ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Vitvinsglas

Upplev den sanna karaktären av ditt vita vin med våra vitvinsglas. Varje glas är formgivet för att förstärka vinets aromer och smaknyanser, så att du kan njuta av varje droppe till fullo. Oavsett om du föredrar en frisk Sauvignon Blanc eller en fyllig Chardonnay, har vårt sortiment det perfekta glaset för din smak. Upptäck skillnaden som rätt glas gör för din vinupplevelse.
256 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
8
Sida 1 av 8

Vinglas till vita viner

Vitvin, med sina varierade och subtila nyanser, förtjänar att avnjutas i ett glas som fullständigt framhäver dess unika kvaliteter. Vårt noggrant utvalda sortiment av vitvinsglas är framtaget med passion och precision för att säkerställa att varje smak- och doftnot blir rättvist presenterad.

Vitvinsglas brukar inte ha en lika stor kupa, utan har en något mindre och nättare design. Vilket beror på att vita viner alltid serveras vid en lägre temperatur än vad röda viner gör. Med hjälp av en mindre kupa på glaset kan vinet bevara en sval temperatur, under en längre tid. Vita viner behöver oftast inte heller luftas lika mycket som röda viner innan det ska serveras. För torra vita viner som exempelvis Sauvignon Blanc rekommenderas ett vitvinsglas med smal midja, rakt snitt och en liten öppning för att framhäva syra och fräschör.

Till ett mer fyllig chardonnay rekommenderas däremot att serveras i ett glas med bred midja, knubbigare snitt och större kupa för att framhäva vinets mognad och arom. Då kan rödvinsglasen som har en bred kupa komma till väl till användning.

Vilka är de mest populära vinglasen?

Vilket vinglas passar till roséviner?

Roséviner liksom vita viner ska serveras välkylt och därför passar det utmärkt att servera rosévinet ur ett vitvinsglas. Ett tips är att kika in Iittalas världsberömda serie Essence med vinglas. Där hittar du vinglas som passar utmärkt till olika typer av vita viner, roséviner och dessutom härliga sommardrinkar.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB