30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG - 50% på glasen Karlevi från Scandi Living*

Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad är en av Danmarks mest färgstarka formgivare genom tiderna. Med sina fantasifulla mönster fulla av livsglädje och färgrikedom gick han en helt egen väg och skapade sig en stil som var allt annat än dansk.
0 träffar sorterat på  
Popularitet

Starka färger, krusiduller och romantiska mönster – den danska multikonstnären Bjørn Wiinblad har en stil som är allt annat än dansk. Han brydde sig dock inte om vad andra tyckte. Det enda som betydde något för Bjørn Wiinblad var att få utlopp för sin skaparlust och att sprida glädje till så många människor som möjligt. Bjørn Wiinblad utbildade sig till typograf redan som 17-åring men insåg ganska snabbt att det var konstnärsvägen han skulle gå. Inspirerad av sagan ”Tusen och en natt” började han rita olika keramiska föremål med motiv från de fantasifulla sagorna. Under sin långa karriär kom han sedan att skapa allt ifrån porslin till scenografi och kompletta hotellinredningar. Han var en mycket produktiv konstnär och jobbade nästan jämt. Arbetet gav honom energi och han hade ständigt nya, galna idéer. Kvinnor var ett genomgående motiv i Bjørn Wiinblads konst och mest känd är han förmodligen för sina ”blomsterflickor”. Kvinnorna fick vackra namn som Eva, Cecilia, Bolette och hade alla olika personligheter som Bjørn Wiinblad speglade med vilda huvuden, spetsiga näsor och annorlunda brysselkålsöron. De var med andra ord Bjørn Wiinbladska.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB