ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Inred matplatsen/Matplatsen inne/7 mjuka plädar för en ombonad matplats
Knut ullpläd grå från Klippan Yllefabrik, Ullpläd i terrakottafärg och Wicker grå ullpläd från Nordic Nest.

7 mjuka plädar för en ombonad matplats

Vi låter dem gärna vila över soffan eller sängen, men en pläd draperad över köksstolen medför även en känsla av ombonat till matplatsen samtidigt som det vittnar om omtanke för gästerna. Här är våra sju favoriter för dig att svepa in dig i!
Updated onsdag 20 september 2023
Dela artikel

OMBONAT & DEKORATIVT

Plädens plats i matplatsen är inte att underskatta. Denna varma detalj förskönar och skapar en mer trivsam matplats för längre stunder runt bordet. Det blir även en omtänksam detalj på stolen när du väntar gäster för vi känner alla den som alltid fryser! Speciellt under årets friskare dagar, men även under de svalare sommarkvällarna. Så svep in dig och luta dig tillbaka med en kopp kaffe på morgonkvisten i ullplädens varma omfamning. Här är sju av våra favoriter:

1. TIDLÖSA WICKER FRÅN SCANDI LIVING

Det är det diskreta mönstret inspirerat av traditionellt flätade korgar tillsammans med de stilfulla nyanserna i sann skandinavisk stil som gör ullpläden Wicker till en mjuk favorit. Pläden kommer från svenska varumärket Scandi Living och visst får den matplatsen att kännas härligt ombonad?

2.  MIST ULLPLÄD FRÅN SCANDI LIVING

En annan plädfavorit är Mist som har diskreta ränder som går i en vacker övergång från mörkt till ljust. Mist är tillverkad i fin lammull som håller dig varm under årets kyliga dagar men den mjuka nyansen av beige passar perfekt in i din matplats året runt. Dessutom blir den väldigt vacker att hänga över köksstolen då dess design verkligen får komma fram i sin helhet.

3. KNUT ULLPLÄD FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Den stilrena pläden Knut från Klippan Yllefabrik är tillverkad i mjuk lammull med ett mångsidigt mönster för alla typer av matplatser! Det varvade mönstret i vit ull, leker med ögat oavsett vilken färg du väljer och gör Knut till en tidlös favorit från Klippan.

Knut ullpläd grå från Klippan Yllefabrik skapar en ombonad matplats.

Låt pläden vila ledigt på matstolen för en känsla av värme i rummet.

4. ROMANTISKA KNITTED FRÅN TELL ME MORE

Om du föredrar den mer stickade stilen så är Calma från Tell Me More pläden för dig. Calma kommer ge din matplats en mer romantisk, sval känsla tack vare det stickade mönstret och krispiga beigea färgen. En härlig pläd som blir lika fin i matplatsen som i hemmets övriga rum.

Beige stickad Calma pläd i bomull hänger ledigt på en köksstol.

Calma från Tell me more ger din matplats en mer romantisk känsla.

5. KLASSISK ELEGANS FRÅN ELVANG DENMARK

Om du vill ge din matplats en lyxig touch så ska du investera i den tidlöst vackra ullpläden Classic från Elvang Denmark. Denna eleganta pläd är tillverkad i finaste alpacka- och fårull som håller dig varm men samtidigt känns pläden lätt över axlarna. I tidlös beige nyans kan du vara säker på att denna pläd är med dig i många säsonger framöver.

Beige Classic pläd från Elvang Denmark hänger på kökstolen i en bohemiskt elegant matplats.

Härligt mjuk och lyxig – Elvangs Classic pläd i beige är tillverkad i finaste alpackaull för en elegant matplats. 

6. FÄRGKLICKEN CIRCLES FRÅN NJRD

Den mjuka pläden Circles från NJRD blir en riktig färgklick till matplatsen! Den vackra, glädjefyllda kulören passar utmärkt när du känner för att förnya matplatsen inför våren och de allt ljusare dagarna. En modern favorit att svepa in sig i under middagens gång när kvällen blivit kyligare!

Modern dukning med Salt ullpläd från Scandi Living i terrakottafärg på matstolen.

Skapa kontrast i en ljus matplats med exempelvis Salt ullpläd från Nordic Nest i modern terrakottafärg eller fånga upp resten av matplatsens kulörer med hjälp av pläden. 

7. GRAFISKA PLÄDEN SALT FRÅN SCANDI LIVING

Det vackra gåsöga-mönstret på Salt ullpläd från Scandi Living fångar verkligen blicken när den enkelt draperas över köksstolen. Den stilfulla ullplädens moderna terrakottafärg kan med fördel kombineras med bruna köksstolar för en komplett look eller så bryter du av en ljus matplats med denna diskreta färgdetalj!

Läs mer: Tips för hur du skapar en ombonad och rofylld matplats.

Till alla plädar och filtar. 

Foto: Klippan Yllefabrik, Angeliqa Daldorph, Tell Me More

SHOPPA PLÄDAR

Visa mer

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB