ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Inspiration/Trender & Livsstil /Vårens inredningstrender 2021
Bleka toner av gult och rosa är stort bland vårens inredningstrender 2021 som visat här hos NJRD.

Vårens inredningstrender 2021

Är du redan trött på vintern och längtar efter vårens hoppfulla färger och ljus? Du är inte ensam. Men tills dess kommer här nio av vårens inredningstrender 2021 att förnya ditt hem med!
måndag 3 maj 2021
Dela artikel
Vårens inredningstrender 2021 bjuder på harmoniska färger som beigt ton-i-ton i vardagsrummet.

Vårens inredningstrender bjuder på hoppfullhet och harmoni som ton-i-ton-inredning. Vilken blir din favorittrend i vår?

9 FAVORITER BLAND VÅRENS INREDNINGSTRENDER 2021

Med vårens vackra ljus och livfullhet kommer även inredningstrender som väcker vårkänslorna till liv. Här är de nio starkaste pelarna inom vårens inredningstrender 2021:

  1. Bleka pasteller
  2. Poppande gul
  3. Skulpturala ljus
  4. Lekfulla former
  5. Teddy-material
  6. Odling
  7. Neutrala färger ton-i-ton
  8. Snygga kökshyllor
  9. Colour blocking

Låt oss spana in dem mer i detalj!

Kollage på vårens inredningstrender 2021 med porslin och inredningsdetaljer i pasteller.

Vårens inredningstrender 2021 går mot bleka, drömska pasteller och helst i mellantoner av rosa, lavendel & gul.

Aalto-vas från Iittala i trendriktig lavendel visar på vårens inredningstrender 2021.

Toner av lila/lavendel ses hos flera varumärken i vår, inte minst hos Iittala som ger oss en designklassiker i ny tappning i vår.

1. BLEKA PASTELLER

Pasteller hör våren till och så även vårens inredningstrender 2021. Denna säsong vill vi åt de bleka pastellerna på alltifrån porslin till skira textilier och inredningsdetaljer. Om det är någon pastell du ska satsa lite extra på i vår så är det antingen mellantoner av rosa/nude, lavendel eller blekgult.

Bleka pasteller syns även på porslin i år bland vårens inredningstrender, som här i eleganta kaffekoppen Lines från NJRD i färggrant vardagsrum.

Bleka pasteller syns på alltifrån textilier till porslin och inredningsdetaljer i vår – här eleganta kaffekoppen Lines från NJRD.

Mattor från NJRD känns helt rätt i vår enligt vårens inredningstrender 2021 med dess pasteller och grafiska mönster.

Det svenska varumärket NJRDs eleganta mattor känns helt rätt i vår med de vackra pastellerna och vårens trendriktiga gula färg.

2. POPPANDE GUL

Även gul är en sådan färg som återkommer bland vårens inredningstrender, men i år lyser den starkare än någonsin. I vår symboliserar gult hopp. Vi hoppas på att livet får återgå till det normala och väljer därmed att inreda våra hem med denna optimistiska färg. Den poppande gula nyansen är enligt Pantone en av årets färger 2021 som ett tecken för vår tid. Hemligheten när du inreder med en färg som gult är att tänka i produkter om tre: addera tre gula saker så får rummet genast ett lyft utan att färgen tar över din övriga inredning.

Pantop lampa från Verpan i varmgul nyans, vilket är helt enligt vårens inredningstrender 2021.

Inred ditt hem med detaljer i poppande, hoppfull gul i vår! Här i lampan Pantop från Verpan.

3. SKULPTURALA LJUS

Vårens stora trend inom inredningsdetaljer är skulpturala ljus, gärna i bleka pasteller. De senaste åren har ljus fått bli en allt större inredningsdetalj men det är i år som de hamnar i fokus. HAYs Twist-ljus är en klar favorit till våren men även Broste Copenhagen och Ester & Erik visar på annorlunda ljusformer i vår som vi glatt inreder våra hem med.

En av vårens stora inredningstrender 2021 är lekfulla former som så vackert uppvisat hos Hay med inredningsdetaljer i härliga pasteller.

Vårens inredning vågar släppa loss, inred därför gärna med mer lekfulla former som liknar spelpjäser i härliga pasteller.

4. LEKFULLA FORMER

Från de skulpturala ljusen till utstickande inredningsdetaljer, i vår ser vi hur lekfulla former tar plats bland vårens inredningstrender 2021. Tänk runda, oregelbundna 80-talsinspirerade former som för tankarna till sällskapsspelens värld och som går i bleka pasteller med en och annan starkare, blockfärg i kontrast.

Kollage med vårens inredningstrender 2021 som visar skulpturala stearinljus, teddy-material, pasteller på porslin och blomkruka.

Skulpturala ljus, teddy-material, gott om växter & pastelldrömmar – vårens trender bjuder på något för oss alla.

5. TEDDY-MATERIAL

Vårens mjukaste och trendigaste material är teddy. Detta lurviga material har varit en del av modescenen i några säsonger nu men det är våren 2021 som det verkligen hittar in i vår inredning. Om du inte vill ta dig an denna trend helt ut, kan du istället välja det mer klassiska materialet bouclé för ett mer nedtonat uttryck. Men Teddy är ett mysigt, ombonat och varmt material som passar året runt. 

 

6. ODLING

Det är svårt att lyfta vårens inredningstrender 2021 utan att nämna odling. Krukväxter, snittblommor och trädgårdsodling hör våren till men 2021 tar vi det ett steg längre. I år blir odling och dess skörd en del av vår inredning. Tänk Grow odlingskupa från Design House Stockholm, en kryddodling på kökshyllan eller en stor planta i ett hörn – i år inreder vi med gott om växter.

Växtinstallation i hemmet med hängande glasamplar fyllda med gröna växter.

Vårtrend nr. 6 – odling. Växter och blommor hör våren till men i år blir de en allt större del av inredningen i form av vackra växt-installationer!

Förvaringsbox i olivgrönt från Ferm Living med örtodling i på köksbänken.

Plantera ett nytt intresse för odling i vår och gör det lite roligare med snygga verktyg som Grib Toolbox från Ferm Living i trendriktig olivgrön nyans.

Krukor och vattenkanna från Hay visar på en av vårens inredningstrender 2021 – odling där vi låter naturen flytta in i hemmet.

Krukor och vattenkanna i trendriktiga pasteller - Hay visar vägen bland vårens trender.

Neutrala färger som beigt ton-i-ton är en av de största pelarna inom vårens inredningstrender 2021 som i detta eleganta vardagsrum.

Neutrala färger ton-i-ton är årets mantra. Matcha väggarna med inredningsdetaljer och möbler i samma färgskala för ett harmoniskt och vilsamt hem i år.

7. NJUTBARA NEUTRALER TON-I-TON

Att hemmet är en plats för både aktivitet och återhämtning är ingen nyhet, men fler och fler nämner behovet av plats för mindfulness i hemmet. Att kombinera neutraler och jobba ton-i-ton är ett effektfullt sätt att skapa ett harmoniskt och vilsamt hem. Denna del av vårens inredningstrender 2021 är så pass stark att den spänner över hela året men det är nu i vår som vi verkligen låter den ta avstamp i inredningen. Toppfärgen för denna trend i år är utan tvekan beigt.

Muggar och skålar från Scandi Living i vårens svala färger visar hur även porslin kan matchas med övrig ton-i-ton-inredning.

Även porslinet kan gå ton-i-ton – här i form av Fossil från Scandi Living i vårens svala färger.

I vår blir Shelf Care ett självklart begrepp då vi satsar på att skapa snygga kökshyllor som visar upp våra köksfavoriter.

I vår blir Shelf Care ett självklart begrepp då vi satsar på att skapa snygga kökshyllor som visar upp våra köksfavoriter.

Pythagoras hylla med köksredskap, örter och citrus vackert uppstaplat på.

Favoritporslinet, lite örter och härliga frukter eller grönsaker passar utmärkt att inreda kökshyllorna med.

8. SNYGGA KÖKSHYLLOR

I vår riktar vi våra blickar mot de ibland förbisedda kökskyllorna och Shelf Care blir ett självklart begrepp. I vår ska du ge dina kökshyllor lite extra omtanke och förena vackra stilleben med funktionella saker som får vardagen att gå runt. I vår är String och Maze Pythagoras-serie givna favoriter att sätta upp i köket.

Colour blocking är en annan stark del av vårens inredningstrender 2021 där färg får ta plats i hemmet som detta färggranna vardagsrum.

En annan stark färgtrend i vår är Colour Blocking som bygger på att inreda med färger som är motsatser på färghjulet.

9. COLOUR BLOCKING

För dig som älskar starkare färger kommer här en del av vårens inredningstrender 2021 som du bör ha koll på – Colour blocking. Colour blocking handlar om att inreda med färger som är motsatser på färghjulet. Tänk rött och grönt, gult och lila och ställ dem mot en neutral grund så får du poppande färginslag för en ljusare vår.

Sugen på att förnya? Se vårens alla nyheter här.

Text: Arijana Kapic

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB