ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Inspiration/Duka/Nyårsduka/6 servettvikningar till nyårsfesten
Clean linneservett i färgen charcoal från Nordic Nest tillsammans med Bloomingville servettring med pärlor.

Servettvikningar till nyårsfesten - 6 stilar

Nyårsafton är äntligen här! För att fira in det nya året ordentligt kan en vacker servettvikning hjälpa till att skapa en pampig nyårsdukning som signalerar fest och glamour. Ta del av flera tips på fina servettvikningar som sätter guldkant på årets sista dukning.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel

6 idéer på servettvikningar till din nästa dukning

Att vika servetter snyggt behöver inte alls vara svårt och nivån på servettvikningen kan anpassas både när det kommer till stil och ambition! Inför nästa festdukning eller högtid är det en god idé att investera i extra elegans med hjälp av tygservetter – här kan du välja bland klassiska tygservetteri linne eller bomullsservetter. Tygservetter ger en med sofistikerad look och adderar det lilla extra till din festdukning samtidigt som det är mer hållbart än engångsvarianter. En linneservett kan vikas på en mängd olika sätt, vi har valt ut 6 olika variationer på enkel men festlig servettvikning:

Clean linneservett i vitt från Nordic Nest vikt som en klassisk solfjäder, perfekt för den festliga nyårsdukningen!

Snabb solfjäder är en klassisk servettvikning perfekt för nyårsfesten, här med Clean linneservett från Scandi Living!

Sunshine linneservett i vitt skapar en ledig och avslappnad känsla i nyårsdukningen, en perfekt servettvikning för den som vill hålla det enkelt.

För den lediga och avslappnade nyårsfesten – ”servettvikningen” Under tallriken fixar du på ett nafs med valfri linneservett, här syns varianten Sunshine i vitt från Himla.

2. Under tallriken

Kanske den allra enklaste men ack så fina varianten på ”vikning”. Lägg en ostruken eller struken servett under förrättstallriken lite nonchalant för en lite mer ledig och avslappnad look. Här behöver du inte tänka symmetri utan låt det slumpmässiga bli det färdiga resultatet. En perfekt servettvikning för den mer rustika och enkla nyårsdukningen.

Linneservett i färgen sand från Nordic Nest i en knuten servettvikning, här dekorerad med en blommande kvist.

Deco-knuten är en servettvikning som kan hållas både enkel och mer detaljerad, här med Scandi Living Clean linneservett. Med en blommande kvist blir dukningen genast lite extra romantisk och naturinspirerad!

3. Deco-knuten

Med ett vackert band, snöre och dekorationer kan du enkelt skapa en servettvikning med det lilla extra. Här kan du skapa olika uttryck efter säsong och högtid med olika attribut. Inför nyårsdukningen kan ett vackert siden- eller sammetsband få knyta ihop servetten, kanske ett placeringskort får hänga på eller bara något fint hämtat från naturen?

Den vita linneservetten Clean från Nordic Nest är perfekt att använda om du vill vika den så kallade stiliga skjortkragen, en avancerad men festlig servettvikning.

Stilig skjortkrage är en avancerad men uppskattad servettvikning perfekt för nyårsfesten, här med Scandi Living vita Clean linneservett. Denna variant blir garanterat en snackis under kvällens gång!

Minerale servettring i silver från By On tillsammans med Clean linneservett i grått från Nordic Nest bildar tillsammans den vackra servettvikningen Ringbäraren.

Ringbäraren - en dekorativ servettvikning som gör sig extra bra till nyårsfesten. Här har Clean linneservett i grått kombinerats med den maffiga servettringen Minerale från By On.

5. Ringbäraren

Med en servettring kan du enkelt göra stor skillnad och skapa en vacker effekt på det dukade bordet. Här kan du välja något enkelt och diskret eller våga dig på något som liknar ett vackert smycke, helt efter tycke och smak. Med en servettring behöver du inte göra en avancerad servettvikning utan här får ringen vara i centrum och bära upp servetten!

Vasa servettring i brons från Himla tillsammans med Clean linneservett i greige från Scandi Living bildar tillsammans den vackra servettvikningen Musslan.

Bladet - en enkel och festlig servettvikning med Clean linneservett i greige från Scandi living som gör sig extra bra till nyårsfesten, men likaså till festliga tillfällen året om.

5. Bladet

Denna servettvikning funkar till alla sorters tillfällen - både till vardags som till fest. Men till nyår är denna servettvikning perfekt att servera förrätten i, vilket blir en extra festlig presentation till dina gäster.

Se receptet på förrätten här!

Såhär viker du servetten till Bladet:

  1. Veckla ut servetten
  2. Vik servetten på mitten så att den bildar en triangel
  3. Vik sedan triangeln från höger till vänster som ett dragspel
  4. Fäst ihop botten på servetten med en festlig servettring
  5. Klar!
Linneservetter i rosa, beige och brunt tillsammans med servettringar i mässing eller guld blir en snygg kombination om nyårsdukningen går i ett guldigt tema.

För en gyllene servettvikning – kombinera linneservetter i varma toner tillsammans med valfri servettring i guld!

Linneservetter i vitt och grått tillsammans med servettringar i silver blir en snygg detalj till en nyårsdukning i silver-tema!

Föredrar du silver istället? Servetter i vita eller gråa toner tillsammans med servettring i silver blir en oslagbar kombination som gjord för nyårsfesten!

SERVETTVIKNING I GULD & SILVER

När det kommer till nyårsdukningar är det kanske främst glitter och glamour som dyker upp i tankarna. Inför denna festliga tillställning vågar man oftast lite mer och det får gärna vara extra allt för att uppnå maximal feststämning på årets sista dag. Guld och silver är två färger som är fina att ha med i detaljer och som accentfärger till det övriga på bordet. Att köra mer monokromt på någon av dessa ger en häftig och pampig effekt, perfekt för ett tillfälle som nyår. Så när du gör dina servettvikningar kan det vara snyggt att välja någon av dessa färger både i servetter, detaljer och dekorationer!

Se alla våra tygservetter

Text: Josefin Beijer  Styling: Lovisa Andersson, Madeleine Petersson, Kristina Niesel, Arijana Kapic Foto: Lovisa Andersson, Angeliqa Daldorph

SERVETTER & SERVETTRINGAR

Fler servetter

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB