ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Iittala Essence

Essence är en serie minimalistiska och eleganta glas, tillverkade av det finska varumärket Iittala – en av världens ledande tillverkare av glas och design. Hos oss hittar du hela kollektionen av glas som är speciellt anpassad för alla typer av dryck.   
24 träffar sorterat på

Därför skapade Iittala Essence

Alfredo Häberli är designern som formgav serien Essence för Iittala, år 2001. Idén byggde på att utforma en kollektion med så få glas som möjligt, som passar till så många drycker som möjligt, utan att tumma på upplevelsen. 

Essence mångsidighet

Glasen i Essence-serien skapades med mångsidighet i åtanke och passar till en mängd olika drycker och användningsområden.

  • Dessertvinsglasen passar både till dessertvin och likör, likaväl som till snapsen till midsommarvisan.
  • Vitvinsglasen passar till alla möjliga olika vita viner, men också till rosé och härliga sommardrinkar.
  • Ölglasen, som är utformade för att lyfta smaken och aromen i din öl, passar till allt från IPA till lager.
  • Rödvinsglasen passar alla typer av rött vin.
  • Cocktailglaset ger din drink extra elegans och kan också användas till att servera dessert i.
  • Champagneglasen är tulpanformade vilket fångar upp champagnens aromer och ser till att bubblarna stannar kvar länge i glaset. Detta gör att glasen också passar bra till andra typer av mousserande viner och kolsyrade drycker.
  • Dricksglaset passar till bubbelvattnet såväl som iskaffet och morgonjuicen.

Hur skiljer sig vinglasen åt?

Kuporna på Essence-glasen skiljer sig åt för att lyfta de unika egenskaperna hos varje dryck. Rödvinsglasens kupa är något större i sin storlek i jämförelse med vitvinsglasen. Detta beror på att röda viner behöver mer tillgång till syre för att vinets smaker ska kunna blomma ut.

Vitvinsglasens kupa är mindre i storlek för att vitt vin bäst serveras svalare än röda viner, en mindre kupa ser till att hålla vinet svalare en längre tid.

Iittala Essence genomgående design

Alla glas som ingår i Essence har lika höga skaft och lika stor bas, vilket bidrar till en fin balans i dukningen. Oavsett dryckesglas, om det är vinglas eller champagneglas, så syns det att glasen hör samman, vilket ger dig ett stiligt och enhetligt uppdukat bord.

En inbjudande dukning med olika Essence-glas

För dig som älskar känslan av enhetlighet är det perfekt att duka upp med hela Essence-serien. I och med att Iittala Essence erbjuder ett komplett utbud av olika glas kan du servera middagens alla typer av drycker i glasen.

Kan man diska Iittala Essence-glasen i diskmaskin?

Ja, alla glas i serien går att diska i diskmaskin.

Notera dock att karaffen bör diskas för hand då den är ömtåligare än glasen. Använd helst vanligt diskmedel och en mjuk diskborste. Skölj noga och låt självtorka eller torka med en mjuk diskhandduk.

Tips! Så får du dina Essence-glas att skina ännu mer

  1. Ge dina Iittala Essence-glas extra lyster genom att hålla kupan över en kastrull med hett vatten för att ånga glasen. Ånga tar effektivt bort de mest envisa fläckar och smuts.
  2. Efter ångningen är det viktigt att putsa glasen med en putsduk, gärna i mikrofiber. Mikrofibermaterialet är uppbyggt av små kilar som fångar in damm och smuts. På så sätt får dina glas extra mycket omtanke och glans.

Essence - den perfekta gåvan och presenten

Glasens minimalistiska och stilrena design faller många i smaken och är en perfekt examenspresent eller som bröllopsgåva. Dessutom säljs glasen både i 2-pack och 4-pack och det är enkelt att köpa till fler glas och bygga på sin samling om man så önskar.

Den röda tråden i Iittalas design

Iittala har en genomgående tanke i sin formgivning där alla föremål och serier ska kunna kombineras. Raka och stilrena drag är kännetecken för Iittalas deisgn. Formspråket är tidlöst och ser bortom trender, vilket gör det lätt för dig att kombinera dina Essence-glas med andra inredningsdetaljer från Iittala.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB