ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Möbler/Stolar & Pallar/Barstolar & Barpallar

Barstolar & Barpallar

En barstol eller barpall ger en inbjudande känsla till din köksö. Här hittar du en mängd olika barstolar och barpallar med eller utan ryggstöd som passar i det vita lantliga köket, såväl som barstolar i en mer modern industristil.
409 träffar sorterat på
1
...
12
Sida 1 av 12

Barstol till köksön eller köksbänken

Men en barstol eller en hög pall kan man samlas tillsammans vid köksbänken eller köksön samtidigt som maten förbereds. Välj en barstol med en design som antingen passar till resten av dina stolar i köket eller låt dem sticka ut som en dekorativ detalj. 

Vad är skillnaden mellan en barstol och en barpall?

En barpall har inget ryggstöd, vilket barstolar, som påminner mer om vanliga matbordsstolar har. Det är alltså hur stolarna är designade som utgör skillnaden mellan en barstol och en barpall. 

Inred med barpall för ett mer luftigt intryck

Barpallar ger ett mer luftigt intryck vid din köksö än vad en barstol gör som har ryggstöd. Stolaboch NORR11 är två exempel på varumärken som har många barpallar i snyggt naturmaterial i sitt sortiment.

Barstol med eller utan ryggstöd?

Ifall dina barstolar ska ha ryggstöd eller inte är en smaksak.  En barstol med ryggstöd ger en bättre komfort under längre sittningar. Men en nackdel med barstolar med ryggstöd är att dem kan lätt ge ett mer otympligt intryck, ifall ditt kök är av det lite mindre slaget.

Barstolar med ryggstöd

GUBI erbjuder många barstolar med stolsrygg. I serien Beetle finns barstolar som du snyggt kan matcha med matbordsstolarna från samma serie, om så önskas. Varumärket Muuto har även barstolar i sitt sortiment som påminner mer om vanliga matbordsstolar som är mycket bekväma att sitta i.

Barstolar med lågt ryggstöd

Det finns även rad olika modeller från Normann Copenhagen och Muutosom är en typ av mellanting mellan ryggstöd och utan.  Barstolar som ha ett lågt ryggstöd ger en ökad komfort och stöd för ländryggen, vilket kan vara bra under längre sittningar. 

Vilken sitthöjd ska barstolen ha?

Till en köksö i höjden 90-95 cm passar en barstol som har en sitthöjd på 65 cm. En annan bra tumregel att ha i åtanke när man ska inreda med barstolar och barpallar är ett avstånd på cirka 30–35 cm mellan sitsen på barstolen och bordsskivans överkant rekommenderas.

Hur många barstolar eller barpallar ska köksön ha?

Det beror såklart på hur stort ditt kök är. Men försök gärna hålla ett avstånd på 65-75 cm, räknat från mitten av sitsen på varje barstol, så att du och dina gäster inte sitter allt för trångt vid köksön.

Vilket material ska barstolen eller barpallen vara tillverkat i?

Barstolar och barpallar finns i en mängd olika material. Här har vi samlat några exempel på material som barstolar och barpallar brukarna vara tillverkade av, för att du lätt ska kunna ta ett beslut om vad som passar just ditt hem bäst.

Barstolar i trä

Barstolar i trä ger en vacker och levande känsla till ditt kök. &Tradition har ett stort utbud av barstolar i ljus oljad ek. Tänk på att naturmaterial såsom ek och ask kräver mer underhåll och att man använder en träolja några gånger om året för att barstolarna ska hålla sig fina.

Naturmaterial kan också skifta i sitt utseende med tiden ifall det utsätts för starkt solljus, vilket i och för sig inte måste vara negativt, utan det skapar unik inredning till ditt hem.

Barstolar i plast

Plast är ett material som är mycket lättskött och inte kräver skötsel i samma utsträckning som vissa träslag. Barstolar i plast rengörs mycket enkelt med en fuktig trasa och kan dessutom användas till uteplatsen under sommaren, om så önskas. Denna typ av stol bjuder in till ett lättsamt umgänge när du har gäster över.

Barstol med sits i läder

Med en barstol med skinnsits kan du enkelt skapa mer karaktär i ditt hem. Läder är ett mycket slitstarkt material, vattenavvisande, värmetåligt och enkelt att rengöra. Dessutom är materialet mycket komfortabelt och mjukt att sitta på. I LIND DNA sortiment finner du barstolar med en minimalistisk design vars sits är klädd i 100 % återvunnet läder.

Barstolar med mässingsdetaljer

Att inreda med mässingdetaljer har blivit populärt och för dig som söker barstolar med mässingdetaljer så erbjuder AYTM många tidlösa barstolar med sådana detaljer.

Annat viktigt att tänka på när du ska inreda med barstolar eller barpallar

  • Ifall du tycker att vissa barstolar har en för hård sittyta kan du addera en snygg stolsdyna. Det är även ett enkelt sätt att addera en känsla av förnyelse till ditt hem.
  • Glöm inte bort att skydda ditt köksgolv från repor. Använd därför alltid golvtassar på dina barstolar.
  • Vissa skillnader i färg och finish kan förekomma på olika exemplar av barstolar med lädersits. Läder är ett naturmaterial som kan komma att ändra färg med tiden och få ett djupare lyster.

Populära filtreringar

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB