30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG - 50% på glasen Karlevi från Scandi Living*

Hammershoi-vas frå Kähler, Skott-vas från KLONG och Ball vas från Cooee Design.

7 stilrena vaser som förnyar din matplats

En vacker vas fylld med en krispig bukett eller enkla kvistar - är ett utmärkt sätt att förnya matplatsen med inför årets skiftande säsonger. Vi listar 7 stilrena vaser - från Kähler och Klong, till ERNST och Cooee Design för olika sorters blommor som hjälper dig skapa en livfull och grann matplats!
torsdag 20 maj 2021
Dela artikel
Hammershøi vit vas från Kähler.

Hammershøi blir som en frisk fläkt som sveper genom matplatsen med sin krispigt vita färg och stilrena design.

1. HAMMERSHØI – EN DANSK KLASSIKER FRÅN KÄHLER

En vas vi aldrig tröttnar på är Hammershøi-vasen från Kähler. De klassiska räfflorna och den rundade formen står formgivaren Hans-Christian Bauer bakom med inspiration hämtad från Svend Hammershøis keramikvaser som producerades i början på 1900-talet. Tack vare sitt djup och avsmalnade öppning blir Hammershøi ett vackert hem för likväl den brokiga, frodiga buketten som för säsongens första videkvistar.

Vit Hammershøi vas från Kähler.

Varför inte fylla din vas med säsongens första videkvistar för ett vackert stilleben? 

Kähler Hammershøi vit vas mellan.

Hammershøis klassiska räfflor och den vackra rundade formen är signerade Hans-Christian Bauer. 

Lyngby vas vit från Lyngby Porcelæn.

Lyngby-vasen från Lyngby Porcelæn har blivit en riktig designikon och är perfekt till mindre, lägre buketter! 

2. RENA LINJER FRÅN LYNGBY

Den mindre, lägre buketten eller de enstaka gröna kvistarna kommer blomstra i den stilrena Lyngby-vasen från Lyngby Porcelæn. Vasens raka form, de klassiska räfflorna och dess matta finish har gjort den till en riktig designikon. I denna prakt får säsongens blommor och grönska husera för ett elegant och tidlöst uttryck.

Vardagsdukning med Skott-vas från Klong.

Det behöver inte alltid vara en stor bukett - enstaka blomkvistar kan också piffa upp matplatsen i stilrena Skott-vasen från Klong. 

3. BLOMSTRANDE MINIMALISM

Den enkla vasen Skott från svenska KLONG är perfekt för de enstaka blomkvistarna när du känner för något enkelt som piffar upp vardagen! Vasen, som är formgiven av duon Broberg och Riddarstråle, är otroligt vacker i all sin minimalistiska design och blir ett blickfång i sig själv på matbordet, eller vart du än låter den försköna matplatsen.

Liten Äng vas i mässing från Klong.

Med Äng från Klong kan du skapa din egen blomsteräng...

Äng vas stor från Klong.

Förnya matplatsen med en modern klassiker som Äng-vasen från Klong! 

4. ÄNG-VASEN – EN MODERN KLASSIKER

Långa och korta, små och stora – med Äng-vasen från KLONG kan du skapa din egen blomsteräng! Äng är en modern klassiker vars eleganta design i glas och mässing är perfekt utformad för snittblommor i varierande storlekar så du kan skapa ditt egna arrangemang och även ta vara på blommor som blir kvar från den stora buketten. Du kan antigen hålla det enkelt med några enstaka kvistar i olika höjd för ett livfullt uttryck, eller använda dig av en pampig blomma som Hortensia för ett överdådigt blickfång på bordet.

Cooee Ball vas svart från Cooee Design.

Ball vas från Cooee Design kommer i flera stilfulla färger. 

Ball vas och Collar vas mörkgrön från Cooee Design.

Ball gör sig väldigt fin i den avskalade, skandinaviska matplatsen. 

5. BALL VAS – RUND FORM I VACKRA FÄRGER

Om du är ute efter något modernt och diskret - blir den runda Ball-vasen från Cooee Design perfekt! Plocka upp vasens karaktäristiska form med en rund och tät bukett, eller bryt av designen med höga, gröna kvistar om du hellre vill det - den smala öppningen håller blommorna på plats. Ball skänker matplatsen ett modernt och minimalistiskt uttryck i sann skandinavisk stil, samtidigt som den låter blommorna stå i fokus.

Urna glasvas grön från Marimekko.

Urna glasvas från Marimekko. 

6. URNA GLASVAS FRÅN MARIMEKKO

En glasvas låter dig även se blommornas vackra stjälkar samtidigt som uttrycket blir luftigt och elegant. En riktig favorit är Urna-vasen från Marimekko! Denna stilrena vas har en öppning som passar både till en vildvuxen, hög bukett av snittblommor eller trendig vass, som för tätare buketter. Vasen är designad av Carina Seth-Andersson och är lika mycket en fröjd för ögat som för blommorna att husera i.

ERNST glasvas hög och låg.

Den höga glasvasen från ERNST passar utmärkt till blommor med lång stjälk som liljor, rosor och amaryllis! 

7. ENKELHET FRÅN ERNST

En vas som verkligen förnyar din matplats men samtidigt känns diskret, är den enkla men vackra ERNST glasvas. Den höga vasen är idealisk för snittblommor med lång stjälk som liljor, långa rosor och amaryllis. Om du fyller vasen så håller sig blommorna vackert upprätt tack vare vasens smala och raka form – då kommer din bukett till sin fulla rätt!

SMÅ DETALJER SOM FÖRNYAR

Blommor i en vacker vas ger liv och glädje till både matplatsen som själen. Det är en liten detalj som snabbt och enkelt förnyar hemmet när suget efter någonting nytt kryper sig på inför årets skiftande säsonger. Oavsett var du placerar den; på köksön, på det dukade bordet eller i fönstret så kommer någon av dessa sju stilrena vaser bli ett stilrent tillskott till din matplats!

Text: Arijana Kapic  Foto: Kähler, Klong, Cooee Design, ERNST, Angeliqa Daldorph

SHOPPA VASER

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB