Detaljer för midsommar - servettvikning & placeringskort

Efter den traditionsenliga dansen kring den grönskande midsommarstången väntar den efterlängtande stunden då ni kan sätta er till bords för att avnjuta sill, färskpotatis och en nubbe eller två. Använd dig av servetter, placeringskort och annorlunda upplägg för en midsommardukning som överraskar och gläder dina gäster.

FESTDUKA

11 juni 2018
Vit linneservett från Himla och servettringar i mässing blir fint till midsommardukningen.
Servettvikning som ett kuvert blir fint på den rustika Grey Stone tallriken från House Doctor för en modern midsommardukning.

Servettvik i midsommar

Beroende på vilken stil du väljer på din midsommardukning, kan du leka med olika sätt att lägga servetten på. En enkelt ihoprullad linneservett från Himla kompletterar ett elegant kuvert perfekt när den förenas med en servettring i mässing. Om du väljer en mer nedtonad och rustik servis kan en mer avancerad servettvikning, i form av ett kuvert, komma till sin rätt. Så här gör du:

1. Veckla ut två servetter och lägg dem på varandra. Vik ihop dem till ursprungsformatet, hörnet med de öppna kanterna ska ligga till höger.
2. Vik ned spetsen på de översta skikten mot vänster hörn.
3. Vik ned nästa skikt och stoppa in spetsen under det första skiktet.
4. Ta fliken och vik upp den till ursprungsläget, vik så att fliken hamnar vid servettens mittpunkt.
5. Vik en gång till på mitten så att det ser ut som ett smalt ”band”. Vik ned ”bandet” så att skiktet under blir synligt.
6. Vänd på servetten och vik in på båda sidorna.
7. Vänd tillbaka servetten och ditt lilla kuvert är klart!

Namnetikett knuten runt ölglas från Holmegaard blir ett fint placeringskort på midsommardukningen.
Lagerblad som placeringskort plockar in midsommarens grönska till en klassisk midsommardukning.

OMTÄNKSAMMA & KREATIVA PLACERINGSKORT

Fullborda din midsommardukning med vackra och kreativa placeringskort som plockar upp stilen på dukningen. En enkel etikett som binds med ett snöre runt foten på ölglaset eller ett fint lagerblad som placeringskort blir pricken över i:t! Lägg lagerbladen mellan sidorna i en bok, gärna något dygn innan middagen så de blir platta och lätta att skriva på.

Midsommarsillen serveras ur DBKDs blomkruka Pure och ur rustika frukostskålar.
Rabarberblad huserar i dricksglas från ERNST på den moderna midsommardukningen.

Annorlunda upplägg

Vad vore en midsommardukning utan midsommarsillen? Servera din favoritsill ur vackra skålar som Grey Stone frukostskål från House Doctor eller varför inte ur en blomkruka? Här har DBKDs blomkruka Pure använts som serveringsskål för ett annorlunda upplägg. Ta även in midsommartidens härliga grönska på bordet och våga experimentera med gröna blad så som söta små rabarberblad från trädgården. Låt dem husera i enkla dricksglas från ERNST istället för traditionella vaser för ett charmigt och enkelt uttryck.

Läs mer: Duka med servetter - tips & idéer. 

Varukorg
Stäng