ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Japanska knivar

På de senare åren har kockar börjat använda sig av en japansk kniv i köket tack vare dess hårdhet och noggranna slipning. Med god omsorg kommer dessa knivar förbli bra köksknivar i år framåt. Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från välkända varumärken som Yaxell och Satake.
12 träffar sorterat på

Japanska knivar i stilren design

Japanska knivar har utvecklats under tusen år av noggrann kokkonst i det japanska köket, och utmärker sig från de västerländska knivarna på fler sätt än bara utseendet.

Hos oss finner du ett stort urval av de bästa japanska knivarna från kända varumärken och designers.

Vad kännetecknar en japansk kniv?

Till skillnad från västerländska knivar så har en japansk kniv en mindre slipvinkel. Detta gör dem vassare och ofta hårdare. Eggen på de vanligaste japanska köksknivarna är alltid slipade på ena sidan av bladet, vilket gör att de lämpar sig mycket bra för att skiva tunt.

Hårdheten som uppstår till följd av slipvinkeln och den högre kolhalten i stålet gör knivarna ömtåligare. Samtidigt förblir materialet starkt under en längre tid.

Vilka japanska knivar är bäst?

Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från några av de kändaste varumärkena. Vi erbjuder ett sortiment bestående av knivar från tillverkare som KAI, Yaxell och Miyabi

Vilka sorters japanska knivar finns det?

Japanska knivar är en bred term som omfattar knivar som passar bra till olika ändamål.

  • Gyuto: Gyutokniven brukar oftast bara kallas för kockkniv, och har ett tunnare blad.
  • Santokuknivar: En santokukniv har ett brett användningsområde och är några centimeter kortare än den traditionella kockkniven.
  • Nakiri: En nakiri är en grönsakskniv med ett mer rektangulärt blad.
  • Yanagiba: En yanagiba är längre och tunnare och passar utmärkt för att filea fisk. Ett populärt val för sushikockar.
  • Petty: Petty är små knivar och används för noggrant hantverk av mindre ingredienser.

Hur ska man ta hand om en japansk kniv?

De japanska knivarna är styvare och därmed ömtåligare än västerländska knivar. Detta medför att man bör vara omtänksam så att de förblir bra köksknivar under en lång tid. Det kan därför vara en bra idé att läsa igenom instruktioner från leverantören om hur produkten ska brukas.

En japansk kniv ska inte diskas i diskmaskin för att undvika skador på bladet och materialet. Rengöring bör i stället ske för hand med ett milt diskmedel.

Bladvinkeln på japanska knivar är mindre än västerländska knivar. Det är därför nödvändigt att hitta en knivslip som är optimerad för dessa japanska köksknivar.Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB