ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Stöka i köket /Guider & Skötselråd/Hur man gör torkade blommor som dekoration – hemma hos @snickargladjen
Johanna Berglund @snickargladjen dekorerar linneservett från Himla med torkade blommor.

Hur man gör torkade blommor som dekoration – hemma hos @snickargladjen

Vill du veta hur man torkar blommor? Influencern och mångsysslaren Johanna Berglund även känd som @snickargladjen visar steg för steg hur hon torkar sina blommor och hur hon inreder med torkade blommor som dekoration. Välkomna!
Måndag 5 september 2022
Dela artikel
Johanna Berglund @snickargladjen sätter i torkade blommor som dekoration i Kolonn vas från Skrufs glasbruk.

Fyll en vacker vas med dina torkade blommor som en vacker dekoration i ditt hem. Favoriten på bordet och blickfånget är ändå Kolonn vasen från Skrufs Glasbruk, visst är den fantastisk? - menar Johanna.

HUR TORKAR MAN BLOMMOR? – HEMMA HOS @SNICKARGLADJEN

Torkade blommor är ett kreativt och hållbart sätt att förnya ditt hem på. Johanna Berglund som går under namnet @snickargladjen på Instagram har inrett sitt hem med vackra torkade blommor som gör det lite mer hemtrevligt.

Så torkar du blommor:

 • Plocka utvalda blommor som du vill torka och ta bort alla gröna blad.
 • Gör sedan en löpande ögla runt stjälkarna och drar åt hårt. En löpande ögla gör du för att lätt kunna dra åt igen när stjälkarna börjat torka och krymper i omfång.
 • Häng upp blommorna i en torr, luftig och mörk miljö. Undvik fukt för att motverka att blommorna möglar.
 • Torkprocessen tar olika lång tid beroende på hur tjocka blommorna är och därav hur mycket vätska de innehåller samt hur varmt de hänger.

Tips på blommor att torka: amarant, risp, jätte eternell, gräs, smörblomma, bolltistel, ulleternell.

Hela säsongen från vår till höst försöker jag hitta olika sorters blommor som blir vackra att torka, allt från vårens blåklint och smörblommor till höstens hortensior och eterneller. Man kan aldrig ha för mycket torrt material för höstens och vinterns kreativa projekt, berättar Johanna.
Torkade blommor som dekoration �är ett tips från Johanna Berglund @snickargladjen för att göra hemmet mer ombonat och hemtrevligt.
Torkade blommor som dekoration är ett tips från Johanna Berglund @snickargladjen. Här gör hon ett torkat blomstermoln som centerpiece över bordet.

SÅ GÖR DU ETT BLOMSTERMOLN AV TORKADE BLOMMOR

Torkade blommor är perfekt som dekoration då de kan hänga framme riktigt länge utan att vissna. Här har Johanna skapat ett torkat blomstermoln som blir en vacker centerpiece över det dukade bordet. Byt gärna ut eller lägg till andra torkade blommor beroende på högtid och säsong.

Här är det bara kreativiteten som sätter stopp så testa dig fram och ge inte upp, menar Johanna.

Så gör du ett torkat blomstermoln steg för steg:

 • Du behöver tråd, hönsnät, sax och torkade blommor.
 • Börja med att vira ihop hönsnätet till en ganska hård boll. Det är bra om det blir lite trångt att trycka igenom stjälkarna, då håller det bättre.
 • Sätt sedan i en tråd i nätet för att hänga upp den.
 • Häng upp hönsnätsbollen och börja skapa ett moln av torkade blommor.
 • När basen och formen av molnet är klart, börjar med att fylla på med lite tätare material för att dölja själva hönsnätet. Om du inte har rätt balans kommer bollen att hänga snett.
Torkade blommor som dekoration är ett tips från Johanna Berglund @snickargladjen för att göra hemmet mer hemtrevligt. Här ska hon göra ett torkat blomstermoln.

Gör själva blomstermolnet av hönsnät för att kunna fästa de torkade blommorna ordentligt.

Dekorera hemmet med torkade blommor som Johanna Berglund @snickargladjen gör här.

Här är den färdiga hönsbollen upphängd. Nu är det dags att börja skapa blomstermolnet av de torkade blommorna som fin dekoration.

Dekorera hemmet med torkade blommor och gör ett blomstermoln som Johanna Berglund @snickargladjen gör här.

Gör ett moln av torkade blommor för att hänga upp och ha som vacker dekoration över det dukade bordet.

@SNICKARGLADJENS BÄSTA TIPS HUR DU INREDER MED TORKADE BLOMMOR

Torkade blommor som dekoration är perfekt tips för att göra hemmet lite extra ombonat och hemtrevligt. Det är enligt Johanna ett smidigt sätt för att slippa köpa så mycket importerade blommor som möjligt under tiden vi inte kan odla egna blommor.

Här är fyra sätt hur du kan inreda med torkade blommor:

 • Dekorera servetten med en torkad blomma
 • En torkad blomsterbukett i en vas
 • Torkade kvistar i en väggkruka på väggen
 • Torkat blomstermoln som centerpiece
Johanna Berglund @snickargladjen har dekorerat hemmet med torkade blommor som dekoration i en vas, som centerpiece över det dukade bordet och i en väggkruka.

Torkade blommor är fint att ha som dekoration till antingen dukningen eller i en vas, låt kreativiteten flöda!

Tallrikskuvert med torkade blommor på Oyster tallrik från Mateus och Daisy assiett från PotteryJo hemma hos Johanna Berglund @snickargladjen.

Dekorera dina tallrikskuvert med vackra torkade blommor. Det kommer ge det lilla extra till din dukning som gästerna kommer att uppskatta.

TORKADE BLOMMOR – DEKORATION TILL DET DUKADE BORDET

Torkade blommor kan användas som dekoration till oerhört mycket. Johanna har bland annat gjort en vacker centerpiece som du kan hänga över bordet – ett torkat blomstermoln. Här är det som Johanna säger - bara kreativiteten som sätter stopp!

Denna dukning tycker jag blir höstig när jag tillsätter torkat material men kan likväl bli somrig med en midsommarbukett. Ett hållbart sätt att tänka kring dukningen du vill kunna använda året om.

- Jag älskar att blanda olika serier för att få ett intressant uttryck på dukningen. Här har jag använt Oyster i färgen kanel från Mateus och Daisyi grönt från PotteryJo, ganska tunga och blickfångande delar i dukningen tillsammans med nätta glas och skira textilier. Jag har försökt hålla mig till samma nyanslika färger, alltså kulörer som har samma fördelning i kulörhet, vithet och svarthet - inspirerade av naturen och jordens färger, berättar Johanna.

Ett dukat bord med ett tallrikskuvert från Mateus och PotteryJo med torkade blommor som dekoration hemma hos Johanna Berglund @snickargladjen.

Gör som Johanna och dekorera ditt tallrikskuvert med en torkad blomma knuten kring varje servett. Ett tips är att välja varje gästs favoritblomma för en extra personlig detalj att minnas.

Johanna Berglund @snickargladjen har dekorerat middagsbordet med torkade blommor som dekoration.

Skapa en inbjudande dukning med torkade blommor som dekoration - både i en vas och som centerpiece över bordet.

Hoppas du har blivit inspirerad av Johanna till att torka blommor och använda som dekoration i ditt hem. Låt kreativiteten flöda för att skapa något unikt att hänga upp över bordet, att ha som dekoration på det dukade bordet eller i en fin vas.

Foto: Johanna Berglund, @snickargladjen

Linnéa Axelson
Skribent

JOHANNAS FAVORITER

Visa mer av @snickargladjen

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB