FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Festduka/Swedish Grace - i festens centrum
Ett vårlikt tallrikskuvert i vitt och rosa med Swedish Grace tallrik och djup tallrik och retroinspirerade bestick är perfekt till middagsdukningen.

Swedish Grace - i festens centrum

En ikonisk tallrik - flera sätt att duka. Swedish Grace är vår tids mest kända porslinsservis och något av ett signum för det skandinaviska hemmet. En tidlös serie som är lika mångsidig som vacker. Vare sig du dukar med hela serien, kombinerar olika färger eller annat porslin – här är några festliga dukningar du kan testa med Swedish Grace i centrum.
söndag 9 maj 2021
Dela artikel
En elegant bröllopsdukning med Swedish Grace tallrik från Rörstrand, silverbestick från Hardanger och beige linneservett.

Swedish Grace porslinsservis är ett signum för det skandinaviska hemmet. Här i en elegant dukning med silverbestick, linneservett & stilrena glas.

1. KLASSISKT & TIDLÖST MED FLERA SWEDISH GRACE DELAR

Porslinsservisen Swedish Grace från Rörstrand innehåller flera delar som gör det möjligt för en riktig Swedish Grace dukning – och mer elegant än så blir det inte. Detta är en festdukning som verkligen förstärker servisens späda och förfinade design när de kombineras ihop med tunga silverbestick, linneduk och linneservetter omsorgsfullt hopknutna med säsongens blommor. Ett utsökt tallrikskuvert till nästa fest eller varför inte till en tidlös bröllopsdukning?

Ett sommarinspirerat blåvitt tallrikskuvert med Swedish Grace tallrik snö, Ostindia djup tallrik och Musselmalet skål samt guldbestick.

Tycker du om att blanda porslin på din festdukning? Få tallrikar är lika mångsidiga som Swedish Grace – här i en blåvit sommarskapelse.

2. TILLSAMMANS MED BLÅVITA KLASSIKER

Tycker du om att blanda porslin? Visst finns det något unikt och vackert i att kombinera flera serviser och vi har nog alla ett par olika serier i köksskåpen. En Swedish Grace tallrik i färgen snö är en perfekt grund och utmärkt porslin att kombinera tillsammans med annat – elegant som rustikt. I detta sommarinspirerade tallrikskuvert möts vi inte bara utav en utan tre ikoner bland porslinsserviser: Swedish Grace, Ostindia och Musselmalet räfflat från Royal Copenhagen. Ett praktexempel på hur tre serier kan kombineras för en elegant dukning där guldbestick och tidlösa vinglas hjälper till att sätta stilen.

Läs mer: Duka upp för våren - 7 vackra tallrikskuvert

En enkel festdukning i blåvitt med Swedish Grace servis från Rörstrand, guldbestick och eleganta vinglas på en böljande blå

Swedish Grace är lika fin i all sin enkelhet… låt den utstråla elegans och romantik på en havsblå duk tillsammans med guldbestick för denna enkla men festliga dukning. 

3. ENKELT & ELEGANT

På tal om guldbestick och tidlösa vinglas – Swedish Grace är även fin i all sin enkelhet med middagstallriken på en rogivande duk i kombination med andra eleganta element som förstärker helheten. Om du vill göra det extra festligt kan du skriva ut kvällens meny och låta det välkomna gästerna till bords tillsammans med en fin olivkvist. En avskalad dukning som känns romantisk och som dessutom gör det enkelt för dig att duka för en till om du skulle få oväntat besök!

Läs mer: En enkel och elegant bröllopsdukning

En romantisk festdukning med Swedish Grace tallrikar i snö och ros skapar ett varmt uttryck tillsammans med guldbestick och en linneduk på sniskan.

Inom Swedish Grace finns det många vackra färger och en kombination dem emellan skapar ett varmt uttryck på dukningen.

4. BLANDA PORSLIN TILL VÅRENS DUKNINGAR

Precis som stil 1 där djup tallrik och mattallrik kombinerades ur samma servis – bjuder denna vårlika festdukning på elegans signerat Swedish Grace, men med en lekfull tvist på det hela i och med användningen av två färger ur serien: snöoch ros. Genom att kombinera den vita mattallriken med en assiett i en annan färg så får du en något varmare dukning än om du bara skulle använda dig av vita tallrikar. Denna festdukning visar dig även hur detta stilrena porslin ypperligt passar ihop med mer rustika bordsdetaljer som kannor i stengods och keramikvaser. Denna kombination av elegant och rustikt återkommer vi till längre ner!

Läs mer: Välkomna våren med romantisk festdukning

Ett vårlikt tallrikskuvert i rosa nyanser med Swedish Grace tallrik i färgen ros och PotteryJo undertallrik.

Våga blanda olika stilar! Swedish Grace gör sig här vacker ihop med bohemisk tallrik och retroinspirerad bestick.

5. TILLSAMMANS MED RETROINSLAG OCH BOHEMISKT PORSLIN

Rörstrands paradnummer Swedish Grace finns idag i flera stilfulla färger och färgen ros är en som känns lika utsökt som de första vårblommorna. Även till denna festdukning har flera olika delar från serien använts men här är grunden istället en bohemisk undertallrik från PotteryJo som visar på Swedish Grace förmåga att passa flera olika porslinsserviser. Tycker du hellre om retroinspirerade bestick som Focus de Luxe eller Skaugum över traditionella silverbestick och guldbestick? Swedish Grace passar även ihop med dem!

Läs mer: Duka upp för våren - 7 vackra tallrikskuvertEn brunchdukning i rosa toner med eukalyptus som löpare längs med träbordet och Swedish Grace vit tallrik med guldbestick som tallrikskuvert.

Hur vacker blir inte stilrena tallriken Snö mot ett rustikt, träbord? Swedish Grace passar din eleganta dukning, rustika, festliga, vardagliga – ja, alla!

En romantisk och rustik festdukning i rosa toner med Swedish Grace tallrik snö uppdukat på träbordet med cocktailglas och guldbestick.

Ta tillfället i akt att samla vännerna för några timmar fyllda av skratt – med Swedish Grace är du redo för stora som små tillfällen.

6. ROMANTISKT & AVSKALAT

Om du har Swedish Grace tallrikar hemma så väntar verkligen oändliga möjligheter på festdukningar som dessa. I denna brunchdukning utstrålar miljön och det äldre träbordet en rustik känsla, vilket skapar en spännande kontrast mot de mer stilrena Swedish Grace tallrikarna för en romantisk helhet. Ingen duk, men en blommande löpare och lekfullt placeringskort fullbordar looken och återigen visar denna tidlösa tallrik hur pass mångsidig den är. En tallrik för livets alla tillfällen helt enkelt.

Läs mer: En blomstrande tjejfest med brunch

Text: Arijana Kapic  Styling: Madeleine Petersson, Ellinor Johansson, Elin Forsander, Arijana Kapic Foto: Angeliqa Daldorph, Viktor Krantz

SHOPPA SWEDISH GRACE

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB