ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Dörrmattor

En dörrmatta är både en smart och fin detalj i hallen. Den bidrar till det första intrycket av ditt inredda hem likväl som att den skyddar ditt golv och håller din hall ren. Här hittar du ett brett utbud av dörrmattor i snygg design, för både inomhus- och utomhusbruk, som fulländar din entré. 
146 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
5
Sida 1 av 5

Varför en dörrmatta?

För att hålla hallen ren och fräsch är en dörrmatta i god kvalité ett måste. Det blir en fin inredningsdetalj och viktigast av allt samlar den upp smuts och väta utifrån och skyddar ditt golv.

Att tänka på när du väljer dörrmatta

  • När du ska välja en dörrmatta är det viktigt att välja ett slitstarkt och tåligt material. Dörrmattan bör vara tillverkad av ett material som klarar av både smuts, väta och slitage under en längre tid.
  • Tänk på vart du ska placera dörrmattan, om det är utomhus vid entrén lämpar sig ett material som tål ruskigt väder och vind.
  • Vissa specifika dörrmattor rekommenderas enbart för inomhusbruk, vilket är viktigt att kolla upp och ha i åtanke när du väljer din dörrmatta.
  • De flesta dörrmattor har en undersida med en tunn yta av gummi så att mattan håller sig på plats. Ifall dörrmattan inte har det är det bra att köpa till ett glidskydd så att dörrmattan håller sig på plats.

Vilket material ska dörrmattan ha?

Dörrmatta i jute

Jute är ett vanligt material som används för hallmattor. Med sitt slitstarka material som står emot smuts väl passar det perfekt på hallgolvet. Dessutom är materialet 100% återvinningsbart och har en mycket lång hållbarhet. Ifall du känner att din hall behöver lite mer värme är en jutematta i behaglig färg det självklara valet.

Dörrmatta tillverkad av sisal

Sisal är likväl ett mycket slitstarkt och rustikt material som bland annat brukar användas till att tillverka rep. Materialet har vattenavvisande egenskaper och är smutsavvisande, med andra ord ett perfekt material för en dörrmatta. 

Dörrmatta i gummi

Naturgummi är ett mycket lättskött material som du enkelt kan våttorka för att hålla rent. I det svenska varumärket Dixies sortiment finner du ett flertal olika dörrmattor tillverkat i 100% naturgummi som passar att ha både inomhus och utomhus.

Så håller du din dörrmatta i jute fin

Jute är ett mycket lättskött material som är enkel att rengöra. Häng din dörrmatta i jute regelbundet på vädring och dammsug den för att hålla den fläckfri.

Tänk på att aldrig rengöra dörrmattan i jute med vatten, då det kan skada dörrmattans fibrer och till och med bryta ner den, därför ska du aldrig ångtvätta jutemattor.

Vilken storlek bör dörrmattan ha?

Eftersom dörrmattan placeras precis innanför ytterdörren bör dörrmattans storlek anpassas efter storleken på just din dörr eller hur din hall är utformad. Tänk på att inte köpa en för liten dörrmatta för att uppnå en så estetiskt tilltalande omgivning som möjligt. Dörrmattan bidrar trots allt till det första intrycket av ditt hem. Är din dörrmatta för liten finns också risken att man kliver över den istället för att kliva på den, vilket lätt gör att hallgolvet blir smutsigt.

Har du en dubbeldörr kan det vara praktiskt men även snyggt att köpa en lite bredare dörrmatta som täcker hela entrén. Du kan också lägga två mindre dörrmattor bredvid varandra framför dubbeldörren för att uppnå samma, fina resultat som en stor dörrmatta.

Det vanligaste förekommande måttet på ytterdörrar är 90 cm i bredd, det vanligaste måttet på dörrmattor är därmed detsamma. Även större och mindre storlekar förekommer, däribland 45x75 cm och 70x120 cm. Vissa av dessa dörrmattor har en rundad design i form av en halvmåne.  

Vilken form ska dörrmattan ha?

Dörrmattor har ofta en rundad eller rektangulär form. Fördelen med en rundad dörrmatta är att formen hjälper till att skapa en känsla av ökad rymd till din hall och dessutom ger den ett mjukt och ombonat intryck i förhållande till den annars strikt inredda hallen med dess praktiska förvaringsmöbler, såsom skohylla och hatthylla. Den rektangulära dörrmattan däremot ger dig en större yta och ett bättre skydd mot smuts och orenheter. 

En snygg dörrmatta med färgglada motiv

Söker du efter färgglada dörrmattor som ger din hall extra liv så hittar du det, i en mängd olika utföranden, i utbudet från Dixie. Även Ferm Living erbjuder fina dörrmattor, i geometriska former, som välkomnar dina gäster med sina härliga mönster och färger.

Populära filtreringar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB