FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Julduka/Så skapar du en naturinspirerad juldukning
En vit juldukning med inspiration hämtad från naturen med kottar, granris och grenar som dekorationer på juldukningen.

Så skapar du en naturinspirerad juldukning

Från den gröna skogen till snötäckta grantoppar och glittrande frostklädd mark – årets juldukning hyllar den skandinaviska vintern. Vi visar dig hur du på ett enkelt sätt skapar en naturinspirerad juldukning inspirerad av årets största trend så du får mer tid över till att njuta av julens små magiska ögonblick.
lördag 8 maj 2021
Dela artikel

MED NORDISKA VINTERN SOM INSPIRATION

När det fjärde ljuset tänds och julaftonsmorgon infinner sig är det dags att börja duka upp för årets mest stämningsfulla middag. Och med ett år bakom oss där mycket kretsat kring hållbarhet och att leva i samklang med naturen, låter vi även denna juldukning gå i samma rofyllda anda. Här har inspirationen hämtats från årets största trend, Conscious Living, för att skapa en juldukning där naturen står i centrum. Det är därifrån vi hämtar inspiration till färgerna som här går i vitt, sand och ljusgrått medan dekorationerna är plockade direkt från naturen.

Det fjärde ljuset tänds på adventsljusstaken på en vit juldukning inspirerad av naturen.

Årets juldukning handlar om att leva i samklang med naturen och vi eftersträvar enkelhet och rofylldhet. Här ser du Circle mässing ljusstake från Ferm Living.

ANVÄND SÖTA KOTTAR SOM PLACERINGSKORT

Kottar förekommer ofta i olika jularrangemang men de är minst lika fina när de får stå för sig själva. Låt dig inspireras och använd kottarna istället som söta placeringskortshållare till din naturinspirerade juldukning. Bordsplacering är en fin idé oavsett om gästerna redan känner varandra eller inte. Känner de inte varandra får de möjlighet till det när du placerar ut dem och om gästerna redan känner varandra blir placeringskorten mer som en varm välkomsthälsning till bords. Och en perfekt start på julmiddagen.

Kottar som placeringskort hälsar gästerna välkomna till bords till årets juldukning som är vit och naturinspirerad.

Låt små element av naturen vara dekorationer på juldukningen - som söta kottar på tallriken från Broste Copenhagen med bordsplaceringskort.

Kottar används som placeringskort på en vit och naturinspirerad juldukning.

Bordsplacering är en fin idé oavsett om gästerna känner varandra eller inte.

DEKORERA MED GRANRIS & PISTAGE FÖR JULKÄNSLA

Julens mer traditionella färger lyser med sin avsaknad i denna vita juldukning men däremot får naturen stå för de vackra gröna detaljerna som skänker dukningen julkänsla. Dekorera med granris på bordets mitt under en adventsljusstake och komplettera det gröna med fång av pistage-kvistar som du vackert knyter med jutesnöre runt vardera änden på linneduken. Vackert, stämningsfullt och framförallt enkelt att göra!

Adventsljusstake i mässing rund från Ferm Living sprider stämning ihop med Ester & Erik ljus på en vit juldukning.

Dekorera med granris på bordet och låt adventsljusstaken Circle i mässing från Ferm Living sprida värme och stämning på julmiddagen.

Runt linnedukens ände har ett fång med pistage-kvistar bundits ihop med jutesnöre som en vacker dekoration och juldukningen.

Tips: bind ett knippe pistage-kvistar runt linneduken som hänger nerför bordskanten. En enkel detalj som samtidigt tillför dukningen lite mer festkänsla.

NATURLIGA DEKORATIONER SOM CENTERPIECE PÅ JULBORDET

En unik centerpiece kan göra hela dukningen men till en naturinspirerad juldukning vill vi hålla det enkelt men samtidigt stämningsfullt. Överraska glatt dina gäster genom att låta en något större gren hänga ovanför din juldukning i år. Använd dig av naturliga dekorationer kombinerat med fina ljuslyktor eller vaser och plötsligt har du en vacker centerpiece som får konversationerna att flöda till julmusikens nostalgiska toner.

En gren hänger över en vit, naturinspirerad juldukning iklädd julgranskulor från Iittala som en inspirerade centerpiece.

Naturen som centerpiece – en gren över juldukningen är enkelt att få ihop och ger julmiddagen det där lilla extra.

Rock ljuslyktor i grönt från Tom Dixon bredvid grönkål för en naturinspirerad juldukning.

Dekorera julbordet med vacker naturlig dekoration tillsammans med stilrena Rock värmeljushållare från Tom Dixon och söta små vaser från Cooee Design för en naturinspirerad juldukning.

Tillbehör till glöggminglet i form av glöggmuggar från ERNST och skålar från Ro Collection i stengods.

Förstärk naturtemat med naturnära porslin till både glöggminglet som till själva julmiddagen. Här ERNST glöggmuggar och Ro Collection-skålar i stengods.

En vit och naturinspirerad juldukning med tallrikar från Broste Copenhagen och bestick i mässing.

Tallrikarna Nordic Sand blir vackra till en naturinspirerad, sval juldukning och ihop med bestick i mässing blir dukningen lite mer elegant.

Ett stilrent och avskalat tallrikskuvert att inspireras av till en vit juldukning.

Stengods, linne och jute – naturnära material hjälper dig förstärka juldukningens tema och ger dig ett enkelt tallrikskuvert att duka med till jul. 

JULDUKA MED NATURNÄRA PORSLIN

Till en naturinspirerad juldukning som denna kan du duka vackert med moderna tallrikar i stengods som Nordic Sand från Broste Copenhagen. Dess oregelbundna former och gråblåa nyans förstärker känslan av ett frostigt vinterlandskap samtidigt som de även ger ifrån sig ett harmoniskt uttryck. Komplettera tallrikskuvertet med bordstabletter i jute och för extra feststämning kan du kombinera tallrikarna med bestick i mässing och skira glas för elegant kontrast mot de robusta tallrikarna.

Dukat med vattenglas och ölglas från Scandi Living på årets juldukning som är mer nedtonad och stilren.

Med skira glas som dessa från Scandi Living skapar du vacker kontrast mot de robusta stengodstallrikarna. 

En vit juldukning med stilrena ölglas och vattenglas från Scandi Living.

Avskalat men stämningsfullt – till jul vill vi duka enkelt för att ha mer tid över till att umgås. 

LYFT JULDUKNINGEN MED DETALJER RUNT OM

Låt naturen och midvintertid även stå som inspiration till detaljerna runt om själva juldukningen. Låt denna ullpläd från Scandi Living vila på stolarna, ställ fram skira glasvaser som dessa från ERNST på fönsterbrädan där fler pistage-kvistar eller granris får husera medan en adventsstjärna som Anna i rotting får sprida ett sagolikt sken över kvällen. För det är även de små detaljerna runt om bordet som gör skillnad och hjälper dig skapa en naturinspirerad juldukning och ett rum fyllt av värme, rofylldhet och julefrid.

Mist ullpläd i färgen Stone från Scandi Living hänger vackert över stolsryggen vid bordet som ger rummet en mysig stämning.

Glöm inte bort det övriga rummet – detaljerna runt det dukade bordet är minst lika viktiga för helheten.

Glasvaser från ERNST med skira kvistar av pistage i ger matplatsen julkänsla till årets julmiddag.

Tips: ställ fram skira pistage-kvistar eller lingonris i enkla små vaser på fönsterbrädan för mer av naturens närvaro i rummet.

Adventsstjärna i rotting från PR Home är vacker julbelysning att hänga i fönstret.

Årets adventsstjärna – den stilrena julstjärnan Anna är tillverkad i rotting och omfamnar julmiddagen i ett varmt sken.

Adventsbarn Tärna och Stjärngosse från Rörstrand sprider julstämning i rummet till årets julmiddag.

En gnutta magisk nostalgi – Rörstrands Adventsbarn sprider stämning runt om er.

LILLA CHECKLISTAN FÖR EN NATURINSPIRERAD JULDUKNING

  • Duka med naturnära material som stengods, glas och jute.
  • Håll dig till 3 naturdetaljer på bordet på din juldukning.
  • Använd dig av en centerpiece plockad från naturen.
  • Duka med jordnära färger som förstärker det nordiskt ljusa.
  • Duka avskalat – en adventsljusstake på bordet och granris räcker.

Läs mer: 5 vackra tallrikskuvert att inspireras av till din juldukning

 

Styling: Sophie Ottosson, Arijana Kapic Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Kapic
Skribent

DUKA TILL JUL

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB