Festlig påskdukning med rustik touch

När det vankas påsk är det ett perfekt tillfälle att samla nära och kära för en smakfull och inbjudande påskbuffé. Låt dig inspireras och skapa en festlig påskdukning med omtanke som lämnar dina gäster med många glädjefyllda minnen!

FESTDUKA

3 mars 2018
 Nordic Sea tallrikar från Broste Copenhagen blir med linneduken från Himla rustika inslag i påskdukningen.
Tvis guldbestick från Broste Copenhagen blir tjusiga detaljer på påskbordet.

Dukat med rustika inslag

I denna moderna och något otraditionella påskdukning lyser grälla färger och traditionellt påskpynt med sin frånvaro. Istället har rustikt porslin i blåa toner från Broste Copenhagen fått agera färgklick mot den ostrukna linneduken. Som guldkant på denna dukning får festliga guldbestick varje kuvert att ”poppa” effektfullt. Glas i olika modeller samt färger hjälper till att skapa ett intressant och livfullt uttryck.

Hammershøi keramikvas blir med videkvistar en ståtlig dekoration vid påskmiddagen.
Hammershøi glas, keramikägg från Paradisverkstaden och Design With Light kruka skapar dynamiska höjder på påskbordet.

Lek med höjder & kontraster

Genom att addera olika element i form av en färgsprakande tulpanbukett eller pampiga videkvistar kan du enkelt variera känslan på dukningen, allt enligt tycke och smak. Höjder är även något att tänka på när man vill få till dynamik på bordet. Försök att inte tänka för symmetriskt utan blanda olika höjder på glas, vaser eller dekorationer för att få till den rätta känslan. Kontraster i form av färger och former är också element att dra nytta av när du vill få till den rustika och ”ruffa” looken i denna dukning.

En linneservett från Broste Copenhagen kan med en enkel servettvikning bli ett par kaninöron, en fin påskdekoration uppskattad av varje gäst.
Påskägg hör påsken till, med keramikägg från Paradisverkstaden och vanliga hönsägg får du enkelt till en vacker look på påskbordet.

Påskpynt med omtanke

Inget påskbord utan påskpynt? För att ändå få känslan av att det är påsk vi firar kan några enkla men ack så fina dekorationer vara på sin plats. För att visa uppskattning till dina gäster kan en enkel servettvikning, här i form av ett par kaninöron frambringa glädje hos varje gäst. Vikningen görs på ett nafs med få detaljer som oftast finns att hitta hemma. Vackra prydnadsägg kan tillsammans med riktiga hönsägg löpa längs bordet som symboler för högtiden – svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

Läs mer: Påskpyssel: 5 söta DIY-tips