ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Duka/Julduka/Ett sagolikt glöggmingel - dukning & tillbehör för glöggtider
Dukning på ett glöggmingel med porslin från Royal Copenhagens serie Star Fluted jul

Ett sagolikt glöggmingel - dukning & tillbehör för glöggtider

Julen är en tid för umgänge, så ta vara på hela december och bjud in till ett stämningsfullt glöggmingel i goda vänners lag. Att duka upp ett härligt bord med allt det goda som hör julen till behöver inte vara allt för krångligt; med mycket ljus, smakrik glögg och goda tillbehör kommer du långt – här är alla tips för ett sagolikt glöggmingel!
lördag 8 maj 2021
Dela artikel

DUKA UPP ETT BUFFÉBORD & DUKA MED EN JULSERVIS

Julen är starkt präglad av traditioner och ett sagolikt glöggmingel är nog något vi alla ser fram emot under denna period. Ta vara på säsongen och duka med en fin julservis så får du snabbt till en dukning full av julstämning. Här får servisen Star Fluted Jul från Royal Copenhagen glänsa med sin vackra dekor. Duka gärna upp porslinet och alla tillbehör på ett litet buffébord så blir det enklare för alla gäster att ta för sig av godsakerna på glöggminglet.

Glöggbord med pepparkakor, frukt och glögg står redo för årets glöggmingel.

Allt du behöver inom räckhåll – på glöggbordet finns allt du behöver för att mingla!

HITTA GLÖGGMUGGAR FÖR ALLA SMAKER

Då glöggen nog är det viktigaste på ett glöggmingel är det självklart att den serveras i vackra koppar. Om du vill åt en rustik känsla på din dukning kan du satsa på glöggmuggar i keramik medan glöggmuggar eller espressokoppar i glas framhäver glöggens djupröda färg.

Glöggmingel där glöggen serveras ur tekanna med julmotiv.

Servera gärna glöggen ur en vacker glöggkaraff eller tekanna såsom denna Star Fluted Christmas tekanna från Royal Copenhagen för det lilla extra.

SERVERA UR GLÖGGKARAFFER & KANNOR

Något att servera glöggen ur är alltid trevligt om man inte vill servera den direkt från spisen vill säga. Att föredra är något som håller värmen bra och som är enkelt att servera från. En glöggkaraff kan vara trevligt att matcha glöggkopparna med för en enhetlig dukning, men även en isolerande termoskanna som klassikern EM77 eller en tekanna fungerar minst lika fint.

Star Fluted Jul våningsfat passar perfekt att lägga upp frukt, nötter och pepparkakor på en dukning till ett sagolikt glöggmingel.

More is more! Blanda frukter, nötter och pepparkakor på ett och samma fat!

Glöggmingel – dukning med julporslin och goda ting som pepparkakor, frukt och godis.

På Star Fluted Christmas våningsfat får godsakerna digna och i den vackra Star Fluted Christmas julburken gömmer sig kanske lite julgodis?

Glöggmingel-dukning med julservis, glöggmuggar i glas och plockskålar med tillbehör i.

För sött & gott - små plockskålar passar perfekt för glöggens alla tillbehör!

INGET GLÖGGMINGEL UTAN RÄTT TILLBEHÖR

Det finns några riktiga måsten när det kommer till tillbehör som varje glöggmingel bör ha. Russin och skalad mandel är självklara, men dukar man upp för ett riktigt glöggmingel kan det även vara trevligt att servera annat julgodis och sådant som hör säsongen till. Nötter, choklad och frukt är alltid uppskattat och på senare år har även grönmögelost blivit populärt att servera tillsammans med pepparkakor. Små skålar, fat och burkar är därför trevligt att duka fram allt det goda med. Även små skedar och en nötknäckare är bra redskap att ha framme.

Dukning med granris och levande ljus på ett glöggmingel i klassiskt rött, grönt och vitt.

Håll den sagolika julstämningen vid liv med gott om levande ljus på dukningen – som stämningsfulla Adventsbarn ljusstaken från Rörstrand.

Dukning med granris, torkade apelsinskivor och granatäpple på ett klassiskt glöggmingel.

Tips: dekorera bordet med traditionella, naturliga juldekorationer som granris & torkade apelsinskivor.

DUKA MED GRANRIS & LEVANDE LJUS

När det kommer till glöggminglets dukning, kan det vara fint att återigen plocka upp färgerna och känslan från buffébordet och julservisen. Duka med vackert granris, torkade apelsinskivor och hela granatäpplen på bordet och tänd massor med levande ljus. Mer än så behövs inte för ett riktigt mysigt glöggmingel och en dukning full med julstämning.

Glöggmingel med bord fullt med julgodis, frukt och pepparkakor tillsammans med rykande glögg.

Här finns något gott för stora som små – och kom ihåg är de små får man ta två!

Är du nyfiken på att anordna ett annorlunda glöggmingel i år? Se hur du kan flytta ut årets glöggmingel till en dukning i skogen i artikeln Ett annorlunda glöggmingel.


Text: Josefin Beijer  Styling: Madeleine Petersson Foto: Angeliqa Daldorph

PRODUKTER TILL GLÖGGMINGLET

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB