FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Umgås /Tips till festen/Slå in paket på ett hållbart & kreativt sätt
Ett hållbart sätt att slå in paket på är att slå in dem i kökshanddukar som här där jul och grön kökshandduk använts.

Slå in paket på ett hållbart & kreativt sätt

Från textilier till gamla tapetrullar och prover – att slå in paket på ett mer hållbart sätt har blivit allt mer populärt. Och visst är det fint dessutom? Vi visar dig våra tre favorittips på hållbar paketinslagning för en mer miljövänlig jul i år.
onsdag 19 maj 2021
Dela artikel
Kökshanddukar används för att slå in paket på ett hållbart sätt med jutesnöre för hållbar paketinslagning.

Hållbar presentinslagning innebär att allting med presenten går att använda så ingenting slängs! 

HÅLLBAR PAKETINSLAGNING - EN GOD TREND

Hållbar paketinslagning blir en allt större trend och visst är det både en rolig som bra sak att göra? Istället för att slå in paket i presentpapper som omedelbart slängs och belastar vår natur är hållbar paketinslagning, eller zero waste gift som det även kallas, en present eller julklapp inslagen på så sätt så att allting går att använda. Hållbar paketinslagning är därför lika omtänksamma för miljön, som de är för den som får ta emot den fina klappen. Så låt dig inspireras denna jul och testa på något av dessa tre fina och hållbara sätt:

Handkräm och ljuslykta ligger på en bomullspläd som kommer användas till att slå in paketet med som ett sätt att tillämpa hållbar paketinslagning.

Testa att slå in ett paket i en vacker pläd såsom Mist bomullspläd från Scandi Living! Ett myskit som detta blir något extra speciellt när det slås in i pläden du tänkt ge bort. 

1. SLÅ IN PAKET MED EN PLÄD

En varm och snygg pläd är i sig en fin present som passar alla, men har du tänkt på att du dessutom kan använda pläden till att slå in paket med? På så sätt blir det en riktig zero waste-present där ingenting slängs! Du kan bland annat sätta ihop ett härligt myskit med en liten ljuslykta såsom denna från Ernst och handkräm som du slår in med pläden. Plötsligt har du både en hållbar som snygg present eller julklapp att ge bort!

Om du vill ha fler tips på olika presentkit du kan sätta ihop till jul kan du läsa vidare i artikeln 5 julklappstips – ge bort ett presentkit.

Vacker blomstrande tapet används till att slå in paket med på ett snyggt och hållbart sätt.

Plocka fram tapetresterna och slå in dina paket med dem istället för att köpa nytt presentpapper! Snyggare & exklusivare blir det inte.

2. SLÅ IN PAKET MED ÖVERBLIVEN TAPET

Släng inte gamla tapetprover och rester från renoveringen – använd dem till att istället slå in paket med! Eftersom tapet är tjockare än vanligt presentpapapper blir paketinslagningen enklare på så vis att tapeten är tåligare för alla vikningar. Dessutom upplevs julklappen som lite exklusivare i handen! Tänk dock på att använda dig av en lite grövre tejp så går inte vikningarna upp.

Bind gärna ett fint snöre runt paketet – jutesnöre och band i sammet är alltid vackert oavsett vad du har använt för tapet att slå in paketet med. Om det är en julklapp du slår in så kan du även dekorera paketet med pepparkakor, granris och torkade apelsinskivor så har du en julklapp fylld av omtanke.

Julklapparna väntar på bordet, inslagna i blommig tapet för en mer hållbar presentinslagning till jul.

Dekorera klapparna med granris, pepparkakor och torkade apelsinskivor för otroligt vackra paket under granen.

Ett hållbart sätt att slå in julklappar med är att använda sig av kökshanddukar.

Ytterligare ett tips – slå in julklapparna i kökshanddukar. De behövs alltid!

3. SLÅ IN PAKET MED KÖKSHANDDUKAR & SERVETTER

Ett annat favorittips på kreativ och hållbar paketinslagning är att slå in paket i finare kökshanddukar eller linneservetter som du knyter ihop med jutesnöre. Likt pläden, blir denna present en riktig zero waste-present där allting går att använda! Nicholas Vahés 3-pack av snygga kökshanddukar i juliga färger är perfekta för att slå in paket med. Eller varför inte slå in julklappen till julklappsspelet i den fina linneservetten Clean? Om du behöver 7 fina julklappar till julklappsspelet

En julklapp inslagen i kökshandduk med snöre öppnas försiktigt.

Julen är omtankens högtid och en zero waste-present visar omtanke både för miljön och för den som får den fina klappen. 

Julgröten står på bordet med julklapparna som slagits in med kökshanddukar för mer hållbar presentinslagning.

Tänk så mysigt att överraska nära och kära med gröt på julaftonsmorgon och vackert inslagna klappar i kökshanddukar i julens alla härliga färger! 

Behöver du även tips på hur du ska duka till jul och hur du får in naturen?

Här kan du se hur du skapar en naturinspirerad juldukning!

Styling: Ellinor Johansson

Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Kapic
Skribent

TILL PRESENTINSLAGNINGEN

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB