Hemester: skapa din egen somriga hotellfrukost

Finns det något härligare än att starta morgonen med en lång och nyttig frukost? Hemester och lata sommarmorgnar ger oss tid att göra något extra speciellt till frukost för de vi tycker om. Så duka upp och skapa din alldeles egen somriga hotellfrukost för en mysig start på ännu en långsam sommardag.

SOMMARDUKA

19 juli 2019
En lyxig och mysig frukostdukning för hotellfrukost hemma med skålar från Mateus och tallrikar från Eva Solo med juice och bär på bordet.

BJUD PÅ SMOOTHIE BOWLS & FÄRSKA BÄR för lyxig frukost

Hotellfrukost är ofta en av de saker vi längtar efter mest när det är semester, så varför inte återskapa det även hemma på hemestern? Lägg ner lite extra tid på morgonen och duka fram er alldeles egna frukostbuffé med godsaker som nyttiga smoothie bowls och färska bär som du serverar ur vackra skålar för just den där lyxiga hotellkänslan.

Lyxig hotellfrukost hemma med nyttig smoothie bowl serverad ur Daria skålen från PotteryJo.
En vacker frukostdukning med liten grå skål från Mateus och tallrik från Eva Solo där ett strå med bär ligger.

Du kan även servera bären så här vackert genom att trä dem på strån som får överraska familjen när de kommer ner till frukost. Det blir en mysig detalj fylld av omtanke och om du vill bjuda på enkla och goda smoothie bowls så hittar du receptet här

Frukosten står uppdukad på terrassen med frukostfilen serverad ur rymlig skål från PotteryJo.

SERVERA MED OMTANKE & STIL

För att få till den lyxiga och mysiga hotellkänslan på din frukostdukning, kan du använda dig av snygga burkar att servera flingor, müsli och nötter ur istället för att enbart ställa dem på bordet i sin originalförpackning. Skiva lite frukt, ställ fram pålägget på ett snyggt serveringsfat och använd dig av snygga äggkoppar från Eva Solo till frukostäggen. Duka sedan med dina snygga frukostskålar och mattallrikar för riktig hemesterkänsla.

Müsli har hällts upp i en glasburk och kokt ägg står serverat i en äggkopp från Eva Solo för en lyxig hotellfrukost hemma.
Kastehelmi burk från Iittala fylld med solrosfrön att strö ut på frukostfilen vilar på frukostdukningen för en mysigare frukost.
Kaffekoppar från Blomus fyllda med nybryggt kaffe för en mysigare frukoststund.

Och vad vore frukost utan nybryggt kaffe i handen som får dig att sakta ner och njuta av ögonblicket? Brygg favoritkaffet och häll upp det i en termoskanna som Emma från Stelton så håller sig kaffet varmt samtidigt som du serverar med stil.

Frukost och nybryggt kaffe avnjuts på sommarmorgonen och kaffet hälls upp ur grå termos från Stelton.

BJUD PÅ EN FRUKOSTBUFFÉ FÖR VARJE SMAK

Vad vore en hotellfrukost utan ett stort, lyxigt utbud? Låt dig inspireras av frukostbufféns godsaker och ställ fram flera sorters juicer och smoothies till familjen. Ett tips är att använda dig av ett sidobord som du också kan duka upp på så blir det inte så mycket på själva bordet. Gör även sidobordet till något alldeles extra denna mysiga sommarmorgon genom att ställa fram en vas med blommor i och duka fram tekoppar, kaffekoppar och kannor för kaffet och olika sorters te.

Trendigt rökfärgat dricksglas från By On står på frukostbordet fyllt med god juice.
Tekoppar och tekannor står på ett mobilt sidobord från Normann Copenhagen att plocka från på frukosten.
Flätad brödkorg från Bloomingville fylld med nybakat bröd står på sidobordet bredvid frukostdukningen.

DUKA MED DET LILLA EXTRA

Ibland kan vi dra oss för att duka med den fina linneduken eller finporslinet och vi sparar det gärna till festligare tillfällen. Men även vardagen är värd det fina. Duka upp din hotellfrukost med det lilla extra: plocka vilda blommor och ställ dem på bordet, använd en vacker karaff och fyll den med smaksatt vatten, vik linneservetten ledigt med en servettring och duka allting på en böljande linneduk för en ombonad känsla runt bordet. Plötsligt har du inte bara dukat upp för lyxig hotellfrukost hemma, du har även omsorgsfullt skapat en plats för familjen att dröja sig kvar vid.

Läs mer: Våga duka med linne.

Vatten står serverat på bordet i en gul kanna från By On för en lyxigare hotellfrukost hemma.
Vit linneservett vikt enkel med servettring i läder från LIND DNA skapar en lyxigare frukostdukning.
Uppdukat för hotellfrukost hemma med vas på bordet och frukostens goda ting.
Uppdukat för hotellfrukost hemma på terrassen med kaffe, frukt och mackor för en mysig och lyxig frukost.

Danskarnas populära begrepp ”hygge” syftar på de spontana tillfällen som livet ger oss där vi gosar ner oss i ren glädje och välbefinnande. En långsam, nyttig och god frukost med familjen i morgonljuset är just ett sådant tillfälle. Och vem behöver åka bort, när en hemester kan vara så här ljuv?

Läs mer: Inred uteplatsen för hemester.