FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Trender & Livsstil /Inredningstrender 2024 - de senaste trenderna att inspireras av
Inredningstrender 2024 - rutigt, grönt, rött och mattor!

Inredningstrender 2024 - de senaste trenderna att inspireras av

Trots att det är en bit kvar på 2023, så är det dags att blicka framåt och se vad ett nytt år för med sig inom inredningstrender 2024. Vi listar 9 trender för dig att inspireras av så gör dig beredd på mönsterchock, stilkrockar och mycket färg!
fredag 28 juli 2023
Dela artikel

HUR INREDER VI 2024?

2024 inreder vi våra hem mycket mer medvetet, personligt och multifunktionellt. Oväntade kombinationer, en mix av årtionden och kulturer kommer till uttryck i dessa inredningstrender 2024:

  1. Följsam design
  2. Rött
  3. Färg
  4. Geometriska mönster
  5. Posters med målat uttryck
  6. Multifunktionella möbler
  7. Mix & (icke) Match
  8. Framtidsretro
  9. Maximalism över minimalism
Rött är hett inom inredningstrender 2024 och kan tillämpas med denna snygga, industriella lampa i rött från HAY.
HAYLBM bordslampa
1 589 kr1 899 kr

FÖLJSAM DESIGN

Taktil design och organiska former har stått med på alla trendlistor de senaste åren och fortsätter även vara aktuellt inom inredningstrender 2024. Desto fler digitala influenser i våra liv, desto mer vill vi ha något fysiskt som väcker våra sinnen. Därav taktila ytor men även mer organiskt följsam design som nästan upplevs som flytande.

Bland årets inredningstrender 2024 ser vi mycket följsam design som denna fåtölj från Muuto där armstöden draperas längs med sidan av fåtöljen.
Wrap Lounge Chair
Ecriture 240-grey
23 995 kr
Följsam, taktil och organisk design är en av de stora inredningstrenderna 2024 och här representerat i vågig, vit matta från ferm Living.

Följsam, taktil design som omfamnar  hemmet och sinnet är en av inredningstrenderna 2024.

RÖTT

Pantone må ha utropat en Barbie-inspirerad fuchsia till årets färg 2023, men det har varit rött och blått som vi mest sett börja ta plats inom vår inredning. Enligt experterna på NCS Colour är det just rött och blått vi dras mot som en naturlig utveckling bort från de neutrala kulörerna vi sett mycket av de senaste åren.

2024 ser vi hur den röda färgen både blir en klarröd nyans och hur den går från accentfärg i inredningen, till att ta över större utrymmen i hemmet.

Så våga satsa på denna energifyllda och hoppingivande färg i din inredning 2024!

FÄRG

På tal om färg, den största gemensamma nämnaren inom inredningstrender 2024 är färg. Även om neutrala nyanser förekommer bland färgtrenderna 2024, så är färgkartan betydligt mer rik i kulörer än tidigare år. Rött, rosa, nyanser av lila och neon lyser upp nästa inredningsår.

Röda inslag är bland de starkaste spåren inom inredningstrender 2024 och här representerar i lekfulla vasen Arcs i rött från HAY, fylld med solrosor.
HAYArcs vas 25 cm
1 179 kr1 999 kr
Röda möbler och inredningsdetaljer är stort inom inredningstrender 2024 och syns här hos &Tradition i form av ett sidobord i rött med liten lampa i mässing på.
&TraditionRotate SC73 serveringsvagn merlot
4 059 kr4 285 kr

GEOMETRISKA MÖNSTER

Precis som färg så har mönster sakta men säkert blivit en allt större inredningstrend och årets mönsterprakt står sig stadigt in i inredningstrenderna 2024. Även om vi ser olika mönster ta plats så är det framför allt geometriska mönster som syns mest under 2024 med inspiration från 60-talets mönsterbilder.

Kombinationen av färg och mönster på textilier och mattor är stort inom inredningstrender 2024, här i röd/blå ullmatta med geometriskt mönster från Layered.

2024 omfamnar vi alla mönsterbilder men geometriskt är en klar favorit!

Bland inredningstrender 2024 ser vi gott om mönster och färg, som i detta överkast från Rice med rosa/gröna ränder och blå baksida.

Mönster & färgglatt = helt rätt från Rice enligt inredningstrender 2024.

POSTERS MED MÅLAT UTTRYCK

Posters är generellt väldigt bra att använda sig av när du enkelt vill skapa en förändring i ett rum och ge uttryck för din stil eller historia. Det går trender även inom posters och 2024 är det posters med ett målat uttryck som gäller. Vi har tidigare sett linjekonst och fotografier på väggarna men nu visar trendriktiga Paper Collective vägen med snygga, retroinspirerade posters i årets hetaste färger.

Piffa upp ditt hem med posters från Paper Collective med retro-motiv och i färgglada lila och gröna toner.
Paper CollectiveSpring Jacket poster
579 kr599 kr

MULTIFUNKTIONELLA MÖBLER

Trenden som aldrig slutar ge och varför skulle den när vi alla älskar möbler och detaljer som fyller fler funktioner. Ytterligare en del av medveten design är att möbler anpassas för olika behov och livssituationer. Ta till exempel Flip-bordet från svenska Design House Stockholm. Bordet, formgivet av Jesper Ståhl, är konstruerat med 14 gångjärn vilket gör att det kan fällas upp och ihop på tre olika sätt beroende på om du behöver ett matbord eller ett skrivbord som efter arbetstid kan ställas undan och vikas till ett sidobord.

Multifunktionella möbler är en av trenderna bland inredningstrender 2024 - här i Flip-bordet i ek från Design House Stockholm, ett bord men 3 möjligheter.

Inredningstrender 2024 omfamnar design som kan anpassas för olika behov - Flip kan vikas till 3 olika bord: mat-, sido- och skrivbord.

Bland inredningstrender 2024 ser vi mycket lekfulla former med retrovibbar. Här i svartvit vas från ferm Living med gula blommor i.
Ferm LIVINGPaste vas slim 35 cm
1 169 kr

MIX & (ICKE) MATCH

En av de största faktorerna som påverkar inredningstrenderna 2024 är att vi i allt större utsträckning vill inreda våra hem med mer historia. Visst är det då härligt att mixa och matcha, men 2024 behöver allt faktiskt inte matcha.

Kombinera olika färger och mönster, och gå loss med olika stil- och materialmixar. Låt din inredning, som alltid, representera dig.

FRAMTIDSRETRO

Ytterligare en inredningstrend som håller i sig från 2023 är framtidsretro där nostalgi möter framtid. Vi låter oss inspireras av fyra årtionden av god design samtidigt som vi omfamnar den virtuella framtiden. Färgat glas, lekfulla former, starka färger och mönster som alla kombinerar dåtid och framtid för vår nutid.

Inred enligt inredningstrender 2024 och använd mycket färg och mönster, mixa & matcha. Här ett vardagsrum med blå. orange och gul inredning.

Färg, mönster, materialmixar, lekfulla former - inredningstrender 2024 uppmuntrar en mer maximalistisk inredning.

Färgglatt vardagsrum i rosa, gult, grönt och mönstrat med soffa, pläd, korg och ljusstakar - maximalistisk stil helt enligt inredningstrender 2024.

MAXIMALISM ÖVER MINIMALISM

Givet färgerna vi pratat om, mönsterprakten som tar över och den oväntade mixen och krocken av inredningsstilar så är det inte helt otippat att den sista trenden på listan är maximalism. Vi har i många år eftersökt den minimalistiska stilen, avskalat och rent, men en mer ombonad känsla i hemmet tar nu vid. Tavlor på väggarna, gott om textilier, färg, mönster och detaljer som berättar din historia – inredningstrenderna 2024 inspirerar till mer ombonade, varma hem där vi inte är rädda för att ta det lite länge.

Foto: Angeliqa Dalorph, Elof Martinsson, Massproductions, HAY, &Tradition, Rice, Ferm Living, Design House Stockholm

Arijana Kapic
Skribent

INREDNINGSNYHETER

Se fler

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB