ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 10% rabatt

Inspiration/Trender & Livsstil /Inreda för en mysig uteplats – 7 tips
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med härliga textilier, ombonad belysning och inbjudande gröna växter för att skapa en trivsam oas.

Inreda för en mysig uteplats – 7 tips

Vill du skapa en mysig uteplats? Då ska du bland annat satsa på att inreda din uteplats med härliga textilier, gröna växter, portabel belysning och med en snygg eldstad för en inbjudande oas – se alla sju tips här!
Fredag 10 mars 2023
Dela artikel

HUR INREDER MAN EN MYSIG UTEPLATS?

Fokusera på bekvämlighet när du vill skapa en inbjudande och mysig uteplats. Uteplatsen är ditt andra vardagsrum på sommaren där mycket tid spenderas.

Här är sju tips för att skapa en mysig uteplats:

  1. Mysiga textilier
  2. Växter och krukor
  3. Ljuslyktor, portabel belysning och ljusslinga
  4. Sittpuff och extra stolar
  5. Multifunktionella möbler
  6. Bordsgrill
  7. Parasoll

Vill du ha tips på hur du inreder din balkong mysig? Se alla tips här!

Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med snygga och praktiska Plant Box från ferm LIVING för plädar, krukor, belysning eller till förvaring.
Ripple long drink glas 4-pack
klar
489 kr

1. INRED UTEPLATSEN MED MÅNGA HÄRLIGA TEXTILIER

Vad vore en mysig uteplats utan härliga textilier? Att inreda din uteplats med mjuka plädar, gardiner, kuddar och dynor kommer få din uteplats att kännas som ett vardagsrum fast utomhus. Glöm inte att inreda ditt golv med en fin och stor matta, det kommer att öka myskänslan ytterligare! Genom att variera materialval och addera mönster och färger på dina textilier, skapar det ett mer levande och personligt intryck. Naturmaterial så som rotting och jute passar perfekt att inreda en uteplats med då de ofta är tåliga material och trendiga likaså.

Se fler textilier här för att skapa en mysig uteplats!

Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med ombonade och mysiga textilier såsom Scandi Livings ullpläd i en härlig orange färg.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med ombonade och mysiga textilier såsom ferm LIVINGs hängfåtölj som kan gunga dig till ro.

2. GÖR DIN UTEPLATS MER LEVANDE MED VÄXTER OCH GRÖNSKA

En uteplats behöver mycket gröna växter och grönska för att se mer levande ut. Jobba med vackra krukodlingar, dekorera dina väggar med växter eller plantera fina kryddväxter i en blomlåda för att skapa ro och harmoni. Du kan enkelt skapa ett vackert insynsskydd genom att inreda med växter på höjden genom ett sidobord eller hänga upp klätterväxter om du har en vägg vid din uteplats.

Se fler tips här på fina krukor för att göra din uteplats mer ombonad!

Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med snygga och praktiska Plant Box från ferm LIVING för dina växter och krukor.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med växter och grönska. Här ser du en ferm LIVING snygga utekruka Bau med ett fint olivträd.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med växter och grönska. Fyll ferm LIVINGs vattenkanna med fina kvistar så kan den användas som en vas i stället.

3. ADDERA FLERA LJUSKÄLLOR - FÖR ATT GÖRA DIN UTEPLATS MER OMBONAD

När mörkret börja falla blir detaljer så som levande ljus, portabel belysning, solcellsbelysning och ljusslingor avgörande för att skapa en mysig uteplats. Försök att placera dina ljuskällor, gärna 5-7 stycken, på varierande ställen på din uteplats. Inred gärna både högt och lågt på exempelvis ett soffbord, på ett sidobord men även i taket med hjälp av en ljusslinga eller en taklampa. Snåla inte med belysningen, det kommer skapa en ombonad känsla på nolltid!

Vill du ha tips på portabel belysning? Inspireras här!

Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med ombonad belysning såsom levande ljus i Ernst ljuslykta som du kan ta bära med dig överallt.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med ombonad belysning såsom Carrie portabla bordslampa som du kan ta med dig överallt.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med en ljusslinga som kommer att skapa en inbjudande och ombonad atmosfär.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med portabel belysning som tillåter dig att placera dem vart du än befinner dig.

4. SKAPA ETT VARDAGSRUM UTE GENOM FLER SITTPLATSER

Skapa rum på din uteplats genom att addera fler sittplatser genom sittkuddar och sittpuffar och praktiska ihopfällbara stolar. Men glöm inte att ta in det som inte tål vatten om en regnskur råkar svänga förbi. Ett tips är att förvara dina dynor, sittpuffar och andra textilier i en korg eller förvaringslåda när du inte använder dem för att alltid hålla dem torra och ha dem i säkert förvar för att hålla sommar efter sommar.

Tips: Tänk på att möblera i olika nivåer och höjder för att skapa ett mer levande intryck, uteplatsen kan annars upplevas platt.

Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med fler sittplatser. Ihopfällbara stolar är perfekt att ha för dig med liten uteplats eller litet förråd.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda din uteplats med fler sittplatser. Sittpuffar är perfekt att inreda med för dig med liten uteplats eller litet förråd.

5. MULTIFUNKTIONELLA MÖBLER ATT INREDA DIN UTEPLATS MED

Multifunktionella möbler är ett måste att inreda din uteplats med. Sidobordet från NORR11 kan också användas som bricka, Design House Stockholms serveringsvagn är perfekt som förvaringsmöjlighet eller som drinkvagn där välkomstdrinken gärna serveras till dina gäster. Eller inred med klassiska Plant Box från ferm LIVING för dina växter eller varför inte förvara böcker eller annat i som du kan tänkas att behöva när du spenderar tid på din uteplats.

Tips: Möbler som har flera användningsområden är perfekt för dig som vill spara plats i ditt förråd eller om du har en mindre uteplats.

Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med snygga och praktiska Design House Stockholm serveringsvagn som kan användas som drinkvagn eller till förvaring.
Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med ett snyggt och praktiskt brickbord från NORR11 som också kan användas som bricka då skivan är avtagbar.

6. ANVÄND EN PRAKTISK BORDSGRILL VID GRILLKVÄLLARNA

En bordsgrill är ett måste till din uteplats! Denna från Eva Solo har ett smidigt handtag som tillåter dig att ta med dig grillen vart du än befinner dig. Ta med den till picknicken på stranden, ställ den på det lilla bordet i trädgården eller varför inte ta med den ut på din balkong.

Vill du ha tips på fler grillar? Kika in här!

Skapa en mysig uteplats genom att inreda den med en praktisk och snygg bordsgrill som du kan bära med dig vart du än befinner dig.

Inred med ett praktiskt och snyggt parasoll från ferm LIVING för att skapa en mysig uteplats som skyddar dig när solen skiner som starkast.

7. FÄLL UPP ETT SNYGGT PARASOLL VID SOLIGA DAGAR

Liva upp din uteplats med ett fint parasoll! Detta från ferm LIVING är både snyggt och praktiskt, då det är perfekt att fälla upp och ha som solskydd när solen skiner som starkast.

Se fler tips på parasoll här!

Vill du ha tips på hur du inreder en liten balkong? Inspireras här!

Foto: Angeliqa Daldorph, Elof Martinsson, ferm LIVING

Linnéa Axelson
Skribent

INREDNING FÖR EN MYSIG UTEPLATS

Visa mer

Få 10% rabatt på ditt nästa köp! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB