365 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

UTELIVSHELG 15% på utemöbler från 1898*

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färg, prickigt och statement vaser och vi inreder gärna med en färgglad lampa, prickig kopp och gul räfflad vas.

Vårens inredningstrender 2023

I år är våren en färgstark säsong med influenser från retro-stilen där mönster och konstraster tydligt dominerar. Det bjuds på en härlig blandning av plisserade lampor och statement vaser i kombination med att skapa ett organiserat och festligt hem - här är vårens inredningstrender 2023!
Onsdag 1 februari 2023
Dela artikel

VILKA ÄR VÅRENS INREDNINGSTRENDER 2023?

2023 är ett år där vi ser mycket mer färg i vår inredning och där vi firar mycket mer – både till vardags och till fest. Detta speglas i vårens inredningstrender där färgstarka accenter tydligt dominerar, speciellt trendfärgerna aprikos, blått och rött. Våren handlar också om att organisera köket och att inreda med retro-stilen såsom räfflat och plisserat som andas nostalgiska vibbar.

Här är nio tips på vårens inredningstrender 2023:

 1. Färgstark inredning
 2. Prickiga detaljer
 3. Modern retro
 4. Statement vaser
 5. Plisserade lampor
 6. Konstraster
 7. Organisera hemma
 8. Hotellkänsla i sovrummet
 9. Feststämning till vardags
Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färg, statement vaser och att skapa feststämning. Vi inreder gärna med en gul randig vas och dessertskål från HAY.

Våren blir en färgstark sådan - inred med Juice Wide vas från HAY

Vårens inredningstrender 2023 handlar mycket om att inreda i färgglada accenter, att dekorera hemmet med statement vaser som denna från HAY och att skapa feststämning även till vardags.

1. FÄRGSTARK INREDNING – FOKUS PÅ APRIKOS, BLÅTT & RÖTT

Älskar du att inreda med färg? Då kommer du att älska första trenden av vårens inredningstrender 2023 - färgstark inredning. Något som utmärker sig specifikt i år är nyanser av aprikos, blått och rött som gärna tas upp i både textilier, lampor och inredningsdetaljer. Färg kan förändra känslan i rummet på nolltid, kan få oss att uttrycka vår personlighet ännu mer och gör vardagen lite roligare!

Se årets färgtrender för 2023 här!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstark belysning och vi inreder gärna med Flowerpot VP9 från &Tradition i antingen blått, rosa eller rött.

TRENDIG NYHET - Flowerpot VP9 från &Tradition i vårens trendfärger

En av vårens nyheter är &Traditions nya färger på favoriten flowerpot VP9. Rosa är också en färg som vi kommer se mycket av under våren!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstarka textilier och vi inreder gärna med Wave pläd från Stackelbergs i färgerna blått, rött, lila och aprikos.
StackelbergsWave pläd
1 695 kr

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstarka textilier och vi inreder gärna med en kudde och pläd i färgglada färger från Marimekko och Layered.

Aprikos är vårens trendfärg - här på en kudde från Marimekko

Flower Field ullfilt 130x200 cm
Pink
1 950 kr
Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstarka inredningsdetaljer och vi inreder gärna med en färgglad lampa och gärna portabel såsom PC Portable från HAY.

Blått och rött i kombination med varandra är en av vårens inredningstrender 2023 – här i portabla lampan PC från HAY.

2. PRICKIGA DETALJER - I OREGELBUNDNA FORMER

Vårens stora trend är prickiga detaljer i oregelbundna former som vi börjar se alltmer på porslin och inredningsdetaljer. Mönstret ser nästan handgjort ut vilket skapar en lekfullhet och en hantverkskänsla i ditt hem. Anamma denna trend genom att inreda ditt hem med små ljuslyktor eller gå all in och inred med en lampa i det trendiga mönstret.

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på mönstertrenden prickigt där vi gärna inreder med en prickig lampa från ferm LIVING i våra hem som denna i vitt.

Prickiga detaljer i oregelbundna former är en av vårens inredningstrender 2023 – här i en lampa från ferm LIVING.

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på mönstertrenden prickigt där vi gärna inreder med prickiga ljuslyktor från Scandi Living som dessa i vitt och rosa.

Hoppa på trendtåget - inred med prickigt i vår!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på mönstertrenden prickigt där vi gärna inreder med ett prickigt fat från HAY som detta i rosa och blå toner.
HAYSplash tallrik Ø32 cm
802 kr1 199 kr

3. MODERN RETRO – OLDIE BUT GOLDIE

Modern retro är en inredningstrend i vår 2023 där dåtid och nutid möts, där trenden handlar om att inreda med unika inredningsdetaljer som har en vintage look med nostalgiska vibbar. Mönster, färgglada accenter, lekfulla former, räfflat och färgat glas är några influenser från både 70-, 80- och 90-talet som återkommer i vår inredning 2023. Anamma denna trend genom att inreda ditt hem med en färgglad vas i tomatröd eller varför inte fylla ditt vitrinskåp med detaljer i färgat räfflat glas?

Vill du se fler tips på inredning i räfflat glas? Inspireras här!

Retro-stilen är tillbaka som en av vårens inredningstrender 2023. Vi inreder i räfflat, mycket mönster och färg där Marimekkos porslin speglar trenden perfekt.

Retro-stilen inom inredning är tillbaka fast i en modern anda!

Retro-stilen är tillbaka som en av vårens inredningstrender 2023 där vi gärna inreder med räfflat grönt glas som dessa glas och denna karaff från &Tradition.
&TraditionCollect SC60 vattenglas 2-pack
266 kr320 kr

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstark inredning där vi gärna inreder med en statement vas i tomatröd som denna från HAY.
HAYArcs vas 25 cm
1 799 kr1 999 kr
Retro-stilen är tillbaka som en av vårens inredningstrender 2023. Vi inreder med mycket mönster och färg på porslin i trendfärgerna rött och blått.

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på mycket färg och kontraster där rött och blått dominerar.

4. STATEMENT VASER – TILL VÅRENS BLOMSTER

Nästa inredningstrend i vår 2023 är att inreda ditt hem med statement-inredning där det handlar om att inreda med unika inredningsdetaljer som fångar uppmärksamhet såsom statement vaser! Dessa stora vaser från Louise Roe Copenhagen, Marimekko och Cooee Design är perfekta vaser att fylla med fina blomsterarrangemang för att skapa en livfull och grann atmosfär i hemmet.

Upptäck floristens tips om hur du väljer rätt vas här!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstark inredning där vi gärna inreder med en statement vas såsom Balloon vas från Louise Roe Copenhagen i brunt.
Louise Roe CopenhagenBalloon vas 40 cm
2 937 kr4 199 kr
Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstark inredning där vi gärna inreder med en statement vas såsom Urna vas från Marimekko i grönt.
MarimekkoUrna vas
1 700 kr2 550 kr
Vårens inredningstrender 2023 bjuder på färgstark inredning där vi gärna inreder med en statement vas såsom Gry vas från Cooee Design i brunt.

Unika stora vaser är vårens trend 2023

5. PLISSERADE LAMPOR

Lampor med plisserad lampskärm är nästa trendspaning för våren. De ger hemmet en vintage look samtidigt som de är riktigt trendiga, vilket speglar temat för vårens inredningstrender 2023. I år handlar våren mycket om att återuppta gamla minnen och trender från förr såsom plisserade lampor och färgstarka accenter på dina inredningsdetaljer.

Vill du se fler trendiga lampor med plisserad lampskärm? Inspireras här!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på retro-stilen plisserade lampor där vi gärna inreder med trendiga Matin bordslampa från HAY med lila plisserad lampskärm.

Den trendiga bordslampan Matin från HAY med lila plisserad lampskärm är en favorit som du kommer se mycket mer av i vår. Den är retro och trendig samtidigt!

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på retro-stilen plisserade lampor där vi gärna inreder med trendiga golvlampan från Gubi med vit plisserad lampskärm.

Timberline golvlampa från Gubi - en plisserad lampfavorit!

6. KONTRASTER

Att inreda med kontrastrik inredning är en av vårens inredningstrender 2023 där mjukt gärna får möta hårt, färgglatt möter det minimalistiska och raka linjer möter runda former. Våren handlar också mycket om att mixa färger, material och trender som visar vilka vi är – för det skapar ett mer personligt hem att älska.

Vårens inredningstrender 2023 bjuder på konstrastrik inredning där denna blå pläd från NJRD blir en fin kontrast till det beigea och minimalistiska.
NJRDMetric focus No. 3 bomullspläd 130x185 cm
1 345 kr
Vårens inredningstrender 2023 bjuder på konstrastrik inredning där denna randiga blå ullmatta från NJRD blir en fin kontrast till det runda träbordet från Menu.

Kontrastrik inredning är vårens trend

Denna matta från NJRD i raka linjer och runt soffbord från Menu speglar vårens inredningstrender 2023 – där mjuka former gärna får möta raka linjer.

7. ORGANISERA HEMMET GENOM SMART FÖRVARING

Att organisera hemmet är nästa trend inom vårens inredningstrender 2023! Det har blivit mer populärt än någonsin att organisera skafferiet, badrummet och att rensa garderoben som många gör vid våren. Genom att rensa och organisera skapar vi ett lugn i hemmet och mår bra inombords, vilket speglar årets trend med att skapa välbefinnande i hemmet.

Hur organiserar jag skafferiet? Se våra tips här!

Att organisera hemmet en av vårens inredningstrender 2023 där Brabantias förvaringsburkar och smarta korgar är perfekt när du ska organisera skafferiet snyggt.

Organisera ditt skafferi genom Brabantias smarta förvaringsburkar för att förvara dina torrvaror i.

Att organisera hemmet en av vårens inredningstrender 2023 där Scandi Livings brickor och kryddkvarnar från Menu är perfekt när du ska organisera köket snyggt.

Organisera ditt kök med brickor - de är både praktiska och snygga

8. LYXIGA SOVRUM – SKAPA HOTELLKÄNSLA I SOVRUMMET

Att skapa hotellkänsla i sovrummet är näst på tur av vårens inredningstrender 2023 där hemligheten är att investera i lyxiga sängkläder, att satsa på bra belysning och att ha en frukostbricka tillgänglig för hotellfrukost hemma. Glöm inte att inreda i mysiga plädar och kuddar - allt för att skapa ett sovrum som känns extra ombonat och lyxigt.

Skapa hotellkänsla i sovrummet genom dessa tips!

Att skapa hotellkänsla i sovrummet är en av vårens inredningstrender 2023 där lyxiga sängkläder, frukost på sängen och mysig belysning ger en lyxig känsla.

Vårens inredningstrender 2023 handlar om att skapa en ombonad och lyxig känsla i ditt sovrum för att återskapa känslan som när du bor på hotell.

Att skapa hotellkänsla i sovrummet är en av vårens inredningstrender 2023. Överraska med frukost på sängen eller investera i fina sängkläder för det lilla extra.

Överraska med frukost på sängen för att skapa hotellkänsla hemma

9. SKAPA FESTSTÄMNING I HEMMET – GÖR DIN VARDAG TILL EN FEST

2023 är året då vi firar mycket och gärna skapar en feststämning även till vardags! Ta fram ditt finporslin och bjud in till en festlig middag med dina nära och kära som du vanligtvis inte gör till vardags för att göra din tisdag lite festligare. Varför vänta till helgen eller till ett festligt tillfälle att duka upp till fest – unna dig själv i vår och duka upp för vardagen för att göra varje dag lite extra speciell!

Vill du ha tips på olika festdukningar? Inspireras här!

Att skapa feststämning även till vardags är en av vårens inredningstrender 2023. Skapa en festdukning i beigea toner för att göra varje dag speciell.

Duka upp till fest även till vardags för att göra varje dag lite extra speciell.

Att skapa feststämning även till vardags är en av vårens inredningstrender 2023. Duka med lekfulla detaljer från HAY för att göra varje dag speciell vid bordet.

Gör din vardagsdukning lite extra speciell med lekfulla skedar och tallrik från HAY

Våren 2023 inreder vi med mer färg, vi blandar olika material med varandra och välkomnar plisserat och räfflat som skapar härliga nostalgiska vibbar. Vi firar som aldrig förr vilket ger en sprudlande energikick inför året!

Vilka är årets inredningstrender 2023? Inspireras här!

Foto: Angeliqa Daldorph, Elof Martinsson, ferm LIVING, HAY, Stackelberg

Linnéa Axelson
Forfatter

VÅRENS INREDNINGSTRENDER 2023

Upptäck Nest Trends

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer