FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Trender & Livsstil /Så inreder du för ett rofyllt hem
Te hälls upp i tekopp från By On för en rofylld stund i hemmet.

Så inreder du för ett rofyllt hem

En utav de viktigaste hörnstenarna inom de senaste årens inredningstrender är vår längtan efter en enkel och harmonisk vardag. Det är drömmen om ett rofyllt hem med närhet till naturen där du står i fokus. Låt dig inspireras av årets inredningstrender och se hur du inreder ditt hem för fler avkopplande stunder i vardagen.
måndag 31 maj 2021
Dela artikel
Handtuftad beige matta från Ferm Living med upphöjt taktilt mönster - en perfekt matta att inreda med för ett rofyllt hem.

Skapa en stressfri miljö och ett inre lugn med hjälp av taktil inredning, här Crease ullmatta från Ferm Living.

Låt Merakis doftljus uppmana till mer lugn i hemmet.

Senaste tidens inredningstrender handlar om att rå om sig själv på flera vis. Ta tid för avkoppling och nedkoppling, bortom datorer och mobiltelefoner.

Frukost på sängen ligger serverat på bricka från Eva Solo för en lugn stund på morgonen.

Koppla av och unna dig en lugn stund med en långsam frukost på morgonkvisten…

DAGENS INREDNING HANDLAR OM EN NY NIVÅ AV LYX 

Under 1900-talet ansågs ägandet och det materiella vara en lyx. Under det tidiga 2000-talet blev istället upplevelser en rikedom och idag samt framöver spås lyx bli inre välmående. Vår stora längtan efter naturen och det spirituella innebär att vi i större utsträckning söker oss efter harmoniska upplevelser och platser. Vi söker efter tystnad, trygghet och komfort. Vi väljer att koppla bort mobiltelefoner och annan teknik som framkallar stress. Bekväma, hållbara och naturliga material blir en större del av våra hem samtidigt som våra sinnen får en större roll då vi vill känna, se och uppleva mer. Därför ser vi hur vår inredning allt mer består av mjuka textilier, doftljus, organiska former och roingivande färger. Det vi kommer visa på utsidan är vad vi vill åstadkomma på insidan – ett inre lugn. På så sätt ser vi hur inredningen går allt mer åt ett in – ut perspektiv och landar i en inredningstrend som kan benämnas Mindful eller Slow living.Drawn stol HM3 från &tradition i vitoljad ek - ett perfekt komplement till din inredning när du vill ha få men vackra möbler.
&TraditionDrawn stol HM3
6 860 kr8 575 kr
Skulptural vas i organiska former i guldfärgat järn från Urban Nature Culture visar tecken på hur inredning 2020 går mot skulpturala former.

Trä, skira blommor och organiska former medför lugn till ditt hem. Här hos Urban Nature Culture och med hjälp av Tube-vasen.

DET VACKRA FINNS I DET ENKLA – TÄNK AVSKALAT

Vem har inte drömt om en enklare vardag där tid och energi inte är en bristvara? Idag äger vi och har tillgång till fler saker än någonsin men samtidigt har vi mindre tid för att ta hand om oss själva och vårt välbefinnande. Inredningstrenderna bygger därför på en reaktion till att vi idag lider av "stuffocation" vilket innebär att vi matas med stora mängder information, mer än vad vi kan ta in. Genom att skala ner och välja vår inredning med omsorg kan vi skapa hem där detta informationsbrus blir mindre och vårt välbefinnande större. I det moderna hemmet har var sak sin plats, samtidigt som medvetna materialval och funktionalitet vägleder våra köp.

Shell vas från Ferm Living i en snäckformad design står på skänken och visar på hur inredning 2020 inspireras av naturen.
Ferm LIVINGShell pot
1 529 kr
Kizu-lampan från New Works och Ripple karaff hemma hos Instagram-profilen @ellesklingen.

Minimalistiskt och rofyllt hemma hos Instagram-profilen @ellesklingen med Kizu bordslampa.

I år fokuserar vi på produkter som gör vardagen enklare och oss gladare och mer harmoniska. Som smart förvaring, återvunna material och organiska former. Vi investerar hellre i färre men bättre saker i vår inredning som kan leva många liv.

INRED MED FÄRGER FRÅN JORD, SKOG & HAV

Ett rofyllt hem hämtar mycket av sin färgskala från de fyra elementen jord, luft eld och vatten. Den senaste tidens inrednings har gått mycket mot "blonda" sandfärger som går både mot beige och ljust varmgrått. Om du kombinerar dem med accentfärger i grönt, blått och brunbränd terracotta får du till en färgskala som ger ditt hem den rofylldhet vi söker oss till allt mer.

Tips - älskar du allting beige? Ta del av 7 beigea inredningsfavoriter här.

Postern Skog från Fine Little Day tar in naturen i ditt hem och hjälper dig skapa ett rofyllt hem enligt årets inredning.

Bjud in naturen i ditt hem och låt konsten bli ditt fönster till utsidan.

Inredningsdetaljer inspirerade av skogens råvaror med material i trä, stengods och bambu är vad årets inredning består av.

Inred med en bit av skogen. Skapa en oas med närhet till naturen och låt skogens egen textur synas i din inredning.

Vitt är fortfarande en viktig färg som skapar kontrast och luftighet i våra skandinaviska, ljusa hem. Även de ljusa träslagen fortsätter att dominera. Textilier och möbler med detaljer i svart och sot hjälper också till att skapa stämning och djup i våra hem men möts så gott som alltid av bruna och beige färgfält som ger hemmet en harmonisk känsla. Det är en mättad färgskala som återigen visar hur vår inredning hämtar inspiration från och hyllar naturen. Och på så sätt hjälper oss att skapa ett mer rofyllt hem.

Vardagsrums inspiration från ferm Living där allt går i blonda toner helt enligt rådande inredningstrender.

Mjuka blonda toner hos ferm Living – vackra kulörer som hjälper dig skapa ett hem som känns mer rofyllt och inbjudande.

PLOCKA FRÅN NATUREN

Ett rofyllt hem får du även till genom att plocka in detaljer från naturen. Grenar plockade från marken, en unik sten du hittar i skogsdungen eller vass plockade längs med kusten blir ett fint och hållbart tillägg i din inredning samtidigt som det för in naturens rofylldhet i hemmet. Naturens starka representation i våra hem syns tydligt i både våra val av inredningsdetaljer som materialen vi väljer att inreda med. Vi ser naturmaterial kombineras med organiska former som för tankarna till vatten och dess lugnande och renande egenskaper.Rustik kaffemugg Fossil från Scandi Living.

Inredningen 2020 kretsar mycket kring taktila texturer och material som väcker våra sinnen – här muggen Fossil från Scandi Living med en slät och en grov yta.

Beigea vaser från NJRD med enkelt vass i är ett sätt att skapa ett rofyllt stilleben i hemmet.
NJRDLines vas 18 cm
319 kr399 kr

INRED MED TAKTILA TEXTURER

Lika stor betydelse som skogen har att erbjuda för ett rofyllt hem, så är även det genuina hantverket av stor betydelse och en stor inspirationskälla. I det stora hela är årets inredningstrender ganska mönsterlösa men vi ser istället mycket taktila texturer så som keramik med naturliga ådror, handvävda textilier och mattor med upphöjd design. Det är texturer som väcker våra sinnen och låter oss komma till ro i våra hem.Inredningsdetaljer i brända och himmelska toner är trendigt inom rådande inredningstrender.

Inredningen är spirituell och naturlig. Brända toner i kombination med nyanser från solnedgången, himlen och havet.

Skapa en rofylld känsla i hemmet med mjuka textilier från Tell Me More i krispigt vitt som vi ser mycket av inom inredning 2020.

Vår längtan efter lugn representeras i vårt val av inredning där komfort och enkel design står i fokus.

INRED FÖR STUNDER DÄR DU STÅR I FOKUS

De senaste inredningstrenderna uppmanar oss till att allt mer sätta vår hälsa och inre ro först. Målbilden grundar sig i en god natts sömn och tid för en avkopplande kopp te. Därför ser vi även hur vi adderar föremål i vår inredning som inbjuder till avkoppling. Dagbäddar, sittpuffar, plädar och mjuka kuddar i handvävda material får oss att vilja inreda små oaser i hemmet. Mycket av årets inredning kretsar därför kring att skapa utrymmen i ditt hem där du får möjlighet att varva ner. Meditativa platser som en myshörna, ett rofyllt sovrum eller ett badrum med spa-känsla blir i år allt viktigare för våra hem att ha.

Bricka med spatillbehör som tvål och borste bärs till bastun för en stunds avkoppling.

En stund av ro – 2020 vågar vi göra absolut ingenting i ett hem skapat för mer avkoppling i vardagen.

Inredningstrenderna kretsar mycket kring hållbarhet, och utöver hållbar design omfattar det även en hållbar livsstil där vi vågar varva ner. Låt dina sociala medier vila, ta vara på det naturen har att tillgå och inred med rofylld design. Tillämpa trenden i ditt eget hem med inredning i jordnära toner och föremål som gör dig glad och får dig att må bra. Hemligheten med denna inredningstrend är inte så hemlig: våga tänka på dig själv, våga koppla ner och framförallt - våga göra ingenting.

Glas, tallrikar och skålar från Iittala i vackert dagsljus står på bordet.

Släpp in det nordiska ljuset – vackra ljusreflektioner i ditt hem skapar ett rofyllt hem.

LILLA CHECKLISTAN FÖR ATT SKAPA ETT ROFYLLT HEM

  • Släpp in ljuset och låt det skapa vackra ljusreflektioner i ditt hem.
  • Skala ner och plocka undan sådant som inte ger dig ro.
  • Inred med mycket textilier och använd dig av mattor för att dämpa ljuden i ditt hem.
  • Plocka in organiska former.
  • Inred utifrån en rofylld färgskala i beigea toner, krispigt vitt och lugnande blått eller grönt.

Vill du skapa en rofylld plats i ditt hem? Se hur du skapar Så skapar du en perfekt myshörna

Text: Ellinor Johansson

INRED ROFYLLT

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB