7 mjuka plädar för en ombonad matplats

Vi låter dem gärna vila över soffan eller sängen, men en pläd draperad över köksstolen medför även en känsla av ombonat till matplatsen samtidigt som det vittnar om omtanke för gästerna. Här är våra sju favoriter för dig att svepa in dig i!

MATPLATSEN INNE

11 januari 2019

OMBONAT & DEKORATIVT

Plädens plats i matplatsen är inte att underskatta. Denna varma detalj förskönar och skapar en mer trivsam matplats för längre stunder runt bordet. Det blir även en omtänksam detalj på stolen när du väntar gäster för vi känner alla den som alltid fryser! Speciellt under årets friskare dagar, men även under de svalare sommarkvällarna. Så svep in dig och luta dig tillbaka med en kopp kaffe på morgonkvisten i ullplädens varma omfamning. Här är sju av våra favoriter:

Rosa ullpläd från Scandi Living vilar på brun matstol från Design House Stockholm i en retroinspirerad matplats.
Grå ullpläd från Scandi Living vilar på köksstolen i matplatsen.

1. TIDLÖSA WICKER FRÅN SCANDI LIVING

Det är det diskreta mönstret inspirerat av traditionellt flätade korgar tillsammans med de stilfulla nyanserna i sann skandinavisk stil som gör ullpläden Wicker till en mjuk favorit. Pläden kommer från svenska varumärket Scandi Living och visst får den matplatsen att kännas härligt ombonad?

Beige ullpläd i sobra ränder från Scandi Living.

2.  MIST ULLPLÄD FRÅN SCANDI LIVING

En annan plädfavorit är Mist som har diskreta ränder som går i en vacker övergång från mörkt till ljust. Mist är tillverkad i fin lammull som håller dig varm under årets kyliga dagar men den mjuka nyansen av beige passar perfekt in i din matplats året runt. Dessutom blir den väldigt vacker att hänga över köksstolen då dess design verkligen får komma fram i sin helhet.

Mörkgrå ullpläd Knut från Klippan Yllefabrik ger en ombonad matplats.
Knut ullpläd grå från Klippan Yllefabrik skapar en ombonad matplats.

3. KNUT ULLPLÄD FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Den stilrena pläden Knut från Klippan Yllefabrik är tillverkad i mjuk lammull med ett mångsidigt mönster för alla typer av matplatser! Det varvade mönstret i vit ull, leker med ögat oavsett vilken färg du väljer och gör Knut till en tidlös favorit från Klippan.

Vit stickad pläd från Tell Me more.
Vit stickad pläd i bomull hänger ledigt på en köksstol.

4. ROMANTISKA KNITTED FRÅN TELL ME MORE

Om du föredrar den mer stickade stilen så är Knitted från Tell Me More pläden för dig. Knitted kommer ge din matplats en mer romantisk, sval känsla tack vare det stickade mönstret och krispiga vita färgen. En härlig pläd som blir lika fin i matplatsen som i hemmets övriga rum.

Beige Classic pläd från Elvang Denmark hänger på kökstolen i en bohemiskt elegant matplats.

5. KLASSISK ELEGANS FRÅN ELVANG DENMARK

Om du vill ge din matplats en lyxig touch så ska du investera i den tidlöst vackra ullpläden Classic från Elvang Denmark. Denna eleganta pläd är tillverkad i finaste alpacka- och fårull som håller dig varm men samtidigt känns pläden lätt över axlarna. I tidlös beige nyans kan du vara säker på att denna pläd är med dig i många säsonger framöver.

Samba ullpläd i gul färg från Klippan Yllefabrik.

6. FÄRGKLICKEN SAMBA FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Den mjuka pläden Samba från Klippan Yllefabrik blir en riktig färgklick till matplatsen! Den vackra, glädjefyllda kulören passar utmärkt när du känner för att förnya matplatsen inför våren och de allt ljusare dagarna. En modern favorit att svepa in sig i under middagens gång när kvällen blivit kyligare!

Modern dukning med Salt ullpläd från Nordic Nest i terrakottafärg på matstolen.

7. GRAFISKA PLÄDEN SALT FRÅN SCANDI LIVING

Det vackra gåsöga-mönstret på Salt ullpläd från Scandi Living fångar verkligen blicken när den enkelt draperas över köksstolen. Den stilfulla ullplädens moderna terrakottafärg kan med fördel kombineras med bruna köksstolar för en komplett look eller så bryter du av en ljus matplats med denna diskreta färgdetalj!

Läs mer: Tips för hur du skapar en ombonad och rofylld matplats.

Till alla plädar och filtar. 

Varukorg
Stäng