ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Trender & Livsstil /11 kärleksfulla tips på bröllopsdag-present
Georg Jensen Bloom skål i rostfritt stål är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 25 årig bröllopsdag och silverbröllop tillsammans.

11 kärleksfulla tips på bröllopsdag-present

Har du svårt att hitta en perfekt bröllopsdagspresent till ett par i din närhet eller till din partner? Här listar vi 11 bröllopsdag-presenttips för bröllopsdagar från år 1-50 att överraska med. Alltifrån designklassiker till trendiga inredningsfavoriter som utan tvekan kommer att bli uppskattade!
Torsdag 23 februari 2023
Dela artikel

VAD KÖPER MAN FÖR PRESENT PÅ BRÖLLOPSDAGEN?

Bröllopsdagar är speciella dagar där er väg tillsammans är värd att fira. Uppvakta din partner eller ett par i din närhet genom att ge bort en vas, porslin, ljusstake eller köksredskap för att fira er kärlek. Låt oss guida dig genom 11 kärleksfulla tips på bröllopsdag-present att inspireras av:

11 BRÖLLOPSDAGAR – PRESENTTIPS

 • 1-årig bröllopsdag: Bomullsbröllop
 • 5-årig bröllopsdag: Träbröllop
 • 10-årig bröllopsdag: Tennbröllop
 • 15-årig bröllopsdag: Kristallbröllop
 • 20-årig bröllopsdag: Porslinsbröllop
 • 25-årig bröllopsdag: Silverbröllop
 • 30-årig bröllopsdag: Pärlbröllop
 • 35-årig bröllopsdag: Korallbröllop
 • 40-årig bröllopsdag: Rubinbröllop
 • 45-årig bröllopsdag: Safirbröllop
 • 50-årig bröllopsdag: Guldbröllop

Läs mer: 11 fina tips på gåvor att ge i bröllopspresent

Stoff Nagel ljusstake i krom är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 25 årig bröllopsdag och silverbröllop tillsammans.

Stoff ljusstake är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present att samla på

STOFF Nagel ljusstake 3-pack
Svart krom
1 113 kr1 570 kr
 • 1-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: BOMULLSBRÖLLOP

Vid 1-årig bröllopsdag är det en tradition att ge bort en bomullsgåva. Då blir en mysig pläd eller överkast perfekt att ge bort till paret som älskar fredagsmyset. Eller varför inte ge bort lyxiga handdukar tillsammans med fina tvålar eller doftljus som bröllopsdag-present till paret som älskar att skapa extra lyx i vardagen. Allt för att fira första året tillsammans som är värt att fira lite extra.

Läs mer: Så skapar du spakänsla i badrummet

Scandi Living överkast i beigt är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 1 årig bröllopsdag och bomullsbröllop. Foto: @joanna.avento

Mjukt överkast i beigt från Scandi Living hemma hos @joanna.avento

Stripes handduk från NJRD i beigt är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 1 årig bröllopsdag och bomullsbröllop tillsammans.

NJRD handduk – ge bort till paret som älskar att skapa spakänsla i badrummet

 • 5-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: TRÄBRÖLLOP

Temat för 5-årig bröllopsdag är trä där Kay Bojesens söta dekorationsfåglar Lovebirds är en designklassiker och blir en perfekt gåva att ge bort som bröllopsdag-present. För par som är riktiga inredningsfantaster är trendiga bordslampan Night Owl från Fritz Hansen en uppskattad bröllopsdagspresent likaså. Den eleganta träbasen med den ovala lampskärmen ger ett behagligt sken och stolt visas upp på sidobordet eller sängbordet.

Se fler tips på trendiga lampor här!

Kay Bojesens träfåglar Lovebirds är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 5 årig bröllopsdag och träbröllop tillsammans.

Lovebirds är perfekt att ge bort till paret som firar träbröllop - 5-årig bröllopsdag

Night Owl bordslampa i vitt och trä är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 5 årig bröllopsdag och träbröllop tillsammans.

Night Owl bordslampa skapar behagligt sken i sovrummet hemma hos @our_home_living

 • 10-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: TENNBRÖLLOP

Tennbröllop kallas det när ni firar 10-årig bröllopsdag där den traditionella Stumpastaken från Born in Sweden är tenninspirerad och passar perfekt att ge bort som bröllopsdag-present tillsammans med fina ljus. Tenn kan också vara representerat i en kvalitativ och fin kniv, där en middag gärna kan kombineras med presenten för en extra omtanke. För vem gillar inte att bli bjuden på middag på en speciell dag som denna?

Vill du ha tips på fler köksgåvor att ge bort till bröllopsdagen? Inspireras här!

Designklassikern Stumpastaken är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 10 årig bröllopsdag och tennbröllop tillsammans.

Stumpastaken är en designklassiker och en uppskattad bröllopsdag-present

Denna kniv från Le Creuset är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 10 årig bröllopsdag och tennbröllop tillsammans.

Ge bort en kvalitativ kniv och skärbräda till paret som älskar matlagning

 • 15-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: KRISTALLBRÖLLOP

Orrefors Carat-serie är perfekt att ge bort när du eller någon av dina nära och kära firar 15-årig bröllopsdag. Välj att ge bort en vacker vas tillsammans med en fin blomsterbukett eller varför inte ge bort fina champagneglas kombinerat med parets favoritchampagne? Det kommer garanterat att bli uppskattad bröllopsdag-present!

Upptäck hela Orrefors serie Carat här!

Orrefors Carat vinglas är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 15 årig bröllopsdag och kristallbröllop tillsammans.

Orrefors Carat-serie är en uppskattad bröllopsdag-present

Orrefors Carat vinglas är perfekta att ge bort som present när du firar olika bröllopsdagar - present som är perfekt att ge bort till par som älskar firande.

Orrefors Carat-glas är fina att ge bort tillsammans med ett vin som paret älskar

 • 20-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: PORSLINSBRÖLLOP

När 20-årig bröllopsdag ska firas är det traditionellt att ge bort porslin. Det klassiska porslinet Swedish Grace från Rörstrand eller Hammershøi från Kähler är en uppskattad bröllopsdag-present att ge bort för de som älskar skandinaviskt porslin i hög kvalité. Välj att ge bort en mix av olika typer av porslin eller ett set av samma porslinstyp som paret kan samla på från år till år.

Klassiska Swedish Grace porslin är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 20 årig bröllopsdag och porslinsbröllop tillsammans.

Swedish Grace porslinet är en fin gåva att samla på från år till år

Klassiska Hammershøi porslin från Kähler är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 20 årig bröllopsdag och porslinsbröllop tillsammans.

Ge bort Kählers tekanna med tekopp tillsammans med ett gott te som bröllopsdag-present

 • 25-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: SILVERBRÖLLOP

Temat när 25-årig bröllopsdag firas är Silver. Då representerar designklassikerna Bloom-skålen från Georg Jensen och Stoff-ljusstaken fint. De är båda i rostfritt stål men skapar känslan av äkta silver. De är tidlösa inredningsdetaljer som håller i generationer och uppskattas av många. Det är ett säkert kort helt enkelt ifall du inte vet vad du vill ge som bröllopsdag-present .

Vill du se fler tips på designklassiker att ge bort? Inspireras här!

Stoff ljusstake är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 25 årig bröllopsdag och silverbröllop tillsammans. Foto: @villanyhus

Stoff ljusstake hemma hos @villanyhus är en designklassiker och perfekt gåva till bröllopsdagen

Designklassikern Georg Jensen Bloom skål är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 25 årig bröllopsdag och silverbröllop tillsammans.

Bloom skål från Georg Jensen - en uppskattad bröllopsdag-present!

 • 30-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: PÄRLBRÖLLOP

Pärlbröllop kallas det när ni firar hela 30-årig bröllopsdag. Havets pärlor kommer från snäckor, så varför inte ge bort en vacker vas eller skål i snäckans eleganta form som bröllopsdag-present? Eller ge bort en inredningsdetalj som representerar materialet pärlemor? Här är det bara fantasin som sätter stopp när det kommer till förslag att ge bort som kan representera pärlor.

Gillar paret medelhavsinredning? Då ska ni hitta inspiration på gåvor att ge bort här!

ferm LIVING shell pot är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 30 årig bröllopsdag och pärlbröllop tillsammans. Foto: @muezihome

Shell pot från ferm LIVING hemma hos @muezihome

Mette Ditmer Shell skål som liknar en snäcka är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 30 årig bröllopsdag och pärlbröllop tillsammans.

Mette Ditmer snäckskål - perfekt som smyckeskål

 • 35-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: KORALLBRÖLLOP

Vid 35-årig bröllopsdag är korallbröllop temat där du både kan ge bort en present i en fin korallfärg eller en present som illustrerar formen av en korall. Cooee Designs söta inredningsdetaljer som liknar havets skapelser är fin att ge bort som bröllopsdag-present att ge bort för att inreda badrummet med. Likaså OYOYs fina skål i en korallfärg passar perfekt att ha som smyckesask bredvid sängen på sängbordet.

Saga Bonbonniere skål från OYOY är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 35 årig bröllopsdag och korallbröllop tillsammans.

Ge bort OYOYs skål i en korall-färg när paret firar 35-årig bröllopsdag

Denna korall-figur från Cooee Design är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 35 årig bröllopsdag och korallbröllop tillsammans.

Cooee Designs korall-skulptur - perfekt att ge bort till par som firar korallbröllop

 • 40-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: RUBINBRÖLLOP

40-årig bröllopsdag kallas rubinbröllop där du kan ge bort en gåva som går i en röd nyans. Du kan ge bort alltifrån designklassikern Alvar Aaltos vas från Iittala i en klarröd färg. Eller varför inte ge bort Målerås glasbruks romantiska skålar och ljuslyktor som liknar röda blomblad som bröllopsdag-present. De kommer att bli inredningsdetaljer i hemmet som sticker ut lite extra, vilka också fångar uppmärksamhet på ett elegant sätt.

Visste du att rött är en av årets trendiga färger? Se resten av färgtrenderna här!

Designklassikern Iittala Alvar Aalto vas är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 40 årig bröllopsdag och rubinbröllop tillsammans.

Alvar Aaltos klassiska vas från Iittala finns i flera härliga färger - perfekt att ge bort som bröllopsdagsgåva

Poppy skål från Målerås glasbruk är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 40 årig bröllopsdag och rubinbröllop tillsammans.

Poppy-serien från Målerås glasbruk är uppskattade gåvor

 • 45-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: SAFIRBRÖLLOP

Temat för 45-årig bröllopsdag är Safir. Det är en blå diamant som fint kan representeras genom att ge bort ett klassiskt blå-vitt porslin såsom Rörstrand eller Royal Copenhagen. Ett kvalitativt porslin är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present att samla på och passar lika bra till vardags som till fest.

Rörstrands blåvita klassiska porslin är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 45 årig bröllopsdag och safirbröllop tillsammans.

Rörstrand erbjuder vackert porslin som håller i generationer

Royal Copenhagens blåvita klassiska porslin är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 45 årig bröllopsdag och safirbröllop tillsammans.

Royal Copenhagen är klassiskt porslin som är perfekt att samla på från år till år

 • 50-ÅRIG BRÖLLOPSDAG: GULDBRÖLLOP

Guldbröllop kallas det när man firar 50-årig bröllopsdag och är värt att fira storslaget! Cooee Designs dekorationsdetalj ”knuten” representerar evighet och är därmed en fin gåva att ge bort till ett par som firar guldbröllop. Ge annars bort vackra ljusstakar eller ljuslyktor i mässing tillsammans med fina ljus att tända vid speciella tillfällen som du vill fira lite extra.

Shell ljuslykta i mässing är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 50 årig bröllopsdag och guldbröllop tillsammans.

Design House Stockholms vackra ljuslykta i mässing

Knot från Cooee Design i mässing är perfekt att ge bort som bröllopsdag-present till par som firar 50 årig bröllopsdag och guldbröllop tillsammans.

Evihetsknuten från Cooee Design - som representerar evig kärlek

Hoppas att dessa kärleksfulla bröllopsdag-presenttips har inspirerat dig till att fira bröllopsdagar lite extra. Grattis på bröllopsdagen!

Foto: Angeliqa Daldorph, Kay Bojesen, Design House Stockholm, Målerås Glasbruk, OYOY, Mette Ditmer, @muezihome, @joanna.avento, @villanyhus, @our_home_living, Orrefors, Born in Sweden

Linnéa Axelson
Skribent

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB