ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Upp till 50% på designklassiker* 10:40:41

Inspiration/Stöka i köket /Recept/3 söta julrecept till adventsmyset
Hemgjord alkoholfri glögg i snapskaraff från Sagaform ges i present på ett mysigt glöggmingel.

3 söta julrecept till adventsmyset

Julen är godsakernas högtid och fylld av mumsiga julrecept att testa! Vi ger dig tre enkla och söta julrecept uppskattade av stora som små, att bjuda på till adventsmys, glöggmingel och spontana fikastunder i jul.
måndag 26 april 2021
Dela artikel
Egengjord glögg är ett gott julrecept att testa – här i snapskaraff från Sagaform ihop med glöggmuggar från ERNST.

Testa att göra egen glögg till jul i år! Denna alkoholfria version är perfekt att avnjuta under jul eller varför inte ge bort den som fin gå-bort-present?

1. HEMGJORD ALKOHOLFRI GLÖGG

Vad vore julen utan doften av glögg som värms på spisen? Kombinationen av kryddnejlika, kardemumma och kanel som sprider sig i hemmet fångar allt det vi älskar med julen i en klassisk juldryck. Hemgjord glögg i dessa vita glöggmuggar från Ernst blir dessutom något alldeles speciellt. Och dessutom en väldigt fin gå-bort-present till jul! Här är ett enkelt julrecept på alkoholfri glögg du snabbt kan koka ihop:

INGREDIENSER FÖR 6 KOPPAR GLÖGG

  • 5 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 bit torkad ingefära
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 2 – 3 torkade pomeransskal
  • ½ l starkt blandad svartvinbärssaft
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice

GÖR SÅ HÄR

  • Koka upp vattnet och kryddorna.
  • Låt det koka i 5–10 minuter.
  • Tillsätt svartvinbärssaften och äppeljuicen och låt det bli varmt.
  • Sila över allting i en annan kastrull så du kan plocka bort kryddorna.
  • Servera genast medan glöggen är varm.
Egengjord glögg är ett klassiskt julrecept som här hälls upp i vita glöggmuggar från ERNST på ett glöggmingel.

Vad vore jul utan doften av varm glögg och pepparkakor? Här ser du mumsigt adventsfika på Dots tallrik från Scandi Living.

Mjuk pepparkaka med frosting står serverad på en skärbräda - ett sött julrecept att testa i jul.

Mjuk pepparkaka med frosting och lingon är ett annat härligt julrecept att testa!

2. MJUK PEPPARKAKA MED FROSTING - ETT JULRECEPT FÖR STORA SOM SMÅ

Pepparkakan är lika traditionell som glöggen och visst hör de så gott ihop? I år ger vi oss på ett julrecept för mjuk pepparkaka i långpanna med mumsig frosting på och toppad med härligt julröda lingon. Så här gör du detta söta julrecept:

INGREDIENSER FÖR 20 BITAR I LÅNGPANNA

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk bikarbonat

FROSTING

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 200 g färskost

DEKORATION

  • 1 – 2 dl frysta lingon
Mjuk pepparkaka med frosting och dekorerad med lingon står serverad på bordet på en snygg skärbräda till adventsmyset.

Julig och god – mjuk pepparkaka i långpanna är perfekt att vispa ihop till jul.

 GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa smör och socker med en elvisp tills det är poröst. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt filmjölken.
  • Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor i en bunke.
  • Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten tills du får en jämn smet.
  • Klä en långpanna i storleken 30 x 40 med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  • Grädda mitt i ugn i ca 25 – 30 minuter.

GÖR FROSTINGEN

  • Vispa ihop mjukt smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en bunke tills du får en krämig röra.
  • Vispa ner färskosten.
  • När pepparkakan är klar och har svalnat helt kan du bre ut frostingen över kakan i ett jämt lager.
  • Skär upp kakan och garnera med lingon vid servering.
 Julfika med mjuk pepparkaka, glögg och pepparkakor står på bordet i servis från Swedish Grace Winter med julskrud.

Glögg + pepparkakor = jul. Detta goda julrecept blir en uppskattad godsak för stora som små! Här ser du juligt porslin från Rörstrands serie Swedish Grace Winter.

Kanderade mandlar är ett enkelt och gott julrecept att testa och bjuda dina gäster på.

Eller varför inte testa att göra kanderade mandlar? Detta enkla julrecept passar perfekt att mumsa på under julhelgen i denna fina glasskål från Bitz.

Kanderade mandlar i strutar av vaxat papper ligger på tallriken på juldukningen som välkomnande gest till gästerna.

Du kan även lägga dem i strutar av vaxat papper på fina tallrikar som dessa från Bitz så blir det en välkomnande gest till julmiddagen.

3. KANDERADE MANDLAR

Även brända mandlar hör julen till och detta enkla julrecept på kanderade mandlar är perfekt att bjuda dina gäster på innan julmiddagen tar vid eller vid ett enkelt glöggmingel. Här är ett julrecept för detta klassiska julgodis:

INGREDIENSER FÖR 6 DL KANDERADE MANDLAR

  • 200 g sötmandel
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker om du önskar

GÖR SÅ HÄR

  • Rosta först mandlarna i en torr, varm stekpanna.
  • Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  • Häll i mandlarna i kastrullen och låt koka under omrörning tills de sockrar till sig och det börjar knäppa i mandlarna.
  • Ta av kastrullen från spisen och häll upp mandlarna på bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem med en gaffel och låt svalna.

Läs mer: 3 stilar att inspireras av till din juldukning

Styling: Ellinor Johansson, Arijana Kapic, Kristina Niesel Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Skribent

TILL BAKNINGEN

Visa fler

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB