ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Brödknivar

I köket är det viktigt med vassa knivar, och en bra brödkniv gör det lättare att skära bröd och andra bakverk. Hos Nordic Nest hittar du ett stort utbud av bra brödknivar av hög kvalitet från kända varumärket. Utforska vårt sortiment här!
45 träffar sorterat på  
Popularitet
12
Sida 1 av 2

Brödknivar i bra kvalitet

Brödknivar är en viktig del av köksredskapen, och rekommenderas att finnas i varje hem. Bra brödknivar underlättar kraftigt då du skär bröd, frallor och andra bakverk. Den tandformade eggen möjliggör det att skära produkter med hård yta utan att mosa detta, och kan även användas till produkter med en halare yta, som till exempel en tomat.

Här hos Nordic har vi ett stort utbud av brödknivar av högsta kvalitet från populära varumärken.

Vilka brödknivar är mest populära?

Brödknivar kommer i en mängd olika former, färger och material. Något som gör att du lätt kan hitta en som passar dig och dina behov. Här har vi samlat vårt stora urval brödsågar från kända varumärken, och erbjuder bland annat japanska brödknivar från Miyabi, Satake och KAI.

Topp tre mest populära varumärken inom brödknivar

  1. Global brödkniv
  2. Victorinox brödkniv
  3. Fiskars brödkniv

Hur slipar man en brödkniv?

Vassa knivar underlättar matlagningen väsentligt, och gör det enkelt att skära upp bröd, kött och grönsaker. En knivslip av hög kvalitet är därför en bra investering i din köksutrustning i vanligt fall.

På grund av den tandformade formen så passar dock inte en knivslip lika bra för brödknivar i de flesta fallen, och slipning kan bli krångligt för gemene man. Den bästa idén är därför att lämna in kniven till ett professionellt sliperi. Antingen så slipas då tändernas respektive egg, men om tänderna är nedslitna så borde även knivsliparen kunna göra nya tänder. Med en bra slipning så kommer dina knivar förbli bra brödknivar under en längre tid. Det är också en bra idé att läsa igenom instruktioner från leverantören för att se vad som gäller just din brödkniv.

Tål brödknivar att diskas i diskmaskin?

Även om vissa brödknivar tål maskindisk, så finns det andra som bör tvättas för hand. Detta gäller till exempel brödknivar med trähandtag. Om du vill kunna diska din brödsåg i diskmaskinen är det därför viktigt att du läser instruktionerna noggrant innan.

Ha även i åtanke att trots att brödkniven tål maskindisk så kan maskindisken göra kniven mindre vass. Man bör även vara försiktig med var man placerar kniven, så att du undviker att skada diskmaskinen.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB