Inredningstrender 2020 - Tomorrow's Living

Hållbarhet och konsumtion som värnar om miljön och morgondagens samhälle är ledstjärnan för inredningstrender 2020. Och utifrån det växer det fram en futuristisk trend som drar inspiration från historien för en bättre morgondag.

TRENDER & LIVSSTIL

12 september 2019
Det funktionella sidobordet från Woud som även fungerar som tidningsställ och bokhylla är helt enligt höstens inredningstrender 2019.
Tom Dixons pendel Melt fångar årets inredningstrender 2019 på ett elegant och spännande sätt.

TÄNK INNOVATIVT & MULTIFUNKTIONELLT MED ART DECO SOM INSPIRATION

Med miljöfrågorna i fokus bygger inredningstrender 2020 främst på samhällets allt mer brinnande intresse för en hållbar vardag. Och trenden Tomorrow's Living tar oss in i framtiden med innovativ design som gärna får fylla mer än en funktion, så vi kan inreda mindre och smartare. I denna spännande trend ser vi tydliga influenser från 1930-talets Art Deco-period i härlig harmoni med 70-talet.

Här blandas gammalt med nytt i både material-, design- och produktval: ett äldre vardagsrum med träpaneler får nytt liv med en modern möbel som fungerar som både soffbord och bokhylla, medan futuristiska lampor hänger snyggt i en industriell miljö. Detta är en trend som verkligen lyfter fram föremålens unika sidor och som för våra tankar till månlandningar, resor till Mars och en hållbar framtid.

Färgkarta med jordiga och sobra färger för inredningstrenden Tomorrow’s Living 2019.

INRED MED SOBRA & JORDIGA FÄRGER

Om du vill hitta rätt bland färgerna inom denna trend ska du tänka sobert och jordigt. Vi hämtar inspiration från naturen vi vill värna om och söker oss till varma färger som främst sträcker sig över en jordig, brun färgskala med inslag av brända gula nyanser och något kallare grå/blå toner. Färgerna sätts sedan på innovativa material vars egenskaper förändras med tiden. Tänk råa, levande material med flytande former. 

Tom Dixons taklampa Etch i flera färger är helt rätt enligt inredningstrenderna 2019/20.
Kollage med inredningsdetaljer och möbler som visar inredningstrenden 2019 som bygger på illusionsskapande design.

SÄTT STILEN MED ILLUSIONSSKAPANDE INREDNINGSDETALJER

Denna trend grundar sig väldigt mycket i det futuristiska och därför söker vi oss mot illusionsskapande möbler och inredningsdetaljer. Intresseväckande former som Tom Dixons Etch taklampa inspirerad av matematik och geodesi, läran om jordens form, fångar trendens förkärlek till kantiga former och jorden, medan lampan Melt träffar rätt inom det futuristiska och illusionskapande.

Grå fåtölj från Ferm Living i trendig, rundad design som för tankarna till Art Deco-eran.
Väggdekorationer med olika ansikten från HK Living.

I Tomorrow’s Living stannar vi upp och tar en extra titt på föremålet framför oss: annorlunda former och mönster som leker med ögat utmanar våra uppfattningar och här ser vi gärna lekfulla kombinationer av material och strukturer flytta in i våra hem.

Menus Carrie lampa är både funktionell och månlik i sin design vilket är precis enligt årets inredningstrender 2019.
Kollage med funktionella och illusionskapade inredningsdetaljer från Fritz Hansen och House Doctor bland annat som är helt enligt trend 2019.
Lampa från Tom Dixon som ser ut som smält glas är en trendig lampa hösten 2019.

Tomorrow’s Living hämtar det bästa från våra föreställningar om framtiden och universum och slår ihop det med dagens aktuella hållbarhetstänk. Det är en trend som lär sig från historien för att skapa en bättre morgondag. Så om du vill inreda efter denna inredningstrend 2020 ska du gå efter ledorden enkelhet, funktionalitet och futurism.

Är du nyfiken på aktuella trender? Här hittar du mer läsning om trender och livsstil!

Varukorg
Stäng