Kuddarna som skapar mys på uteplatsen: 9 tips

Sköna kuddar att luta sig tillbaka mot är ett måste för den mysiga uteplatsen, därför listar vi 9 favoriter som garanterat skapar en mjuk och stilren uteplats för sommarens alla tillfällen.

MATPLATSEN UTE

18 juni 2019
En vit kudde i linne från ERNST passar perfekt till en mysig uteplats och kan enkelt förvaras i korg vid bredvid bordet.

1. SOMMARSVALT MED ERNST KUDDFODRAL I LINNE

Det stilrena kuddfodralet i linne från ERNST är lika sval mot en solkysst hud som en lätt sommarbris. Linne är det perfekta materialet för varma sommardagar då materialet andas, vilket gör att det känns skönt mot den bara huden när du lutar dig tillbaka. Linne är dessutom ett slitstarkt material och i krispig vit färg blir detta kuddfodral en enkel men väldigt vacker detalj att inreda uteplatsen med.

Den snygga Deva kudden i sammet från Chhatwal & Jonsson är handbroderad på framsidan och blir ett lyxigt val till uteplatsen.

2. HANDBRODERAD PERFEKTION FRÅN CHHATWAL & JONSSON

Vill du lyxa till uteplatsen? Det handbroderade kuddfodralet Deva från svenska varumärket Chhatwal & Jonsson blir en mjuk dröm att luta sig mot under långa sommarkvällar. Det stilrena kuddfodralet är tillverkat i sammet med vackert handbroderade veck på framsidan. Deva är perfekt att inreda en inglasad uteplats med då materialet är känsligare än exempelvis linne.

Den grafiska svartvita kudden Ikat Kerela från Chhatwal & Jonsson blir ett skönt tillskott till en mysig uteplats i skandinavisk stil.

3. STILREN GEOMETRI FRÅN CHHATWAL & JONSSON

Ytterligare en favoritkudde från Chhatwal & Jonsson är det snygga Ikat Kerela kuddfodralet i grafiskt svartvitt. Chhatwal & Jonsson är kända för att mixa skandinavisk design med indiskt hantverk – något som tydligt kommer fram i detta stilrena tryck. Även detta kuddfodral är tillverkat i sommarvänligt linne och det vackra mönstret är tryckt för hand.

Field kuddfodral i grått från Emma von Brömssen har vackert bladverk som design och är perfekt till en mysig uteplats att luta sig mot.

4. NATURINSPIRERADE KUDDEN FIELD FRÅN EMMA VON BRÖMSSEN

Emma von Brömssen är vida känd för sina vackra mönster inspirerade av naturens mångfacetterade landskap och fauna. Kuddfodralet Field är inget undantag. Här får löv forma ett fält tillsammans i skuggor av grått och det är nästan så mönstret ser tredimensionellt ut. Field kombinerar du snyggast ihop med enfärgade kuddar så mönstret verkligen får ”poppa” fram och du kan med all fördel inreda med den året runt – ute som inne.

Ramas kuddfodral från Boel & Jan.
En stilren uteplats inredd med blommor och blåvita kuddar i bomull vilandes på bänken.

5. SOMMARKÄNSLOR MED RAMAS FRÅN BOEL & JAN

Sommar på tryck – så kan man beskriva kuddfodralet Ramas från Boel & Jan. Vildvuxet bladverk i utsökt blåvit nyans – Ramas för tankarna till blå himmel och ljummen havsbris som får trädkronorna att svaja mjukt. Kombinera den ihop med andra kuddar i blåvit mönstermix så är sommarkänslorna på topp!

Art kuddfodral från House Doctor har snyggt grafiskt uttryck i grönt, vitt och svart som gör att kudden passar både inne som ute.

6. KONST PÅ KUDDE – ART FRÅN HOUSE DOCTOR

Kuddfodralet Art från House Doctor blir ett mjukt konststycke på loungemöbeln i sommar. Det grafiska mönstret är inspirerat av den abstrakta konststilen Kubism och med sina murriga färger i kombination med material bestående av linne och bomull gör Art till en kudde som passar in i ditt hem oavsett säsong.

Kudden Case i ull från varumärket Northern blir ett varmt tillskott till en mysig uteplats.

7. SNYGGT I ROSTRÖTT MED KUDDEN CASE FRÅN NORTHERN

Till de lite kyligare sommarkvällarna när du ändå vill sitta ute, kan en mer värmande kudde komma perfekt till hands. Kudden Case från Northern är tillverkad i ull med snygg quiltad textur och passar utmärkt till den mer skuggiga uteplatsen. Mörkare textilier, som denna rostbruna nyans, passar årets alla säsonger och till sommaren kan du enkelt para ihop en färgklick som denna med ljusa textilier för snygg kontrast.

Inred uteplatsen även med mörka kuddar som denna gröna sammetskudde från Boel & Jan för ombonat uttryck.

8. LYXIGT MED SAMMET FRÅN BOEL & JAN

Kuddar i sammet eller syntetsammet har varit och fortsätter vara ett eftertraktat material inom inredning och detta sköna material får gärna fylla vår uteplats i sommar. Och gärna i mörka, lyxiga färger. På sommaren blir det lätt att vi dras till ljusa färger men våga gärna testa lager-på-lager av mörka toner som här där det smaragdgröna kuddfodralet Anna från Boel & Jan kombinerats med fler textilier i liknande nyans. Dessa djupa färger skapar snabbt en uteplats som känns lika lyxig som mysig!

Gulvit, grafisk kudde i bomull från Scandi Living hos NordicNest.se
Uteplats med gul kudde, grå ullpläd och grafisk plastmatta från Scandi Living.

9. FÄRGKLICK MED RIME FRÅN SCANDI LIVING

Rime kuddfodral från Scandi Living har ett härligt somrigt uttryck som passar perfekt att inreda med när du vill ha någon färgklick till uteplatsen. Det stilrena kuddfodralet är tillverkat i en mix av bomull och linne, vilket känns extra mjukt och svalt mot huden under varma sommardagar. 

Fler snygga tips hittar du i vårt breda sortiment av kuddar och kuddfodral!

Varukorg
Stäng