ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Inredning/Dekoration/Krukor & Blomkrukor

Krukor & Blomkrukor

Dekorativa blomkrukor för både inom- och utomhusmiljö ramar in dina växter och ger en ombonad känsla till ditt hem. Vi har ett brett utbud av krukor i olika storlekar, material och färger från populära varumärken.
910 träffar sorterat på
1
...
26
Sida 1 av 26

Krukor i skandinavisk design

För oss som bor i Skandinavien är naturen oerhört viktig och just eftersom vi bor i ett kallare klimat vill vi gärna låta naturen ta plats i våra hem. Att fylla hemmet med krukor och växtlighet är ett utmärkt sätt för att göra ditt hem mer levande, oavsett årstid utanför hemmets väggar. Blomkrukor är framför allt praktiska ting, men de kan även vara vackra och dekorativa inslag i hemmet. Hos oss på Nordic Nest finner du ett stort sortiment av vackra krukor i skandinavisk design att ha inomhus eller på balkong och uteplats.

Vilken kruka är mest populär?

Vi har ett stort urval av krukor att ha inomhus såväl som utomhus från kända varumärken som exempelvis DBKD, Bergs Potter och Ernst. Vad sägs om en elegant vit kruka, en dramatiskt svart kruka eller en sprakande grön kruka?

Topp tre av våra mest populära krukor

Ska jag välja stora eller små krukor?

Det är viktigt att komma ihåg att olika växter vill ha olika mycket ljus och att vissa växter tycker om att bo mer trångt, medan andra vill ha utrymme att växa. Ofta kan du intuitivt göra rätt val i storleksdjungeln och det primära att ha i åtanke är att rötterna ska få plats med någon centimeter till godo i blomkrukan.

En stor kruka placeras med fördel på golvet eller på större avlastningsytor, medan små och mellanstora krukor kan placeras var som helst i hemmet där de passar in.

Vilket material är vanligast till krukor?

Krukor kommer i en mängd olika material och det finns inga rätt eller fel. Du kan använda innerkruka eller plantera utan, men några av de vanligaste materialen till krukor och deras primära egenskaper är:

Terrakotta- & lerkruka: Krukor tillverkade i terrakotta får efter en tids användning en vacker patina som ger krukorna ett alldeles unikt utseende. Materialet är poröst och suger åt sig vatten som sedan avdunstar, vilket är optimalt för växter som inte vill ha konstant fukt. Om du vill placera krukor utomhus är terrakottakrukor ett utmärkt alternativ då materialet tål både vatten, vind och temperaturskillnader.

Plastkruka: Plast är ett lätt material, vilket är en fördel i stora krukor inomhus som utomhus, framför allt när tunga växter behöver flyttas. Tips: tänk på att din plastkruka inte bör användas utomhus under alltför lång tid då materialet inte har isolerande egenskaper.

Zinkkruka: I likhet med plast är även zink ett lättviktigt material som gör den perfekt för växter du har behov av att flytta. Krukor av zink håller sig vackra under många år om man tar hand om dem. Tänk på att inte låta din zinkkruka stå i söderläge under somrarna då metallen snabbt värmer upp jord och rötter till höga temperaturer.

Keramikkruka: En kruka av keramik är både vattentät och tålig, så länge du inte övervattnar din växt. Keramikkrukan med andra ord toppen, oavsett om du vill placera din kruka inomhus eller utomhus under sommarhalvåret. Under vintern är det emellertid en god idé att ta in dina keramikkrukor då fukt kan leta sig in i materialet och frost göra så att krukan spricker.

Vilken kruka passar i mitt hem?

Det finns växter för alla hemmets olika rum, vilket även är en sanning när det kommer till krukor. Oavsett dina personliga preferenser så kommer en krukväxt att andas liv i rummet och med den rätta krukan får du en inredningsdetalj som höjer helheten. En växt med ett större rotsystem mår exempelvis toppen i en hög eller stor kruka.

Somliga växter vill inte stå i direkt solljus och då kan det vara en god idé att placera stora krukor, krukor på fot eller piedestal eller i en ampel längre in i rummet. En ampel eller väggkruka är utmärkta lösningar i hem eller rum med begränsat utrymme, men kan även bli vackra inslag på balkongen eller uteplatsen.

Krukor & moderna blombord

Utöver vårt breda sortiment av krukor har vi även ett utmärkt urval av blombord så att du kan välja vad som bäst fyller dina och dina växters behov i ditt hem. från ferm LIVING är den moderna tolkningen av blombordet och ett utmärkt exempel på när elegant design möter funktion, men samtidigt erbjuder en fantastisk möjlighet att exponera blommor och växter såväl inomhus som utomhus. Varför inte låta Ferm Living plant box bli ett hem i hemmet för ätbara plantor och kryddor? I ett mindre hem kanske ett blombord inte får plats och då kan en smart lösning vara en avlång kruka eller varför inte ett par avlånga krukor med kryddor och ätbara växter på exempelvis diskbänken eller matbordet?

Varför använda självvattnande krukor?

Självvattnande krukor är toppen och medan vissa växter kommer att frodas som aldrig förr i en sådan kruka, betyder det inte att alla växter trivs i dem. En självvattnande kruka är ett utmärkt val för de växter som mår bäst i jorden fuktig, om du exempelvis vill gro grönsaker, kryddor eller andra ätbara plantor. Ett jämnt vattenflöde kan göra underverk för dessa typer av växter och därigenom ge dig betydligt bättre skördar.

Vårt sortiment av krukor innehåller ett flertal självvattnande krukor med olika design. Prova de vackra självvattnande krukorna i serien Oasis från Northern eller de eleganta krukorna från Eva Solo.

Hur kan jag använda amplar?

Om dina fönster känns tomma, om du till exempel har stora fönster eller små blomkrukor och prydnader på fönsterbrädorna, kan det vara ett utmärkt tillfälle att addera en hängande kruka eller ampel! Ett tips kan vara att plantera murgröna eller någon annan typ av hängande växt som ger liv till din hängande kruka och platsen där den placerats. Användandet av amplar, hängande krukor och även väggkrukor är enkla lösningar för att tillföra mer grönska till ett rum utan att ta upp mycket plats på golv och i fönster. En ampel eller väggkruka behöver inte nödvändigtvis vara i ett fönster, utan kan bli pricken över i:et ovanför ett bord eller i ett lite tomt hörn.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB