Tonsättande dekorationer - duka för många

Oavsett om du ska duka inför en bröllopsfest, sommarfest eller till en födelsedagsfest – får du här tips på dekorationerna som tar festen till nya höjder när du dukar för många. Du är välkommen på sommarfest i krispigt vitt där blommor, ljus och tackpresenter till gästerna blir detaljerna alla minns.

SOMMARDUKA

23 juli 2018
Det står uppdukat för fest för många och blompiedestalen Wire från Menu med blomkruka står vackert på bordet.
Kastehelmi-ljuslyktor från Iittala och Omaggio glasvas liten från Kähler pryder bordet på sommarfesten.
På sommarfesten är det dukat för många och dekorationer som Omaggio glasvas mellan står på bordet tillsammans med ljuslyktor från Iittala.

LEKFULLT PÅ HÖJDEN

Att duka för många innebär möjligheten att skapa något utöver det vanliga. Ett sätt är att leka med höjden på dukningen för att åstadkomma en riktig WOW-känsla. Praktexemplet? Wire blompiedestal från Menu där en trädgårdshortensia stoltserar. En något oväntad detalj på det dukade bordet som åstadkommer just detta, och placerar du den dessutom mellan kuverten på bordet kommer den inte att skymma sikten mellan gästerna. Vidare kan du även låta vaser och ljuslyktor gå i samma lekfulla anda – Omaggio vas från Kähler, här i storlekarna liten och mellan, blir perfekta för vackra snittblommor att husera i. Kastehelmi-ljuslyktorna från Iittala kompletterar vasernas skira design med sitt tidlösa mönster och svala färg som fulländar dukningens färgtema i vitt och grått.

Gästerna minglar på sommarfesten medan de dricker en fördrink ur Riedel champagneglas.
En vit ljusslinga hänger över långborden på sommarfesten som en vacker och stämningsfull dekoration.

STÄMNINGSFULL BELYSNING

Utöver de mysiga ljuslyktorna, blir en ljusslinga eller två på festen en stämningsfull detalj när solen gått ner för dagen. Låt den hänga från bjälkarna, längs med väggen eller tvärs-över rummet medan dina gäster minglar under dess varma sken.

Gästerna på sommarfesten har fått tackkort från Design Letters som fint minne från festen.
 
Skultuna Liljan ljusstake i mässing är årets present på sommarfesten och ett bra presenttips.

EN OMTÄNKSAM GÅVA

Vänd på traditionen och ge dina gäster en gåva som förlänger upplevelsen och låter minnet av kvällen leva kvar långt efter att festen är över. En omtänksam gåva, liten som stor, visar på omtanke för dina gäster och kan vara något så enkelt som ett tackkort där du skriver vad deras närvaro på festen har betytt.

Det är dukat för många med Nordic Sand tallrik, silverbestick och tackkort. En present från Skultuna vilar på stolen och väntar på gästerna.
Det är dukat för många med långbord och vita ballonger som svävar ovanför. Färgskalan går i vitt och grått.

FÖR ALLA ÄLSKAR BALLONGER

Vad är en fest utan ballonger? Stor som liten, ballonger är en stämningsfull detalj som uppskattas av alla. Låt dem gärna gå i samma färger som resten av dukningen och för extra effekt – ställ ut dem på långborden där de får sväva drömskt. Att duka för många till nästa stora fest är en rolig utmaning som med rätt detaljer gör festen oförglömlig!

Läs mer: Konsten att blanda porslin - så gör du. 

Varukorg
Stäng