Servettvikningar till nyårsfesten - 5 stilar

Nyårsafton är äntligen här! För att fira in det nya året ordentligt kan en vacker servettvikning hjälpa till att skapa en pampig nyårsdukning som signalerar fest och glamour. Ta del av flera tips på fina servettvikningar som sätter guldkant på årets sista dukning.

NYÅRSDUKA

13 januari 2020

5 servettvikningar för nyårsdukningen

Att vika servetter behöver inte alls vara särskilt svårt och nivån på vikningar går att anpassa efter både stil och ambitionsnivå. Inför nyårsfesten kan det vara fint att satsa på extra elegans och flärd i form av linneservetter eller andra varianter i tyg. Dessa varianter ger en mer sofistikerad look och sätter extra glans för kvällens festligheter. En linneservett går att vika på en mängd olika sätt, här följer 5 varianter på enkla men festliga servettvikningar:

 
Clean linneservett i vitt från Nordic Nest vikt som en klassisk solfjäder, perfekt för den festliga nyårsdukningen!

1. Snabb solfjäder

En riktig klassiker när det kommer till festliga dukningar är den så kallade ”solfjädern” en enkel variant på servettvikning som när den är färdig ser både avancerad och elegant ut. En servettvikning som alltid är bra att lära sig då den är perfekt att använda sig av vid finare tillställningar, som exempelvis nyårsfesten.

Sunshine linneservett i vitt skapar en ledig och avslappnad känsla i nyårsdukningen, en perfekt servettvikning för den som vill hålla det enkelt.

2. Under tallriken

Kanske den allra enklaste men ack så fina varianten på ”vikning”. Lägg en ostruken eller struken servett under förrättstallriken lite nonchalant för en lite mer ledig och avslappnad look. Här behöver du inte tänka symmetri utan låt det slumpmässiga bli det färdiga resultatet. En perfekt servettvikning för den mer rustika och enkla nyårsdukningen.

Linneservett i färgen sand från Nordic Nest i en knuten servettvikning, här dekorerad med en blommande kvist.

3. Deco-knuten

Med ett vackert band, snöre och dekorationer kan du enkelt skapa en servettvikning med det lilla extra. Här kan du skapa olika uttryck efter säsong och högtid med olika attribut. Inför nyårsdukningen kan ett vackert siden- eller sammetsband få knyta ihop servetten, kanske ett placeringskort får hänga på eller bara något fint hämtat från naturen?

Den vita linneservetten Clean från Nordic Nest är perfekt att använda om du vill vika den så kallade stiliga skjortkragen, en avancerad men festlig servettvikning.

4. Stiliga skjortkragen

Överraska varje gäst med något oväntat i form av en charmig skjortkrage till servett! Denna lite mer avancerade servettvikning är verkligen en rolig och användbar detalj som sätter guldkant på nyårsdukningen. Vill du lära dig hur man gör? Läs och lär dig steg för steg i vår guide.

Minerale servettring i silver från By On tillsammans med Clean linneservett i grått från Nordic Nest bildar tillsammans den vackra servettvikningen Ringbäraren.

5. Ringbäraren

Med en servettring kan du enkelt göra stor skillnad och skapa en vacker effekt på det dukade bordet. Här kan du välja något enkelt och diskret eller våga dig på något som liknar ett vackert smycke, helt efter tycke och smak. Med en servettring behöver du inte göra en avancerad servettvikning utan här får ringen vara i centrum och bära upp servetten!

Linneservetter i rosa, beige och brunt tillsammans med servettringar i mässing eller guld blir en snygg kombination om nyårsdukningen går i ett guldigt tema.
Linneservetter i vitt och grått tillsammans med servettringar i silver blir en snygg detalj till en nyårsdukning i silver-tema!

Servettvikning i guld & silver

När det kommer till nyårsdukningar är det kanske främst glitter och glamour som dyker upp i tankarna. Inför denna festliga tillställning vågar man oftast lite mer och det får gärna vara extra allt för att uppnå maximal feststämning på årets sista dag. Guld och silver är två färger som är fina att ha med i detaljer och som accentfärger till det övriga på bordet. Att köra mer monokromt på någon av dessa ger en häftig och pampig effekt, perfekt för ett tillfälle som nyår. Så när du gör dina servettvikningar kan det vara snyggt att välja någon av dessa färger både i servetter, detaljer och dekorationer!

Se alla våra tygservetter.

Varukorg
Stäng