ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Inredning/Dekoration/Juldekorationer & Julpynt

Juldekorationer & Julpynt

Julpynt ger ditt hem extra stjärnglans, alla dagar fram till jul, när vintern har knackat på dörren med mörker och kyla. Genom att pynta med stämningsfulla juldekorationer strör du lite extra julglädje över hemmet och gör rum för mysiga stunder tillsammans med nära och kära.

HITTA FLER JULDEKORATIONER

453 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
13
Sida 1 av 13

Julpyntet ger rätt stämning i våra hem

Du som vill komma i rätt stämning inför jul har hamnat på precis rätt ställe. Detaljer som julpynt och juldekorationer spelar en viktig roll för julkänslan. Tillsammans med härligt umgänge med nära och kära, och en god bit mat, är det detta som skapar den rätta stämningen i våra hem. 

När ska man julpynta?

Enligt traditionen ska julpyntet upp den 1:a advent. Det är i samband med nedräkningen av de fyra veckorna kvar till jul som vi njuter av ett stämningsfullt juldekorerat hem. 

När ska julpyntet tas bort?

Traditionellt sett tas julpyntet bort den tjugondag knut, också kallad tjugondedag jul, som infaller den 13:e januari. Vissa tar bort julpyntet tidigare än så och vissa låter pyntet få stå framme en stund till - det är självklart upp till var person att bestämma själva.

Klassiska juldekorationer och julpynt

Under årens gång har julpyntet anpassat sig efter trender och behov. En av de bestående klassikerna som är ett måste i våra hem under julen är dock, än idag, julgranen. Klädd i vackra julgansdekorationer, julkulor och en strålande julgransstjärna på toppen, blir den en central del i våra julpyntade hem. Förutom julgranen så är även en adventsljusstake för fyra levande ljus, likaväl som en elektrisk adventsljusstake och julstjärnor i våra fönster, sanna julpynts-klassiker som lyser upp våra hem i vintermörkret. 

Många juldekorationer som vi än idag uppskattar, och envisas med att ta fram år efter år, är just precis klassiker. Kanske är det något med julen som gör oss sentimentala och traditionsenliga, vilket gör att vi, även i våra moderna hem, föredrar klassiskt julpynt framför det moderna. Andra exempel på sådana juldekorationer är änglaspel och tomtar.

Modernt julpynt

Föredrar du en modern inredning i jul så har vi självklart ett brett utbud att erbjuda dig av moderna juldekorationer. Hos oss finner du fint, modernt julpynt från kända designers och varumärken som bland annat DBKD, som gör populära julfigurer i modern design, Iittala, som tillverkar trendigt julpynt i glas och julbilarna från serien Xmas av House Doctor

Vi har också moderna juldekorationer från klassiska varumärken som Georg Jensen, som även tillverkar bland annat ljusstakar och vaser, vilka också gör sig bra som stämningshöjande juldekorationer på julbordet med sin vackra finish i skinande mässing. Samt från Marimekko, som med sin unika design ger en spännande, modern tvist på julpyntet.  

Julinredning - 3 enkla tips

Jul och inredning behöver inte vara en svår kombination. Du kan med enkla medel inreda ditt hem för en stämningsfull jul. Förutom julpynt och juldekorationer finns det många simpla knep att ta till för att skapa rätt känsla i hemmet under julen.

Julinredning behöver inte ens vara produkter som i sig är direkt associerade till julen, med julmotiv på, som man direkt efter julafton vill plocka bort från hemmet. Denna inredning kan istället vara funktionell större delar av året, och tillsammans med andra detaljer, skapa den kompletta julinredningen och känslan du söker. 

1. Byt ut filtar och kuddar

Genom att byta dina filtar och prydnadskuddar i din soffa, till andra som går i en juligare ton, ändrar du intrycket i hela rummet i ett svep. 

2. Placera ut blomsterarrangemang

Ett vackert blomsterarrangemang med några av julens favoriter, amaryllis, hyacinter och julstjärnor, i en vacker vas eller kruka, mitt på bordet, ger en vacker och ståtlig julkänsla till hemmet. 

3. Tänd levande ljus

Tända ljus kan såklart lysa i hemmet året om, men i vintermörkret är de oslagbara stämningshöjare. De tindrande ljusen skapar omgående en lugn och varm julkänsla. Är det dessutom ett doftljus med juldoft som tänds så sprids också underbara dofter i hemmet som väcker julminnen till liv.

Fint julpynt från naturen

Naturen är ett fantastiskt ställe att inte bara hitta ro och inspiration i, men också att finna julpynt i. Ta in den vackra naturen i ditt hem och inred med julpynt från naturen i jul. Det är inte bara vackert utan också ett hållbart och miljövänligt val. Mossa och granar är självklara klassiker i våra julpyntade hem. En minigran i kruka eller ett fat med mossa och juldekorationer gör sig perfekta som bordsdekorationer. Tänk dock på att du måste ha markägarens tillstånd, både för att fälla granar, i alla dess storlekar, men också för att plocka mossa, då det inte omfattas av allemansrätten. 

Du kan dock, helt fritt, plocka på dig vackra kottar att hänga i granen eller lägga i en vas, för dekoration. Eller ta hem döda grenar, som du hittat på marken, för att exempelvis pynta dem med julhängen och julkulor. Båda blir fina juldekorationer hämtade från naturen.

Vackra juldekorationer för alla hem

Hos oss hittar du vackert julpynt till ditt hem, oavsett vilket stil du har. Vi har ett brett sortiment av allt från stilrent, klassiskt julpynt till moderna juldekorationer i spännande former och sprakande färger - allt för att du ska hitta något som passar dig och ditt hem. Vi hoppas kunna bringa glädje till er jul, med dessa detaljer som förhoppningsvis gör det lilla extra för stämningen ert hem, och hoppas att ni njuter av dem, lika mycket som ni njuter av umgänget med era nära och kära. För trots allt så är det viktigaste i juletid att vi har varandra.

Tips & Inspiration

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB