ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Trender & Livsstil /11 tips för hur du kan inreda sovrum med hotellkänsla
Tips för att inreda sovrum med hotellkänsla - ljusa textilier och bra belysning.

11 tips för hur du kan inreda sovrum med hotellkänsla

Vill du inreda sovrummet med hotellkänsla? Vi visar dig hur du med elva enkla tips kan inreda ditt sovrum för att åstadkomma just det så du aldrig behöver lämna komforten av ditt eget hem. För det är där vi bör trivas som mest. Så investera i lyxiga sängkläder, stämningsfull och funktionell belysning och avkopplade dofter – här är alla inredningstips för hotellkänsla i sovrummet!
torsdag 28 juli 2022
Dela artikel

HUR SKA JAG INREDA MITT SOVRUM FÖR ATT FÅ HOTELLKÄNSLA I DET?

Om du vill inreda ditt sovrum med hotellkänsla ska du se över och satsa på dessa elva tips:

 1. Investera i lyxiga sängkläder
 2. Bädda med överkast
 3. Satsa på god belysning
 4. Inred med plädar & dekorationskuddar
 5. Inred med en mjuk matta
 6. Häng upp gardiner
 7. Glöm inte spegeln
 8. Inred med sidobord
 9. Skapa en mindre arbetsyta
 10. Ha en frukostbricka tillgänglig för hotellfrukost hemma
 11. Inred med doftpinnar

1. INVESTERA I LYXIGA SÄNGKLÄDER

Det första vi brukar bedöma när vi kliver in innanför dörrarna i ett hotellrum är sängen. De stora hotellkuddarna och det sköna materialet på sängkläderna fullkomligt bjuder in till avkoppling. Återskapa den känslan med högkvalitativa sängkläder i krispigt vitt. Textilfavoriten Lexington har en serie som heter Hotel Collection där du hittar både påslakan i mjukaste bomull som lyxiga handdukar.

2. BÄDDA MED ÖVERKAST

Finns det något härligare än en nybäddad säng för att åstadkomma riktig hotellkänsla i sovrummet? När du har sängtextilierna på plats är det dags för ett vackert överkast som får ihop helheten. Moss och Kimono-överkast från Scandi Living är några mjuka favoriter som kommer få ditt sovrum att kännas extra ombonat och elegant.

3. SATSA PÅ GOD BELYSNING

En variation av funktionell och stämningsfull belysning är alltid A och O när det kommer till att inreda ett sovrum. Om du vill inreda ditt sovrum med hotellkänsla, då ska du satsa på eleganta vägglampor och en stämningsfull taklampa som också fungerar som ett blickfång i rummet.

4. INRED MED PLÄDAR & DEKORATIONSKUDDAR

När allt för sängen är på plats, kan du använda dig av plädar och kuddar för att förhöja hotellkänslan i sovrummet. En elegant ull- eller bomullspläd får gärna ligga vikt över en stol medan några snygga kuddar i sängen och i en fåtölj blir pricken över i:et.

Bädda sängen och få ett sovrum med hotellkänsla genom att bädda som Instagram-profilen @idaskvm med många kuddar i linne.

@idaskvm

Gör som @idaskvm och bädda fint med Calm kuddfodral i linne på slutet för den perfekta bäddningen och hotellkänslan.

5. INRED MED EN MJUK MATTA

Heltäckningsmattor ger ditt sovrum den ultimata hotellkänslan, men det är inte alltid vi tycker det är så praktiskt. Om du hellre vill ha något som både ger ditt sovrum hotellkänsla och är enkelt att inreda med ska du satsa på en ullmatta. Ullmattor är lättskötta och mjuka att sätta ned fötterna på när du vaknar på morgonen.

Innred soverommet for en luksuriøs hotellfølelse med et ullteppe som dette i hvitt og beige fra Scandi Living.

6. HÄNG UPP GARDINER

Du vet känslan av att sakta vakna upp i hotellsängen, du har ingen tid att passa och gardinerna är fördragna? Åstadkom den hemma med vackra, mörkläggande gardiner som får falla tungt runt dina fönster och bjuder in till längre sovmorgnar. Spana in Himlas Eclipse blackout gardiner, de är 99% mörkläggande och därmed perfekta att inreda sovrum med för lyxig hotellkänsla.

7. GLÖM INTE SPEGELN

Ett bra hotellrum har en bra spegel. Dels är det praktiskt, dels hjälper det dig skapa rymd i rummet. Satsa på en golvspegel eller större väggspeglar så skapar du även illusionen av ett större rum om du har ett mindre sovrum.

Behöver du tips på snygga speglar? Läs: Inred med speglar för ett lyxigt hem

Inred ditt sovrum med en större väggspegel som denna stilrena från Menu för lyxig hotellkänsla hemma.

Ett bra hotellrum har en bra spegel, så glöm inte att inreda sovrummet med just det om du vill åt hotellkänslan.

8. INRED MED SIDOBORD

Om du inte redan har sidobord är det dags att investera i det för riktig hotellkänsla i sovrummet. Här kan du lägga av dig dina smycken, dekorera med ett litet stilleben men även ha förvaring.

Här har vi samlat våra bästa tips på snygga sidobord!

Vackert sidobord i trä och mässing från Umage i ett grönt sovrum, perfekt för att även skapa hotellkänsla i sovrummet.

My Spot sidobord, Umage

Hotellrum har praktiska sängbord att lägga ifrån sig smycken, mobilen och annat smått på. Återskapa det med snygga sidobord som matchar din säng!

9. SKAPA EN MINDRE ARBETSYTA

Hotellrum är ofta inredda med ett litet skrivbord, vilket kan vara mysigt att ha om du har utrymmet. Hitta en plats och inred en liten hörna där du kan stanna upp i vardagen, skriva lite eller om du behöver arbeta hemma.

10. HA EN FRUKOSTBRICKA REDO FÖR HOTELLFRUKOST HEMMA

Hotellfrukost måste vara det bästa med att checka in på hotell. Skapa en hotellkänsla i sovrummet genom att duka upp en härlig helgfrukost på en bricka och överraska den du tycker om, eller unna dig själv.

11. INRED MED DOFTPINNAR

Sista tipset för att inreda ditt sovrum och få härlig hotellkänsla i det? Inred med dofter och väck på så sätt alla dina sinnen till liv. Om du vill åt dofter från naturen ska du spana in Skandinavisk medan andra favoriter som Meraki ger dig en känsla av ett lyxigt hotellrum – hemma..

Inred sovrum med hotellkänsla med hjälp av ett mindre skrivbord och arbetshörna i sovrummet. Här skrivbord och stol i ek.

Inred sovrummet med en liten arbetshörna för både hotellkänsla och en fin plats att sitta vid när du behöver jobba hemifrån.

Inred sovrum för hotellkänsla och använd dig av doftpinnar från Meraki som väcker sinnena.

Sist men inte minst, skapa en lyxig hotellkänsla i sovrummet med doftpinnar som väcker sinnena.

Bra hotellrum har även fina badrum! Läs vidare i Inred ditt badrum som ett hemmaspa för avkopplande stunder – 5 tips

Vill du ha mer inspiration? Kika vidare här!

Foto: Angeliqa Daldorph, Ferm Living, Lexington, @idaskvm, @joanna.avento, ByNORD, Menu, Meraki

Arijana Rosso
Skribent

Hotellkänsla i sovrummet

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB