Ett sagolikt glöggmingel - dukning & tillbehör för glöggtider

Julen är en tid för umgänge, så ta vara på hela december och bjud in till ett stämningsfullt glöggmingel i goda vänners lag. Att duka upp ett härligt bord med allt det goda som hör julen till behöver inte vara allt för krångligt; med mycket ljus, smakrik glögg och goda tillbehör kommer du långt – här är alla tips för ett sagolikt glöggmingel!

JULDUKA

11 oktober 2018
En klassisk dukning för ett glöggmingel med julporslin, klassiska tillbehör och glögg.
Servisen Star Fluted Jul från Royal Copenhagen skapar sagolik julstämning på ett glöggmingel i klassisk stil.

DUKA UPP ETT BUFFÉBORD & DUKA MED EN JULSERVIS

Julen är starkt präglad av traditioner och ett sagolikt glöggmingel är nog något vi alla ser fram emot under denna period. Ta vara på säsongen och duka med en fin julservis så får du snabbt till en dukning full av julstämning. Här får servisen Star Fluted Jul från Royal Copenhagen glänsa med sin vackra dekor. Duka gärna upp porslinet och alla tillbehör på ett litet buffébord så blir det enklare för alla gäster att ta för sig av godsakerna på glöggminglet.

Glöggbord med pepparkakor, frukt och glögg står redo för årets glöggmingel.

Färgpaletten för denna lilla dukning på buffébordet går i klassiskt vitt, rött och grönt med detaljer i glänsande guld, vilket för tankarna till en klassisk Elsa Beskow-jul. Kombinera gärna julservisen med stilrena glöggmuggar, ett fång av säsongsblommor och levande ljus så är din dukning komplett för ett sagolikt glöggmingel.

Kollage med glöggmuggar och espresskoppar till glöggminglet.

HITTA GLÖGGMUGGAR FÖR ALLA SMAKER

Då glöggen nog är det viktigaste på ett glöggmingel är det självklart att den serveras i vackra koppar. Om du vill åt en rustik känsla på din dukning kan du satsa på glöggmuggar i keramik medan glöggmuggar eller espressokoppar i glas framhäver glöggens djupröda färg.

Glöggmingel där glöggen serveras ur tekanna med julmotiv.

SERVERA UR GLÖGGKARAFFER & KANNOR

Något att servera glöggen ur är alltid trevligt om man inte vill servera den direkt från spisen vill säga. Att föredra är något som håller värmen bra och som är enkelt att servera från. En glöggkaraff kan vara trevligt att matcha glöggkopparna med för en enhetlig dukning, men även en isolerande termoskanna som klassikern EM77 eller en tekanna fungerar minst lika fint.

Star Fluted Jul våningsfat passar perfekt att lägga upp frukt, nötter och pepparkakor på en dukning till ett sagolikt glöggmingel.
Glöggmingel – dukning med julporslin och goda ting som pepparkakor, frukt och godis.
Glöggmingel-dukning med julservis, glöggmuggar i glas och plockskålar med tillbehör i.

INGET GLÖGGMINGEL UTAN RÄTT TILLBEHÖR

Det finns några riktiga måsten när det kommer till tillbehör som varje glöggmingel bör ha. Russin och skalad mandel är självklara, men dukar man upp för ett riktigt glöggmingel kan det även vara trevligt att servera annat julgodis och sådant som hör säsongen till. Nötter, choklad och frukt är alltid uppskattat och på senare år har även grönmögelost blivit populärt att servera tillsammans med pepparkakor. Små skålar, fat och burkar är därför trevligt att duka fram allt det goda med. Även små skedar och en nötknäckare är bra redskap att ha framme.

Dukning med granris och levande ljus på ett glöggmingel i klassiskt rött, grönt och vitt.
Dukning med granris, torkade apelsinskivor och granatäpple på ett klassiskt glöggmingel.

DUKA MED GRANRIS & LEVANDE LJUS

När det kommer till glöggminglets dukning, kan det vara fint att återigen plocka upp färgerna och känslan från buffébordet och julservisen. Duka med vackert granris, torkade apelsinskivor och hela granatäpplen på bordet och tänd massor med levande ljus. Mer än så behövs inte för ett riktigt mysigt glöggmingel och en dukning full med julstämning.

Glöggmingel med bord fullt med julgodis, frukt och pepparkakor tillsammans med rykande glögg.

Är du nyfiken på att anordna ett annorlunda glöggmingel i år? Se hur du kan flytta ut årets glöggmingel till en dukning i skogen i artikeln Ett annorlunda glöggmingel.

Varukorg
Stäng