5 julklappstips för den matintresserade

Svårt att hitta den perfekta julklappen till matlagningsfantasten? Vi listar 5 julklappstips för den matintresserade; från den perfekta grytan för vinterns mustiga grytor till knivarna varje kock bör ha. Så ge bort en julklapp i år som hjälper amatörkocken att förverkliga sina kulinariska drömmar!

GUIDER & SKÖTSELRÅD

12 december 2018
Norden gjutjärnsgryta från Fiskars med tillhörande, löstagbart underlägg i björk är julklappstips till den matintresserade.
Eva Solo Eva Trio koppargryta är julklappstips till den matlagningsintresserade.

JULKLAPPSTIPS 1 - DEN PERFEKTA GRYTAN

Överraska den matintresserade i jul, med en gryta för vardagens alla måltider! Norden gjutjärnsgryta från Fiskars är perfekt till storkok samtidigt som dess fantastiska form och design medför ett rustikt uttryck till köket. Eva Solos Eva Trio gryta i stilfull koppar passar till flera olika rätter och blir även väldigt snygg på det dukade bordet.

JULKLAPPSTIPS 2 – EN STEKPANNA FÖR LIVET

När de utsökta råvarorna får en vacker stekyta och när ingenting bränns vid – då är matlagningsglädjen på topp! En bra stekpanna blir en uppskattad julklapp till den matlagningsintresserade och det finns flera stilar att välja mellan. Norden stekpanna i gjutjärn från Fiskars är ett alternativ som dels tål höga temperaturer, är slitstark och som även har lång livslängd.

Julklappstips - Norden stekpanna i gjutjärn från Fiskars.
Norden stekpanna i gjutjärn från Fiskars är julklappstips till den matintresserade.

Eller varför inte ge bort årets bästa stekpanna till matlagningsentusiasten? Scanpan Pro IQ har röstats fram till 2018 års bästa stekpanna, tätt följt av Scanpan CTX. Långt bort är ursäkterna att ”det var fel på stekpannan” med denna exklusiva julklapp!

 Scanpan Pro IQ.
Julklappstips till hemmakocken är Scanpan CTX.
Höstdukning med gjutjärnsgryta Norden från Fiskars och linneduk.

JULKLAPPSTIPS 3 - KNIVAR FÖR DEN SLIPADE HEMMAKOCKEN

Har hemmakocken klagat på slöa egg eller brist på knivar? Slipa på rimmet och ge bort en professionell kniv i år som julklapp. Ett tips är att fundera över vilka råvaror som din hemmakock använder mest, en filékniv är exempelvis perfekt för att filera kött eller fisk. En kockkniv eller brödkniv är dock säkra kort som passar till alla matintresserade. Kockkniven är en fantastisk all-around kniv medan en bra brödkniv är ovärderlig till det frasiga, nybakta brödet!

Morakniv brödkniv med svart handtag.
Zen kockkniv från Yaxell är bra julklappstips till den matlagningsintresserade.

JULKLAPPSTIPS 4 – EN ALL-AROUND SKÄRBRÄDA

Hemmakocken behöver ju även någonting bra att skära och hacka på. En skärbräda i trä blir dels ett snyggt inslag i köket som dekoration men är även skonsamma mot den professionella kniven som vi tidigare nämnt. Hemmakocken kan med fördel även använda sig av skärbrädan som uppläggningsfat för sina delikata matkreationer!

Skärbräda i trä från House Doctor.
Skärbräda i trä från HK living.
Peugeot saltkvarn i brun färg.
Bottle grinder kryddkvarnar från Menu i grått.

JULKLAPPSTIPS 5 – STILFULLA SALT- OCH PEPPARKVARNAR

En god kock känner till hemligheten bakom den perfekta balansen mellan sötma, salt och hetta. Så låt den matlagningsintresserade stoltsera med sina kunskaper i stil med Bottle grinder kryddkvarnar från Menu eller Paris salt- eller pepparkvarn från Peugeot. En julklapp som sätter krydda på livet i köket!

Läs mer: 5 julklappstips för festfixaren. 

Varukorg
Stäng