9 moderna designvarumärken att känna till

Vi känner alla till designklassikerna, men vilka är de nya varumärkena som präglar våra sociala medier och väcker vårt ha-begär? Här är 9 moderna designvarumärken du bör känna till, för här finns nog en och annan framtida designklassiker.

TRENDER & LIVSSTIL

4 april 2021
Cooee Design är ett modernt designvarumärke att känna till vars populära vaser Pillar & Ball är favoritvaser på Instagram – här hemma hos instagramkontot sol_hellinga.

1. Cooee Design

Du har nog inte missat de runda vaserna med den matta ytan i ditt Instagram-flöde. Cooee Design är ett småländskt företag som tagit designvärlden med storm med sina vackra handgjorda vaser i klassiska skandinaviska färger. Den rundade Ball-vasen håller din bråkiga bukett av snittblommor väl på plats medan vasen Pillar är som gjord för pampasgräs och vass. Detta är Instagrams älsklingsvaser.

Scandi Living är ett svenskt, modernt designvarumärke med stilrent formspråk som här i det rustikt eleganta porslinet Freckle.

2. Scandi Living

Avskalade Scandi Living är en av de nyare favoriterna på designscenen vars rofyllda, neutrala färger och enkla formspråk sömlöst flyttar in i våra hem. I Scandi Livings sortiment hittar vi stilrena produkter som lyckas kännas lika tidlösa som trendiga. Det här är varumärket för dig som älskar klassisk skandinavisk stil och mjukt stilrena textilier att inreda ditt hem med under kyliga vintermånader. 

Sandstone ullpläd i beige nyans från moderna designvarumärke Scandi Living.
New Works är ett modernt designvarumärke att känna till och har den populära bordslampan Kizu i marmor i sitt sortiment.

3. New Works

Har en viss bordslampa i marmor med halvmåneformad lampskärm dykt upp alltmer i ditt Instagram-flöde? Då är det nog den omtyckta lampan Kizu från danska varumärket New Works som grundades 2015. New Works har ett mindre men välkurerat sortiment som går främst i glas, marmor, stål och trä. Perfekt för dig som vill bryta av en romantisk inredning med något mer industriellt, eller för dig som älskar den industriellt, avskalade inredningsstilen.

NJRD är ett modernt svenskt designvarumärke med design Bernadotte & Kylberg – här i färggranna pläden Metric Focus Nr.1

4. NJRD

NJRD är det nyaste designvarumärket på listan men har redan visat prov på att bli en framtida designklassiker. Varumärket som grundades 2020, med design av Bernadotte & Kylberg, har en stark grafisk identitet som inte lämnar någon oberörd. Om de andra varumärkena på denna lista gärna lutar sig mot ljusa, neutrala färger så väljer NJRD att satsa på kulturarvets starka färger ihop med mer monokroma alternativ. Hos NJRD hittar du mjuka mattor, bomullsplädar som bara väntar på en att svepa in sig i och porslinet Lines vars taktila design gör våra skandinaviska stunder till något alldeles speciellt.

NJRD matta rectangles i rosa, vit och orange.
NJRD-pläd i svartvitt hos Instagram-profilen @picsbyellen.
Ferm Living är ett modernt danskt designvarumärke med produktfavoriter som Ripple-glas & Arum bordslampa.

5. Ferm Living

Danska varumärket ferm LIVING grundades 2005 utifrån ett behov för snygga tapeter. Idag är det nog allas vår favoritblomlåda Plant Box och de vackra glasen Ripple som vi kanske mest förknippar med varumärket. Ferm LIVING har lyckats fånga essensen av skandinavisk design i produkter som känns tidlösa och moderna på en och samma gång. Det är funktionellt och det är snyggt.

By On är ett svenskt designvarumärke med lekfulla inredningsdetaljer som Pom Pom-kudden här i vitt.

6. By ON

Varje säsong bjuder By ON oss på en hel påse med inredningskarameller att gotta ner oss i. Detta lekfulla svenska varumärke fångar oss gång på gång med sin förmåga att bjuda oss på snygga, udda inredningsdetaljer som ger hemmet det lilla extra. Detta är varumärket för dig som tycker om att ha koll på inredningstrenderna och som vill komplettera dina designklassiker med en dos av det oväntade.

Louise Roe Copenhagen är ett danskt varumärke vars runda vas Balloon blivit en favorit på sociala medier.

7. Louise Roe Copenhagen

Ytterligare en modern, dansk favorit som vi ser alltmer av är Louise Roe Copenhagen och den populära vas-serien Balloon. Louise Roe Copenhagen är ett relativt ungt varumärke vars design känns sofistikerad men även något avantgarde. Balloon är verkligen en vas för dig som vill ha ett statement piece i hemmet.

Iki doll-vas från Serax, ett modernt belgiskt designvarumärke.

8. Serax

Innovativt, avskalat och oväntat – det belgiska designvarumärket Serax bjuder gärna på uttrycksfull design. Kanske har du sett den söta Iki Doll-vasen i ditt flöde? Eller Serax kaktusvaser? Stilen är återhållsamt lekfull och passar väldigt fint in i våra skandinaviska hem, så Serax bör du definitivt spana in lite närmre.

Blomus är ett tyskt designvarumärke med enkelt formspråk som här i deras porslin Pilar i harmoniska färger.

9. Blomus

Det tyska designvarumärket Blomus är det äldsta på denna lista men deras design är allt annat än förlegad. Formspråket är enkelt, färgerna milda och designen funktionell. Här hittar du den populära porslinserien Pilar och andra praktiska som snygga produkter för köket!

Är du nyfiken på vad som är nytt i vårt sortiment? Ta en titt på våra Nyheter!

Varukorg
Stäng