FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Umgås /Get to know/Minimalistisk inredning till hemmet – hemma hos influencern & inredaren @helenas.hem
Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning i vardagsrummet med portabel belysning, ett soffbord i marmor och en silvrig vas.

Minimalistisk inredning till hemmet – hemma hos influencern & inredaren @helenas.hem

Influencern och inredaren Helena Jonsson @helenas.hem är känd för sin expertis inom minimalistisk inredning och styling. Lär känna Helena och ta del av hennes inredningstips för att skapa minimalistiska hem här – alltifrån att välja kvalité framför kvantitet och att addera fler ljuspunkter till att ha bra förvaring!
Onsdag 1 mars 2023
Dela artikel

VEM ÄR @HELENAS.HEM?

Helena Jonsson, även känd som @helenas.hem på Instagram, jobbar idag som inredare och koordinator på en mäklarbyrå men jobbar också till stor del med sina sociala medier där hon delar med sig av sitt stora inredningsintresse och minimalistiska stil.

- Jag är 35 år, bor tillsammans med min sambo och dotter. Jag trivs jättebra med mitt arbete som inredare och koordinator. På fritiden har vi alltid något projekt i gång här hemma så vi är aldrig sysslolösa, berättar Helena.

- Intresset för inredning och blommor har jag alltid haft så länge jag kan minnas. Jag har alltid möblerat om i mitt rum, plockat blommor och fixat i hemmet som liten, vilket har influerat till den jag är idag, fortsätter Helena.

Vill du veta mer om Helena? Upptäck hennes inspirationssida här!

Profilbild på influencern Helena Jonsson @helenas.hem som sitter i sitt vardagsrum med minimalistisk inredning där beigt ton-i-ton och naturmaterial är temat.

Helena Jonsson @helenas.hem – inredare & influencer

HUR INREDER JAG MED MINIMALISTISK INREDNING?

1. Satsa på neutrala basfärger

Minimalistisk inredning handlar om att hålla dig till neutrala basfärger och toner så som vitt, beigt eller grått samt att inreda ton-i-ton.

2. Välj kvalité framför kvantitet

Att välja kvalité framför kvantitet är hemligheten när det gäller att skapa minimalistiska hem. Välj få men genomtänkta detaljer att inreda hemmet med för att få det att kännas mer luftigt och trivsamt.

3. Mixa olika material och former

Skapa ett mer levande intryck i hemmet genom att inreda med olika typer av material och former. Mjuka upp med härliga textilier och skapa dynamik genom hårda material i form av krom, marmor eller svart trä. Detta skapar ett mer unikt intryck och ett lugn i inredningen.

4. Addera flera ljuspunkter

Belysning är A och O när det kommer till minimalistisk inredning. Addera gärna flera olika ljuspunkter i hemmet genom exempelvis portabel belysning som kan förflyttas vart du än befinner dig.

5. Investera i bra förvaring

Vill du skapa ett mer luftigt hem? Då ska du inreda med bra förvaring som har stängda dörrar eller lådor för att kunna gömma små detaljer och saker som du inte använder dagligen. String-hyllan är en perfekt förvaringsmöjlighet för att skapa minimalistiska hem.

Läs mer: Hur du inreder bokhyllan snyggt med @arkihem

Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning i hemmet där kromdetaljer och räfflat glas ger ett unikt intryck av retro-vibbar.

Minimalistisk inredning handlar om att inreda ton-i-ton med få men genomtänkta detaljer.

Henning Koppel vas rostfritt stål
Stor, 22,2 cm
1 779 kr
Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning i hemmet där Kizu portabla bordslampa bidrar med behagligt sken och mysfaktor.

Kizu portabla bordslampa går i en minimalitisk stil med dess neutrala färgskala.

- Minimalistisk inredning handlar om att skapa ett luftigare intryck i hemmet. Ett tips för att uppnå detta är bland annat att inreda med gardiner som går från golv till tak, berättar Helena.

Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning där String-hyllan är en minimalistisk bokhylla som gör hemmet mer organiserat.

String är en minimalistisk bokhylla som snyggt gömmer dina föremål du inte använder dagligen.

Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning i vardagsrummet med beigt ton-i-ton, ett soffbord i marmor och detaljer i krom.

Satsa på neutrala färger när du inreder minimalistiska hem.

SKANDINAVISK MINIMALISTISK STIL & HELENAS INSPIRATION

Helena har en minimalistisk stil i sitt hem och beskriver sin stil som ljus, varm och minimalistisk skandinavisk. Men hon inreder gärna med lite 70-tals influenser likaså, där räfflat glas, trädetaljer och naturmaterial inspirerar henne.

- Minimalistisk stil för mig handlar om att inreda i lugna kulörer som möter hårda metaller i kombination med få svarta detaljer för att skapa kontrast, berättar Helena.

Sociala medier så som Instagram och olika sorters inredningstidningar är något som inspirerar Helena. Dessutom är second hand enligt Helena något som ger en unik touch till hemmet, vilket är viktigt för att skapa sin egen personliga prägel.

- Allting runt omkring mig är inspirerande. Jag kollar gärna efter second hand-fynd när jag har möjlighet och brukar tänka att jag inte vill att det ska vara för ”perfekt” utan gärna lite udda, fortsätter Helena.

Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning där Royal Copenhagen vita kopp med räfflat fat ger hemmet trendiga retro-vibbar.

Helena har en minimalistisk stil med 70-tals influenser i kombination med det skandinaviska.

Influencern Helena Jonsson @helenas.hem har inrett med minimalistisk inredning i vardagsrummet med ett soffbord i marmor, portabel belysning och silvrig vas.

Minimalistisk inredning fångas upp i naturmaterial, kromdetaljer i kombination med det mjuka beigea.

- Minimalistisk inredning handlar om att börja med en ljus bas samt att försöka hålla sig till samma typ av färgskala. Jag brukar alltid försöka ha en tanke kring vad det är jag ska köpa och vart jag ska ha det, avslutar Helena.

Läs mer: Hur du inreder ditt vardagsrum och sovrum mysigt med @joanna.avento

Stylist & Foto: Helena Jonsson, @helenas.hem

Linnéa Axelson
Skribent

HELENAS FAVORITER

Visa Helenas inspirationssida

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB