FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Dukningstips/Tekoppar för teälskaren
Beigea Freckle muggen i beige är en tekopp för teälskaren och är en riktig favorit till en varm kopp te.

Tekoppar för teälskaren

Små som stora – tekoppar kommer i många olika former och färger, och alla har vi vår favorit. Visste du att te till en början var en exklusiv dryck? Idag är det den mest vanliga drycken i världen efter vatten och ett allt mer populärt val till fikastunden. Här ger vi dig exempel på de perfekta tekopparna till teälskaren och ger dig även lite smuttande kuriosa om denna älskade dryck.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel

LITE OM TE

Te kommer från Kina och togs till Europa av holländarna i början på 1600-talet. I flera århundraden var det en högst exklusiv dryck men idag är det den mest vanligaste drycken i världen efter vatten. Allt te kommer från busken Camelia Sinensis förutom Rooiboste som kommer från Rooibos-busken som finns i Sydafrika. Hanteringen och framställningen av buskens blad avgör vilken färg teet får i slutändan. 

Svart te, den vanligaste tesorten i västvärlden, framställs genom att bladen låts oxidera innan de torkas och sorteras. Grönt te å andra sidan genomgår inte oxidation utan torkas direkt för att behålla den gröna färgen och innehåller därför även mycket antioxidanter.

TEKOPPAR FÖR MYSSTUNDEN

Tekoppar är i regel större än kaffekoppar men så är inte alltid fallet. Här får personlig stil och tillfälle avgöra vilken tekopp som plockas fram ur köksskåpet! Till mysstunden i sängen med en härlig bok, eller i soffan framför favoritserien, vill vi gärna ha en rymlig kopp som även känns skön att hålla i – som söta Freckle muggen från Scandi Living eller stilrena Theo muggen från Stelton.

Testund med beige Freckle mugg från Scandi Living - perfekta tekoppen för teälskaren.

Freckle tekopp i beige från Scandi Living är perfekt för morgontet.

Förgyll dina frukoststunder med varmt te i stilrena Theo temugg som är ultimata tekoppen för teälskaren. Foto: @our_home_living

Förgyll frukoststunden med varmt te serverat i Theo temugg från Stelton med tillhörande tekanna. Foto: @our_home_living

MODERNA TEKOPPAR

För teälskaren som gillar det trendiga, är moderna tekoppar som stilrena Freckle i svart eller Lines muggen i en brun färg utmärkta för te-stunden. Deras generösa storlekar är perfekta på morgonkvisten eller på kvällen.

Moderna Lines muggen i brunt från NJRD är perfekta tekoppen för teälskaren som älskar det trendiga.

Moderna Lines muggen från NJRD är perfekt för te-älskaren som älskar det trendiga.

Införskaffa dig moderna Freckle muggen i svart för en stilren touch på matbordet - perfekta tekoppen för teälskaren.

Införskaffa dig moderna Freckle muggen i svart för en stilren touch på matbordet. Varför inte matcha muggen tillsammans med en tallrik eller skål från samma serie?

ELEGANTA TEKOPPAR

En elegant tekopp passar perfekt till Afternoon tea, till frukosten eller mysstuden framför soffan. Varför inte duka med klassikerna Mon Amie från Rörstrand eller Hammershoi från Kähler som är temuggar för teälskaren som uppskattar en rymlig kopp att fylla det goda tet i.

Den klassiska Hammershøi koppen från Kähler är perfekta koppen för morgontet och teälskaren. Bild @myyjapandihomee

För den som gillar eleganta och klassiska tekoppar är Hammershøi koppen från Kähler perfekt! Foto: @myyjapandihomee

Förgyll frukoststunden med den klassiska tekoppen Mon Amie från Rörstrand för teälskaren. Foto: @ebbavonsydow

Ta fram den klassiska Mon Amie muggen från Rörstrand till fikat för att skapa en elegant känsla vid bordet.

Det finns ett ryskt ordspråk som lyder ”Vägen till himlen går förbi en tekanna” och lite så är det väl? Te är mys och välmående, det är egentid och umgänge. Så vilken tekopp är din favorit?

Läs mer: Kaffekoppar för kaffeälskaren. 

Text: Arijana Kapic

POPULÄRA TEKOPPAR & MUGGAR

Se fler tekoppar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB