ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Umgås /DIY/3 tips på DIY julpyssel för vuxna och barn – julstunder med @snickargladjen
Johanna Berglund @snickargladjen tipsar om DIY julpyssel för vuxna och barn - en julkrans av ett grytunderlägg, pyntar en visningsbox & LED-ljus i Ripple glas.

3 tips på DIY julpyssel för vuxna och barn – julstunder med @snickargladjen

En julkrans av ett grytunderlägg, LED-ljus i champagneglas eller mångsidig visningsbox? Inspireras av mångsysslaren @snickargladjens tre julpyssel för att öka julkänslan ytterligare vid julens magiska tid. Upptäck hennes DIY julpyssel för vuxna och barn samt vad jul betyder för henne!
Torsdag 17 november
Dela artikel

FIRA JUL MED @SNICKARGLADJEN – BETYDELSEN AV DEKORATION OCH PYSSEL

Julen är en magisk tid där julpyssel är en glädjefylld aktivitet som får oss att komma in i den mysiga julstämningen. Influencern Johanna Berglund även känd som @snickargladjen på Instagram har tagit fram tre DIY julpyssel för vuxna och barn, vilket är perfekt att göra under resan mot jul.

Min väg mot jul innehåller mycket dekoration med naturmaterial, fina inslagningar av paket och pyssel.

- Julen för mig handlar om julförberedelser, pyssel och fix. Visst är ändå den bästa tiden när man räknar ner till jul? Jag kan inte få nog och inreder gärna mitt hem till jul under titeln ”more is more” för att få det så ombonat och mysigt som möjligt. Jag försöker även baka en hel del och förbereda julmat. Sen att det blir julkaos hör till, men då gäller det att förbereda tidigt, berättar Johanna.

Johanna Berglund @snickargladjen tipsar om DIY julpyssel för vuxna och barn - här håller Johanna i Watt & Vekes berömda Snöblomma adventsstjärna.

Johannas favoritpynt att dekorera hemmet med till julen är adventsstjärnan Snöblomman från Watt & Veke.

3 ENKLA DIY JULPYSSEL FÖR VUXNA OCH BARN

1. DEKORERA GRYTUNDERLÄGG TILL EN JULKRANS

Det är inte en riktig jul utan en julkrans, eller hur? Här har Johanna dekorerat ett grytunderlägg från Ernst med granris och grenar med små kottar på, vilket skapar en vacker julkrans att kunna hänga upp på ytterdörren för att välkomna gästerna med. Eller varför inte hänga upp kransen på platser i hemmet där gästerna samlas för fina julstunder tillsammans!

- De här fina grytunderläggen från Ernst är superfina som de är, men passar även lika bra att dekorera inför jul. Dekorera grytunderläggen med lite granris eller annat fint så blir det en krans. Jag använde hampasnöre som smälter in fint i kransen och snurrade dit lite granris för att skapa den ultimata julkänslan, berättar Johanna.

Du behöver:

 • Grytunderlägg som bas till kransen
 • Granris och grenar med kottar på
 • Hampasnöre
 • Sax

Gör såhär:

 1. Vira runt granris runt kransen
 2. Dekorera med grenar av lärk med kottar på
 3. Bind kransen med hjälp av slitstarkt hampasnöre

Vips så har du gjort en julkrans!

Tips: Grytunderlägg eller dekorativ detalj - den här kransen kan användas till mycket! Varför inte spara den till midsommar och göra en fin blomsterkrans av den?

Gör en julkrans av Ernst grytunderlägg vid jul som blir ett perfekt enkelt DIY julpyssel för vuxna och barn. Foto: Johanna Berglund @snickargladjen

Gör en julkrans vid jul som blir ett perfekt DIY julpyssel för vuxna och barn.

2. DEKORERA LED-LJUS I RIPPLE CHAMPAGNEGLAS

Julpyssel handlar mycket om att experimentera med det man redan har i hemmet för att få till ett enkelt julpyssel för vuxna och barn. Här har Johanna dekorerat LED-ljus från Scandi Essentials med juliga kvistar i Ripple champagneglas från ferm LIVING – det blir ett perfekt julpyssel att göra med alla i familjen – stora som små.

- Med katter och barn hemma är det perfekt för vår del att dekorera hemmet med LED-ljus. Men för att de ska få en liten mysigare känsla så tycker jag om att dekorera dem med lite ris, blommor eller varför inte kanelstänger eller apelsinskivor? Här ställde jag ljusen i några fina glas och dekorerade dem med eukalyptus och hortensia, berättar Johanna.

Du behöver:

 • Ripple champagneglas
 • LED-ljus
 • Hortensia och Eukalyptus som dekoration

Gör såhär:

 1. Placera ett LED-ljus i valfritt glas
 2. Dekorera sedan med torkade blommor runt ljuset

Tips: Dekorera ljusen med blommor, kanelstänger eller apelsinskivor, eller valfri dekoration som får dig att uppnå julkänslan.

Dekorera paket och ljus med torkade juliga blommor som blir ett perfekt enkelt DIY julpyssel för vuxna och barn. Foto: Johanna Berglund @snickargladjen

Torkad Eukalyptus och hortensia är fina blommor att dekorera ditt hem med vid julen och likaså vackra att pynta dina julklappar med som Johanna har gjort här.

3. MÅNGSIDIG VISNINGSBOX – DEKORERA DEN EFTER ÅRSTID

Sist men absolut inte minst så är denna visningsbox från House Doctor perfekt att använda till julpysslet. Du får friheten att dekorera den hur du vill för att öka julkänslorna i hemmet och lägga i vad du anser speglar jul för dig.

- Den här boxen tycker jag så mycket om då det är så roligt att kunna dekorera den efter säsong. Nu till jul dekorerar jag med hyacint i vaxat papper, några vackra grenar av lärk med kottar på, vilket blir en fin dekoration på fönsterbrädan. Häll lite vatten då och då i det vaxade pappret för att hyacinten ska hålla sig länge, berättar Johanna.

Du behöver:

 • Visningsbox
 • Vaxat brunt papper
 • Hyacint och grenar med kottar på
 • Snöre
 • Sax

Gör såhär:

 1. Slå in hyacinterna med vaxat brunt papper
 2. Knyt ihop hyacintsäcken med ett slitstarkt snöre
 3. Dekorera boxen med hyancinterna
 4. Lägg i grenar av lärk med kottar på i boxen

Tips: Byt ut innehållet i boxen mot andra föremål beroende på vilken säsong det är!

Dekorera visningsboxen från House Doctor med juliga saker, det blir ett perfekt enkelt DIY julpyssel för vuxna och barn. Foto: Johanna Berglund @snickargladjen

Här har Johanna fyllt visningsboxen med fina kvistar med kottar på tillsammans med hyacinter som får julkänslorna att flöda.

Knyt vaxat brunt papper runt juliga hyacinter - det blir ett perfekt enkelt DIY julpyssel för vuxna och barn. Foto: Johanna Berglund @snickargladjen

Knyt fint papper runt Hyacinten som ett DIY julpyssel för vuxna och barn.

JULSTUNDER MED @SNICKARGLADJEN

- I vår familj har vi aldrig haft traditioner kring vart vi är eller hur julen ska vara. Det viktigaste för mig är att vi ses där alla mår bäst för just det året. Maten har alltid varit prio för oss och istället för att en ska behöva laga allt tar alla med sig något, blir en kul variation.

- Då vi är en ganska aktiv familj brukar vi försöka ha någon typ av aktivitet ute eller inne. Vi har däremot några traditioner före jul och det är att vi tillsammans har pysseldag, baka pepparkakor dag och en dag där vi åker ut i skogen och letar julgran hos mamma och pappa. Julen för mig är många mysiga stunder på vägen till jul, avslutar Johanna.

Johanna Berglund @snickargladjen tipsar om att göra DIY julpyssel för vuxna och barn vid julen som en mysig aktivitet.
Johanna Berglund @snickargladjen tipsar om att göra DIY julpyssel för vuxna och barn såsom en girlang vid julen som en mysig aktivitet.
Dekorera Advent visningsbox från House Doctor med hyacint, det blir ett perfekt enkelt DIY julpyssel för vuxna och barn. Foto: Johanna Berglund @snickargladjen

JULKLAPPSTIPS FRÅN @SNICKARGLADJEN

Foto: Johanna Berglund, @snickargladjen

Linnéa Axelson
Skribent

UPPTÄCK VÅRA JULFAVORITER

Se vår julshop

SE MER INSPIRATION FRÅN @SNICKARGLADJEN

Se hennes influencersida

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB