ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Inspiration/Trender & Livsstil /Vårens inredningstrender 2023
Vårens inredningstrender 2024 bjuder på färg, chunky porslin och statement-detaljer och vi inreder gärna med en färgglad vas som Umpu från Marimekko.

Vårens inredningstrender 2024

I år är våren en färgstark säsong med härliga retro vibes där mönster och konstraster tydligt dominerar. Det bjuds på en härlig blandning av chunky porslin, kromade detaljer, voluminösa möbler & maxade mönster – saker som hjälper dig att skapa ett personligt & levande hem – här är vårens inredningstrender 2024!
Uppdaterad måndag 19 februari 2024
Dela artikel

VILKA ÄR VÅRENS INREDNINGSTRENDER 2024?

2024 är ett år där vi ser fortsatt mycket färg i vår inredning och där vi värdesätter ett unikt hem framför det perfekta visningshemmet. Detta speglas i vårens inredningstrender där färgstarka accenter tydligt dominerar, speciellt trendfärgerna persika, rött, rosa, grönt & krom för att nämna några. Våren handlar också om att göra hemmet redo för en ny säsong, föra in ljus och färg och att inreda med retro-stilen såsom grafiska mönster, organiska former & spännande material!

Här är nio tips på vårens inredningstrender 2024:

  1. Färgstark inredning
  2. Retro vibes
  3. Statement detaljer
  4. Maxade mönster
  5. Krom-kärlek
  6. Chunky porslin
  7. Kontrastfärger
  8. Lekfull minimalism
  9. Voluminösa möbler
Vårens inredningstrender 2024 bjuder på färg, statement detaljer och att ett personligt hem. Vi inreder gärna med den blåa vase Crumple från ByOn.

Vårens inredningstrender 2024 handlar mycket om att inreda i färgglada accenter, att dekorera hemmet med statement vaser som denna från ByOn och att personligt & levande hem.

1. FÄRGSTARK INREDNING – FOKUS PÅ PERSIKA, ROSA, GULT, RÖTT & GRÖNT

Älskar du att inreda med färg? Då kommer du att älska första trenden av vårens inredningstrender 2024 - färgstark inredning. Något som utmärker sig specifikt i år är nyanser av persika, rosa, gult, rött och grönt som gärna tas upp i både textilierlampor och inredningsdetaljer. Färg kan förändra känslan i rummet på nolltid, kan få oss att uttrycka vår personlighet ännu mer och gör vardagen lite roligare!

Se årets färgtrender för 2024 här!

Vårens inredningstrender 2024 bjuder på färgstarka och mönstrade textilier, som Check badhandduk i blått och vitt från HAY.
Check handduk 50x100 cm
Sky blue
319 kr
Vårens inredningstrender 2024 bjuder på färgstarka inredningsdetaljer, till och med ett grenuttag kan få vara i färg, här square grenuttag i rosa från Avolt.

Olika nyanser av rosa och persika är helt rätt enligt vårens inredningstrender 2024!

2. RETRO VIBES

Något vi inspireras mycket av i vårens inredningstrender 2024 är olika former av retro där vi ser vibbar både från 70, 80- och 90-talets lekfulla färger, mönster och karaktäristiska formspråk. Här ser vi tydligt hur dåtid möter nutid och där nostalgi flätas samman med ett eklektiskt nu. Retro-vibbarna hittar vi i allt från inredningsdetaljer, lampor och möbler både när det kommer till färger, material och struktur. Retro är det som verkligen hjälper till att skapa den där personliga känslan vi vill åt 2024 och där vi är fria att blanda hej vilt utan några regler för vad som är rätt eller fel, för lite eller för mycket! Anamma denna trend genom att inreda ditt hem med en färgsprakande lampa, en storrutig matta på golvet eller en möbel med voluminösa och organiska former.

Om du vill inreda med retro vibes i ditt hem är Flowerpot VP9 portabel lampa i signalgrönt en omtyckt klassiker som ger både härlig färg och retrokänsla.

För en härlig retro-look i ditt hem är Flowerpot VP9 helt rätt, här i signalgrönt.

Vårens inredningstrender 2024 bjuder på färg även i detaljerna, som denna härliga skulptur Gabba Gabba från Kosta Boda i blått.

Gabba Gabba Hey skulptur från Kosta Boda.

3. STATEMENT-DETALJER

Nästa inredningstrend för våren 2024 är att inreda hemmet med statement-inredning där det handlar om att inreda med unika inredningsdetaljer som fångar uppmärksamhet och som får ditt hem att kännas både eklektiskt och personligt. En statement-detalj kan vara en stor vas för blomsterarrangemang, en lampa med spännande formspråk, en skulptur eller textilier med vågade mönster & texturer. Dessa detaljer kommer att hjälpa dig skapa ett livfullt hem och ge en direkt wow-känsla!

Att inreda med statement-detaljer är helt i enlighet med vårens inredningstrender 2024, här Talvi vas från Urban Nature Culture tillsammans med Panton Wire-moduler och Flowerpot VP9 i grönt.

Med statement-detaljer kan du skapa personliga stilleben i ditt hem!

En enkel statement-detalj att inreda med är en snygg vas, gärna med uttrycksfull design som gör att den är lika fin med blommor som utan. Somme vas från Urban Nature Culture är ett utmärkt exempel på en vas som går hand i hand med vårens inredningstrender 2024.

En statement-vas är aldrig fel och är minst lika fin med blommor som utan - Somme vas från Urban Nature Culture.

4. MAXADE MÖNSTER

I inredningstrender 2024 ser vi hur mönster tar alltmer plats, gärna maxade mönster i form av breda ränder, generösa rutor och böljande organiska former som får breda ut sig både i textilier, mattor, på posters och inredningsdetaljer. Här kan du välja att gå hela vägen och mixa och matcha mönster på ett lekfullt sätt, drar du åt det lite mer minimalistiska hållet kan du välja att satsa på en eller få mönstrade detaljer för att skapa kontrast mot en i övrigt mer monokrom inredning. Mönster har stor effekt på din inredning och är ett kul sätt att få saker att hända i ditt hem!

5. KROM-KÄRLEK

En av vårens stora inredningstrender 2024 är kärleken för krom. Denna kalla, blanka och stilfulla metall återkommer främst i detaljer och ger oss en rymdålderskänsla och futuristiska vibbar. Här kan du välja att vara djärv och gå all in på krom eller lite mer avslappnat med några få detaljer mot en neutral bas. Krom är kul, så haka på och låt ditt hem få lite härligt blänk!

Kromade detaljer är helt rätt enligt vårens inredningstrender 2024, Panton Wire-modulerna från Montana i krom blir både snygg och smart förvaring där du kan samla både föremål och böcker på ett snyggt sätt.

Blänk i blickfånget med Panton Wire modulhylla från Montana.

Krom är en av vårens stora trender 2024, både på stora och små detaljer. Här Italian Ice Cup dessertskål från HAY i högblankt krom.

Mersmak på metaller - Italian Ice Cup dessertskål från HAY.

6. CHUNKY PORSLIN

Något som smyger sig in på våra dukade bord under våren 2024 är chunky porslin. Denna form av porslin ger en härlig vibe av modern retro och känns både kul och tillåtande. Här ser vi mycket högblanka ytor, rejäla, överdimensionerade handtag, kanter och rundade former som ger ett bubbligt och glatt uttryck man bara inte kan få nog utav. HAY har lanserat sin version på chunky porslin med serien Barro som vi förutspår kommer att bli en riktig porslinssuccé!

Chunky porslin hör vårens inredningstrender 2024 till, här Barro tallrik från HAY som har en rund, bullig design med överdriven kant och högblank finish.

Barro tallrik i blått från HAY reflekterar en av vårens inredningstrender 2024 - Chunky porslin.

7. KONTRASTFÄRGER

Att inreda med kontrastrik inredning är en av vårens inredningstrender 2024 där mjukt gärna får möta hårt, färgglatt möter det minimalistiska och raka linjer möter runda former. Våren handlar också mycket om att mixa färger, gärna rosa med rött, svart med vitt, eller helt enkelt oväntade kombinationer av färger, material och trender som visar vilka vi är – för det skapar ett mer personligt hem att älska.

Att inreda med kontrastfärger och missmatcha är något vi ser mycket av i vårens inredningstrender 2024, att blanda rosa med rött, svart med vitt för att skapa spännande kontraster är ett enkelt sätt att få något att hända i din inredning.

Skapa spännande kontraster med hjälp av färger & mönster - Fluffy kudde från ByOn.

8. LEKFULL MINIMALISM

Vårens inredningstrender 2024 handlar mycket om lekfullhet och att skapa ett personligt hem utan några regler och riktlinjer. Som en välkommen kontrast till de mer intensiva färgerna, materialen och formerna ser vi en ny form av minimalism; lekfull minimalism. Trenden handlar om att inreda enkelt men utan att tappa det lekfulla. Här vill vi skapa en lugnande, drömlik flykt från omvärlden med fokus på kontraster och spännande detaljer. Här kan du exempelvis använda dig av en lugnare mer naturlig färgskala och gå åt en lite mer monokrom look där exempelvis olika material, strukturer och kanske lite svärta eller en tydlig accentfärg får bli kontrasterna.

En av vårens inredningstrender 2024 är lekfull minimalism, där du med en mer neutral färgskala ändå kan skapa ett livfullt hem med hjälp av spännande former, strukturer och material. Här Bloom vas i vitt från 101 Copenhagen.

För dig som föredrar en mer subtil färgskala men ändå vill ha ett levande hem är trenden lekfull minimalism perfekt! Bloom vas från 101 Copenhagen.

Knot skulptur från Cooee Design i färgen sand är ett exempel på inredningsdetalj som passar en av vårens inredningstrender 2024, lekfull minimalism.

Lekfull minimalism i en knut - Knot table dekoration från Cooee Design.

9. VOLUMINIÖSA MÖBLER

Under våren 2024 ser vi det stora, voluminösa och kurviga ta plats i möbelväg. Det är golvnära möbler med överdrivna former och spännande material som dominerar. Dessa möbler är det vi vill slå oss ner i enligt inredningstrenderna 2024 och vi förstår verkligen varför, dessa möbler bjuder in till maximal komfort och erbjuder taktila material man vill känna på och uppleva. Möbelbilden är betydligt mer vågad än tidigare och här förenas både det praktiska med komfort och en rejäl dos av kreativ möbelkonst!

Voluminösa möbler är en av vårens stora inredningstrender 2024, bulliga, överdrivna möbler som är golvnära och som får ta plats. Här Eel loungestol från Ekbacken Studios med sin unika form där underredet har en organisk form.

Låt möblerna få ta plats & bli en spännande inredningsdetalj i ditt hem våren 2024 - Eel loungestol från Ekbacken Studios.

Mo fåtölj från 1898 går verkligen under vårens inredningstrender 2024 där runda, bulliga och voluminösa möbler dominerar starkt.

Skön volym & design - Mo fåtölj med snurrfunktion från 1898.

Våren 2024 inreder vi med mer färg, vi blandar olika material med varandra och välkomnar kromade detaljer, chunky porslin och fantastiska möbler med oemotståndlig volym!

Vilka är årets inredningstrender 2024? Inspireras här!

Foto: Angeliqa Daldorph, Elof Martinsson, ByOn, HAY, OYOY, Montana, Tinted

Josefin Beijer
Skribent

VÅRENS INREDNINGSTRENDER 2024

Upptäck Nest Trends

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB