ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

BARA IDAG 30-50% på mattor från Scandi Living*

Inspiration/Trender & Livsstil /Inreda vardagsrum mysigt – 7 tips för ökad trivsel
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en stor mysig matta och ombonade inredningsdetaljer - som här hemma hos influencern @helenas.hem.

Inreda vardagsrum mysigt – 7 tips för ökad trivsel

Vardagsrummet är hjärtat i hemmet där mysfaktorn oftast vill skruvas upp. Man vill fokusera på att göra det ombonat och hemtrevligt då det är en plats man ofta spenderar mycket tid i, både för avkoppling och umgänge. Inspireras hur du kan inreda vardagsrum mysigt med hjälp av våra sju tips!
Torsdag 20 oktober
Dela artikel
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av ombonade inredningsdetaljer som till exempel Torso bordslampa från Audo Copenhagen - som här hemma hos influencern @villanyhus.
Audo CopenhagenTorso bordslampa 37 cm Limited Edition
4 172 kr4 795 kr

HUR INREDER JAG VARDAGSRUMMET MYSIGT?

Så gör du för att inreda vardagsrum mysigt:

  1. Flera belysningskällor
  2. Stor mysig matta
  3. Mysiga textilier
  4. Levande växter och naturmaterial
  5. Skapa rum i rummet
  6. Personliga detaljer
  7. Färg

1. HÖJ STÄMNINGEN I DITT VARDAGSRUM MED FLERA BELYSNINGSKÄLLOR

Sätt stämning i ditt vardagsrum genom att inreda med rätt belysning i olika höjder och på olika platser för att skapa rymd och höja mysfaktorn. Belysning är A och O för att inreda vardagsrum mysigt och tillför både blickfång och en ombonad känsla. Hemligheten är att ha samma färgtemperatur på all belysning i varmt ljus för att skapa ett mer hemtrevligt vardagsrum. Det är också smidigt att ha lampor med dimmer-funktion samt möjligheten att kunna vrida ljuset vart du vill. Kombinera gärna små bordslampor med en taklampa, en golvlampa och ljusstakar med levande ljus i som lyser upp rummet på ett varmt och ombonat sätt.

Läs mer hur du väljer rätt ljuskälla till dina lampor här!

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av ombonade inredningsdetaljer som Pantop portabel bordslampa från Verpan och Ura doftljus från ferm LIVING. @helenas.hem.

Doftljus och en portabel bordslampa blir en drömkombo för att inreda ditt vardagsrum mysigt - som här hemma hos @helenas.hem.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av behaglig belysning såsom Kizu bordslampa från New Works bredvid Iittala Essence vinglas. @helenas.hem.

Avnjut ett glas vin i ditt vardagsrum bredvid perfekta bordslampan Kizu från New Works som ger ifrån sig behagligt ljus.

2. INREDA VARDAGSRUM MYSIGT MED EN STOR MATTA FÖR ATT VÄRMA BÅDE FÖTTER OCH RUM

Inred ditt vardagsrum med en stor fluffig och skön matta för att göra rummet mer inbjudande och hemtrevligt. Mattor har förmågan att rama in och skapa helheten i ett rum, men tänk på att inte inreda med en matta som varken är för liten eller för stor. Du kan även matcha mattan och soffa ton-i-ton eller bryta av med en färg för ett mysigt vardagsrum.

Behöver du tips på hur du väljer storlek på din matta? Se vår mattguide här!

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en stor mysig vit matta och ombonade inredningsdetaljer i beigt och brunt- som här hemma hos influencern @helenas.hem.

Gör som Influencern @helenas.hem och inred med en stor mysig matta för att skapa ett ombonat och mysigt vardagsrum.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en stor mysig matta såsom beigea Rio ullmatta från Classic Collection - som här hemma hos influencern @joanna.avento.
Classic CollectionRio ullmatta 250x350 cm
8 399 kr10 490 kr
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en stor mysig matta som Levels ullmatta Stripes från NJRD - som här hemma hos influencern @villanyhus.
NJRDLevels ullmatta stripes mullvad
12 995 kr

3. GÖR VARDAGSRUMMET MER OMBONAT MED MYSIGA TEXTILIER

Ett tips för att inreda vardagsrum mysigt är att mjuka upp vardagsrummet med sköna och härliga textilier som till exempel kuddar i olika storlekar, mysiga plädar och härliga gardiner. Fokusera på texturer och material som linne, bomull och sammet för att få ett mjukt intryck. Inred också gärna lager på lager för att uppnå en härlig balans i rummet men undvik att överdekorera – less is more.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av mysiga Stripes ullpläd i beige från NJRD - som här hemma hos influencern @helenas.hem.
NJRDStripes ullpläd 130x185 cm
1 095 kr
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av mysiga Deva kudde från Chhatwal & Jonsson och härliga Ralph ullpläd från Klippan Yllefabrik. Foto @jennanniina_

Inred vardagsrummet mysigt med hjälp av en ombonad pläd och kudde - som här hemma hos Influencern @jennanniina_.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av härliga Sandstone ullpläd från Scandi Living - som här hemma hos influencern @zuhauselig.
Scandi LivingSandstone ullpläd 130x180 cm
722 kr849 kr

4. GE LIV TILL VARDAGSRUMMET MED VÄXTER OCH NATURMATERIAL

Ett mysigt vardagsrum behöver växter och blommor som livar upp och bidrar till ett mer levande intryck. Välj att inreda med olika träslag eller naturmaterial som till exempel marmor, rotting eller jute, vilket bidrar med en rofylld känsla i hemmet. Gröna växter bidrar inte bara till att rummet får ett mer levande intryck utan kan rena inomhusluften och sägs minska stress. Vardagsrummet är en plats för avkoppling, inred därför med inredningsdetaljer som du mår bra av för att öka hemtrivseln.

Vill du skapa ett harmoniskt hem? Ta del av våra tips hur du inreder för ett rofyllt hem här!

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av blommor eller gröna växter. Här har influencern @idaskvm inrett med Alvar Aalto vas i mossgrönt från Iittala.

Ge liv till ditt vardagsrum genom att dekorera med gröna växter eller blommor - som influencern @idaskvm har gjort här i en Alvar Aalto vas i en härlig mossgrön färg.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en härlig blomsterbukett i Anna vas från Swedese - som här hemma hos influencern @hemmahosfalk.
SwedeseAnna vas stor 31 cm
1 620 kr

5. GÖR RUM I RUMMET FÖR ATT FÅ DET STORA VARDAGSRUMMET MER OMBONAT

Har du ett stort vardagsrum och har svårt att göra det ombonat? Lösningen är att skapa rum i rummet och utnyttja varje vrå och vägg för att göra det mer inbjudande. Addera fler sittplatser till vardagsrummet med hjälp av sittpuffar och fåtöljer för att få till mysiga hörn och fylla ut rummet, vilket skapar illusionen av separata utrymmen. Däremot är det viktigt att inte övermöblera då det kan få vardagsrummet att kännas trångt och rörigt. Därför är det viktigt när man vill inreda vardagsrum mysigt att det känns luftigt och har en skön aura för att man ska vilja koppla av där.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av Sandstone ullpläd från Scandi Living, Bloomingville kudde och vas och ljuslyktor från Byon. Foto @interiormerete.

Gör som influencern @interiormerete och skapa en läshörna med hjälp av en fåtölj, ljuslyktor, en vas, kudde och pläd, vilket är perfekt för att fylla ut ditt vardagsrum och göra det ännu mer ombonat.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en myshörna som hemma hos @idaskvm. Inred med en härlig kudde såsom Dots kudde från Fine Little Day.
Fine Little DayDots kuddfodral 48x48 cm
400 kr500 kr
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av Babbly vas och ljuslyktor från Byon. Foto @interiormerete.

Vill du fylla ut ditt vardagsrum? Då är det perfekt att skapa rum i rummet precis som influencern @interiormerete har gjort här!

6. GÖR DITT VARDAGSRUM MER PERSONLIGT

När man inreder vardagsrummet kan man lätt fastna i att kopiera hur andra inreder. Inred istället ditt vardagsrum som speglar din personlighet och med inredningsdetaljer och möbler som du mår bra av. Då kommer rummet automatiskt kännas betydligt mysigare när det är inrett exakt i din stil och utifrån ditt tycke och smak. Att inreda med personliga detaljer som till exempel din favoritbok, egenplockade blommor, en tavla som du har gjort själv eller en inredningsdetalj som du har en speciell anknytning till bidrar också till helheten för att skapa ett mysigt vardagsrum.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av en fin lampa såsom Romb bordslampa från Pholc som ger ifrån sig behagligt ljus. Foto @homebynicky
PholcRomb 36 bordslampa
3 195 kr4 195 kr
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av ombonade inredningsdetaljer såsom Verso vas från ferm LIVING - som här hemma hos influencern @helenas.hem.

Ombonade inredningsdetaljer såsom en vas är perfekt för att inreda vardagsrum mysigt. Här har influencern @helenas.hem inrett sitt vardagsrum med Verso vas från ferm LIVING.

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av vackra blommor i Alvar Aalto vas från Iittala - som här hemma hos influencern @helenas.hem.

Pryd Alvar Aalto vasen med egenplockade blommor för att få till en personlig touch i ditt vardagsrum. Foto: @helenas.hem

7. VÅGA TA IN FÄRG I DITT VARDAGSRUM

Våga att inreda med färg och mönster i ditt vardagsrum genom färgglada posters, blomsterbuketter eller vaser. Genom att våga mixmatcha färger får rummet en helt ny karaktär - rummet blir mer effektfullt och det skapas statement pieces som utan tvekan kommer vara samtalsämnet när gästerna kommer på besök. Ibland behövs det kontraster till det stilrena för att skapa en bra balans och harmoni i rummet.

Vill du veta mer hur du ska inreda med färg? Se våra färgtrender här och möt experterna NCS Colour!

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av färgglada inredningsdetaljer såsom Merlin gula kudde från Himla - som här hemma hos influencern @houseofekman.
HimlaMerlin kuddfodral 50x50 cm
799 kr
Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av färgglada inredningsdetaljer från Himla - som här hemma hos influencern @houseofekman.

Våga inreda med färg i ditt vardagsrum för att få en mer ombonad känsla. Foto: @houseofekman

Inreda vardagsrum mysigt med hjälp av ombonade inredningsdetaljer såsom denna färgglada Kink vasen från Muuto - som här hemma hos influencern @tamaraxhome.
MuutoKink vas
2 275 kr2 295 kr

Läs mer: Influencern @joanna.aventos inredningstips - för ett mysigt vardagsrum och sovrum

Foto: @helenas.hem, @villanyhus, @joanna.avento, @zuhauselig, @idaskvm, @hemmahosfalk, @interiormerete, @homebynicky, @tamaraxhome, @jennanniina_, @houseofekman

Josefin Beijer
Skribent

INREDNING FÖR ETT MYSIGT VARDAGSRUM

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB