7 mjuka plädar för en ombonad matplats

Vi låter dem gärna vila över soffan eller sängen, men en pläd draperad över köksstolen medför även en känsla av ombonat till matplatsen samtidigt som det vittnar om omtanke för gästerna. Vi har valt ut 7 favoriter från bland annat Klippan Yllefabrik och Nordic Nest som du kan svepa in dig i!

MATPLATSEN INNE

11 januari 2019

OMBONAT & DEKORATIVT

Plädens plats i matplatsen är inte att underskatta. Denna varma detalj förskönar och skapar en mer trivsam matplats för längre stunder runt bordet. Det blir även en omtänksam detalj på stolen när du väntar gäster – vi känner alla den som alltid fryser! Speciellt under årets friskare dagar, men även under de svalare sommarkvällarna. Så svep in dig och luta dig tillbaka med en kopp kaffe på morgonkvisten i ullplädens varma omfamning. Här är 7 av våra favoriter:

1. KNUT ULLPLÄD FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Den stilrena pläden Knut från Klippan Yllefabrik är tillverkad i mjuk lammull med ett mångsidigt mönster för alla typer av matplatser! Det varvade mönstret i vit ull, leker med ögat oavsett vilken färg du väljer och gör Knut till en tidlös favorit från Klippan.

Knut ullpläd grå från Klippan Yllefabrik skapar en ombonad matplats.

2. FÄRGKLICKEN SAMBA FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Den mjuka pläden Samba från Klippan Yllefabrik blir en riktig färgklick till matplatsen! Den vackra, glädjefyllda kulören passar utmärkt när du känner för att förnya matplatsen inför våren och de allt ljusare dagarna. En modern favorit att svepa in sig i under middagens gång när kvällen blivit kyligare!

Samba ullpläd i gul färg från Klippan Yllefabrik.
Modern dukning med Salt ullpläd från Nordic Nest i terrakottafärg på matstolen.

3. SALT ULLPLÄD FRÅN NORDIC NEST

Det vackra gåsöga-mönstret på Salt ullpläd från Nordic Nest fångar verkligen blicken när den enkelt draperas över köksstolen. Den stilfulla ullplädens moderna terrakottafärg kan med fördel kombineras med bruna köksstolar för en komplett look eller så bryter du av en ljus matplats med denna diskreta färgdetalj!

4. LOVELY LOTUS BOMULLSPLÄD FRÅN HOUSE OF RYM

Den eleganta Lovely Lotus bomullspläden från House of Rym är en otroligt mjuk pläd vars vackra mönster av Lotusblommor blir en riktig dekorativ detalj till matplatsen! Lotus har vändbara sidor och en kontrasterande brun kant vilket ger den ett speciellt uttryck. En pläd som passar lika bra in i den färgstarka och mönsterrika matplatsen som i den avskalade där den får bli accentdetaljen!

Färggrann matplats där svartvita Lovely Lotus bomullspläd från House of Rym vilar på köksstolen.

5. TIDLÖSA WICKER FRÅN NORDIC NEST

Det är det diskreta mönstret inspirerat av traditionellt flätade korgar tillsammans med den avskalade grå nyansen i sann skandinavisk stil som gör Wicker ullpläd till en mjuk favorit. Pläden kommer från svenska Nordic Nest och visst får den matplatsen att kännas som ett ombonat näste?

Wicker ullpläd grå från Nordic Nest.

6. LYXIG ELEGANS FRÅN ELVANG DANMARK

Sätt en lyxig touch på matplatsen med den eleganta Elvang Luxury pläd i finaste babyalpacka-ull – ull från den allra första klippningen. Den otroligt mjuka pläden blir som en guldklimp i vardagen som lyxar till det lika mycket som den värmer!

Elvang Luxury pläd grå från Elvang Denmark.
Rustik dukning med Polka ullpläd grå från Klippan Yllefabrik vilande på In Between stol.
Polka ullpläd grå från Klippan Yllefabrik.

7. KLASSIKERN POLKA ULLPLÄD FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Om det finns en klassiker bland ullplädarna så är det Polka från Klippan Yllefabrik. Den fiskbensmönstrade ullpläden är designad av Birgitta Bengtsson Björk och är tillverkad i finaste lammull. I en sober grå nyans blir Polka enkelt din nya favoritpläd och matplatsen har aldrig känts gemytligare!

 

Fler tips på hur du skapar en ombonad och rofylld matplats hittar du här!