5 tallrikskuvert att inspireras av till din juldukning

Julen knackar på dörren och så även den stundande julmiddagen med familj och släkt. Nedan listar vi 5 vackra tallrikskuvert att inspireras av till din juldukning – från det traditionella med Swedish Grace Winter till det moderna med Bloomingville.

JULDUKA

30 november 2018

1. TRADITIONELLT MED SWEDISH GRACE WINTER

Det blir inte mycket mer en traditionell juldukning än med julporslinet Swedish Grace Winter från Rörstrand. Dess vackra juldekor bringar julstämning vid första anblick och är en tidlös favorit. I detta tallrikskuvert går övriga dekorationen i stil med tallrikarna: en grankvist och pepparkaka som placeringskort över servetten och glas till middagens alla drycker kompletterar vackert stämningen från tallrikarna. Resultatet är en sagolik juldukning.

Traditionell juldukning med Swedish Grace Winter.
Traditionell juldukning i rött och grönt med Swedish Grace Winter porslin från Rörstrand.

2. ELEGANT MED JULEMORGEN

Från julfrukost till julmiddagen – Wik & Walsøes julservis Julemorgen utgör ett elegant tallrikskuvert på juldukningen i vitt. Här har tallrikar och skålar ur serien dukats tillsammans med mässingsbestick från Bloomingville. Glasen från Eva Solo har mer moderna snitt vilket skapar kontrast mot tallrikarnas mjuka framtoning. Även här har en linneservett använts med ett knippe eukalyptus knutet runt för att skapa julstämning men samtidigt behålla den mer eleganta och avskalade känslan.

Enkel, elegant juldukning i vitt med serien Julemorgen från Wik & Walsøe.
Juldukning i vitt med tallrikar och skål från serien Julemorgen från Wik & Walsøe.

3. AVSKALAT NORDISKT MED KÄHLER

Kanske dras du mer åt det avskalade och vill ha en enkel juldukning? Kähler visar här hur det ibland räcker med få detaljer för att få till julkänslan. Med tallrikar från Hammershøis Jul-serie, silverbestick och ett enkelt placeringskort med kotte och kvist på servetten blir tallrikskuvertet avskalat i sann skandinavisk stil.

Tallrikskuvert från Kähler med Hammershøi Jul-serien.
Juldukning från Kähler med Hammershøi Jul-serien.

4. EN ROMANTISK BLÅ JUL MED HAVSPIL

Vill du hellre duka med ditt favoritporslin i blåvitt? Kanelstänger, stjärnanis och julens grönska blir fina element att kombinera med ett blåvitt porslin som Havspil från Nordic Nest Dining. Plötsligt så har det något somriga porslinet blivit det perfekta kuvertet för en romantisk juldukning i blått!

omantisk juldukning med blåvitt porslin Havspil från Nordic Nest Dining och Fuga-bestick från Gense.
Romantisk juldukning i blått med blåvitt porslin från Nordic Nest Dining & ljusstakar från Cooee Design.
Barockinspirerad modern juldukning med Bloomingville tallrik & mässingsbestick från Broste Copenhagen.

5. DET MODERNA & DRAMATISKA

En av höstens största trender var barocktrenden så varför inte inspireras av den till din juldukning? Duka mörkt ton-i-ton med detaljer i mässing på detta kuvert! Moderna tallrikar från Bloomingville och Eva Solo har matchats med en linneservett i varm färg. Barcok-inspirerade glas och en lekfull servettring fulländar stilen och plötsligt har du en trendig juldukning! God Jul!

Vill du ha mer inspiration & tips till din juldukning? Klicka här.

Varukorg

Stäng